RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Ken je het verhaal van Plato’s grot? Diep onder de grond zijn mensen gevangen gezet. Hun hoofd, armen en benen zijn geketend. Achter hen brandt een vuur en tussen het vuur en hun ruggen loopt een pad. Alles wat ze kunnen zien, zijn de schaduwen op de muur voor hen, van wat er achter hen gebeurt.
Je staat niet zomaar buiten Plato’s grot
BLOG, 05/04/2015
Bullhead Entertainment,   The Allegory of the Cave - Plato
O
p een dag wordt één van de gevangenen vrijgelaten. Hij wordt verblind door het felle licht buiten de grot en is overweldigd en verbaasd over de compleet nieuwe werkelijkheid die hij aantreft: mensen, dieren, bomen, planten, gebouwen, allerlei voorwerpen, de prachtige blauwe lucht en: de zon!
Hij snelt terug naar de achtergebleven gevangenen om het nieuws te vertellen, maar tot zijn ontsteltenis geloven zijn vrienden hem niet. Ze zijn zelfs niet een beetje geïnteresseerd. Voor hen zijn de schaduwen op de muur de enige werkelijkheid en dat houden ze liever zo. Ze hebben geen idee dat er veel en veel meer is.
Youtube, The Allegory of the Cave - Plato
Bekijkenpingback
Wakker
Wanneer je de grove onrechtvaardigheden op onze planeet serieus gaat onderzoeken en achtergronden en oorzaken langzamerhand op het spoor komt, kun je het gevoel hebben dat je eindelijk wakker wordt. Blijkbaar heb je al die tijd geslapen, want je was je niet bewust van wat er gaande was. Je kunt je voelen als die ene gevangene die vrij gelaten is. Je rent naar je familie, vrienden en naar je collega’s: dit moeten jullie echt weten.
De democratie bestaat allang niet meer. We worden geregeerd door een elite, een stelletje parasieten, dat zichzelf alleen maar wil verrijken. Aan ons welzijn hebben ze geen boodschap. We worden structureel beroofd van onze welvaart, we worden uitgebuit en onteigend. Via het geldstelsel hebben ze ons als 'puppets on a string': rente = slavernij. We waren al die tijd onwetend omdat we niet goed zijn voorgelicht. Het onderwijs en de media misleiden ons. De propagandatechnieken worden professioneel ingezet: ze hebben ons brein onder controle.
Eenzaamheid
Je merkt al snel dat familie en vrienden weinig interesse hebben. Gewend als ze zijn aan de status quo. Zo erg is het niet. Dit kabinet maakt er inderdaad een potje van, we hebben de vorige keer gewoon niet goed gestemd. Maar voor de rest: wat zeur je nou? We kletsten net zo lekker over Boer zoekt vrouw en Wie is de mol? en dan kom jij met die negatieve verhalen. Laat ons toch.
Als je uit je slaap ontwaakt, kun je je behoorlijk eenzaam voelen. Gelukkig kun je via internet gelijkgestemden ontmoeten. Je zet HoeZitHetNuEcht en NieuweMediaNieuws bij je favorieten. Je wordt vrienden met Ad Broere en Ewald Engelen op Facebook. Je leest alles op Earth Matters, WanttoKnow en op LangLeveEuropa. AchterdeSamenleving sla je ook nooit over.
Je ondertekent talloze petities, je twittert je suf, je deelt elk belangrijk artikel dat je tegenkomt, je meldt je aan bij stichting Ons Geld en natuurlijk bij de Ubuntu beweging. Misschien ga je zelf wel bloggen, net als ik. Want er MOET nu echt iets veranderen.
Verzet
Maar hoe pak je dat in vredesnaam aan? De frontale aanval is lastig. De overmacht is overweldigend. Hoe kun je je verzetten? Ik dacht het ei van Columbus te hebben gevonden, zoals ik in mijn vorige blog heb geschreven: je kunt je ‘verzetten’ door met iets positiefs bezig te zijn. Terwijl je werkt aan een betere wereld ondergraaf je tegelijkertijd de huidige machtsstructuur.
Ik publiceer op WvI allerlei artikelen over deel- en P2P initiatieven: lokaal geld bewegingen, stadslandbouw, ruil- en repaircafés, open source projecten, weggeefwinkels, etc. etc. Naar mijn idee is dit dé remedie, de route naar een betere wereld. Tot iemand mij erop attent maakte dat ik misschien nog iets over het hoofd zag: een verandering buiten begint met verandering in de denkgeest van het individu. Iemand anders mailde me: Change is an inside job.
Change is an inside job
De remedie die ik had bedacht gaat niet zomaar werken, als we ons eigen denken en ons eigen hart buiten beschouwing laten. De mooiste initiatieven kunnen mislukken doordat mensen onderling een robbertje gaan vechten over de details. Ego’s kunnen idealen in de weg staan. Allerlei emoties kunnen roet in het eten gooien. En waar komen al die gevoels oprispingen vandaan? Vaak heeft dat te maken met onverwerkte pijn uit het verleden. Om de blokkades op te ruimen is heling nodig. Ik raakte overtuigd: als we de wereld willen veranderen moeten we ook onze eigen denkgeest onderzoeken.
Maar wat is dat eigenlijk: denkgeest en hoe verhoudt die zich tot de werkelijkheid? Wat is eigenlijk werkelijk? Vaak wordt geroepen dat we allemaal één zijn en als mensen dat maar inzien, kunnen ze onderling wel samenwerken. Op naar een wereld met welvaart voor iedereen. Maar hoezo, zijn we allemaal één en wat betekent dat? Als je je hierin gaat verdiepen, gaat er een wereld voor je open.
Voor velen zal dat geen onbekende wereld zijn. Voor mij ook niet helemaal. Wat hier wordt aangeboord, is wat gewoonlijk spritualiteit wordt genoemd. Ik heb er ook een heleboel gelezen. Deepak Chopra natuurlijk, Eckhart Tolle, Osho, Byron Katie, Krishnamurti, de Dalai Lama. Voor m'n persoonlijk leven heb ik er veel aan gehad, maar wat kun je ermee als je streeft naar een betere wereld?
Butterflies are free
Kunnen we die simpelweg creëren, zoals bijv. Rhonda Byrne van The Secret en ook andere goeroes lijken te suggereren? Als we ons maar afstemmen op de 'juiste frequenties', dan trekken we vanzelf het goede aan. Ik heb moeite dat zomaar te geloven. Dan moeten we ook dat andere aspect in ogenschouw nemen: de wereld, de werkelijkheid. Hoe zit die eigenlijk in elkaar?
Als je de wereld wilt veranderen, moet je wel weten hoe die werkt. Zo kwam ik op het spoor van een prachtig boek. Gratis als audio en ebook beschikbaar via internet: Butterflies are Free to Fly: A New and Radical Approach to Spiritual Evolution, geschreven door Stephen Davis. Vlinders zijn vrij om te vliegen: een nieuwe en radicale benadering van de spirituele evolutie. Dit boek gaat over spiritualiteit en het zoekt aansluiting bij wetenschappelijke inzichten in de kwantumfysica en hersenonderzoek.
Een boek vol verrassende inzichten over onszelf, onze werkelijkheid en de menselijke evolutie. Plato’s grot lijkt het Russische poppetje wel. Denk je eruit geklommen te zijn, blijkt er nog een laag te zijn en nog één. Nee, je staat niet zomaar buiten. Komende tijd wil ik in een serie blogjes aandacht geven aan dit boek. Maar als je niet kunt wachten, kun je zelf al op onderzoek uitgaan via butterfliesfree.com
Lees alle artikelen over Butterflies are free to fly op WvI
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Gerrit Stanneveld  6 april

  @Saskia, je voelt overduidelijk liefde voor de waarheid, maar je moet ook eten en wonen, als dat stukje zekerheid je lief is, is mijn ongevraagde advies; weet..maar hou het voor je! Ik heb heel duidelijk tegen de wereld gezegd ‘fuck you’ en daar betaal ik tot op de dag van vandaag de prijs voor, in de zin van uitsluiting en isolement. Tip: Hou de site van Martin Vrijland in de gaten, kan zijn dat een artikel komt met mij als bron wat veel stof gaat doen opwaaien. Sterkte met alles. Mvg. Gerrit Stanneveld.

 2. netschka  6 april
 3. Saskia  6 april

  Dank je wel Gerrit voor je reactie! Ik ga je boek lezen…ik ben geraakt door jouw levensverhaal en je ervaringen. Als we over illusie praten, kun jij daarover mee praten….iedereen wel, alleen als je niet doorhebt dat de schaduwen voor je niet de waarheid zijn…dan is inzicht in alles wat de mensheid doet, elkaar aandoet, onze slavernij niet iets wat binnen het voorstellingsvermogen van mensen ligt. Dan blijven we vastzitten in deze duale wereld en zo eindigt het ook denk ik.
  Ik werk in een tbs kliniek waar ik mij verwonder over de illusie waar zowel staf als inwoners in zitten. De werkelijkheid die we met elkaar creëren. De waanzin hiervan. Als je de illusie ziet is het zo verschrikkelijk lastig om in deze matrix mee te draaien en toch trouw aan jezelf te blijven. Ik ben daarom zo benieuwd naar jouw boek Gerrit. Hoe jij uit die matrix ontwaakt bent.

 4. Gerrit Stanneveld  5 april

  Alles klopt wat je zegt, naar mijn bescheiden mening. Maar ik denk dat het echt te laat is; de zogenaamde polariserende krachten tussen het westen en Rusland/china zijn in scene gezet en onderdeel van de NWO het bewijs hiervoor is dat in het luchtruim van Rusland en China ook het Chemtrail programma word uitgevoerd! En dit kan NOOIT gebeuren zonder hun instemming. En wat verandering voor mij betekend heeft kun je lezen in mijn boek KAIROS.http://go.bol.com/ep/9200000008983257

VOLG MIJ
ZOEKEN