RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Vandaag, 3 oktober 2014, wordt in Duitsland tot de 'Dag van de Waarheid voor de journalistiek' uitgeroepen. Een initiatief van de Wissensmanufaktur, een beweging voor onafhankelijk economisch onderzoek. De journaliste Eva Herman doet in een video een indringende oproep aan alle journalisten:
Dag van de Waarheid: oproep aan journalisten om de waarheid te spreken
VIDEO, 03/10/2014
Als de Nederlandse ondertiteling niet direct gaat lopen, klik dan even op [=] rechtsonder in beeld.
“Beste journalisten, 3 oktober 2014 is een heel speciale dag. Die dag is aan jullie gewijd. We vragen jullie om mee te doen. Wat houdt deze derde oktober, de dag van de waarheid in?
Deze dag is ontstaan vanuit een spontaan idee van de Wissensmanufaktur van afgelopen zomer. Binnen een paar weken is daaruit een enorme beweging gegroeid. Veel mensen hebben elkaar gevonden en zullen op 3 oktober wakes, demonstraties en protestacties houden voor de uitgeverijen, voor de omroeporganisaties van de publieke en private media, in het centrum van de steden. Waarom?
De mensen zijn met jullie werk, JULLIE WERK (met hoofdletters), niet meer tevreden. Het is inmiddels duidelijk: veel propaganda, vele leugens en vele onwaarheden worden via onze kranten, onze Main Stream Media verspreid, in het TV Nieuws, in voorlichtingsprogramma’s.
De mensen zijn met jullie werk, JULLIE WERK (met hoofdletters), niet meer tevreden
Neem het thema van de crisis in Oekraïne, de oorlog met Rusland die op het punt van uitbreken staat, de demonisering van Poetin heeft om zich heen gegrepen. Neem het thema van de maatregelen rond de euro, de zogenaamde reddingsprogramma’s die natuurlijk geen reddingsacties kunnen zijn. Dat wordt allemaal geschreven, de waarheid komt niet aan het licht. Ons geld wordt uit onze zakken geklopt. En uiteindelijk is de burger de pineut, de onderdaan. Dit pikken de mensen niet meer.
3 Oktober krijgt u de gelegenheid om op deze bijzondere dag de waarheid te vertellen. Zich te verzetten tegen redactionele richtlijnen. Tegen dat wat de uitgeverij van u verlangt. Eenvoudigweg: de waarheid spreken. Of zwijgt u op 3 oktober.
Vaak wordt gezegd dat de media de vierde macht is. Ik zou zeggen dat u intussen de tweede macht bent. U komt direct na de financiële macht. En alles wat daaronder komt, maakt eigenlijk niet uit, omdat het van daarboven gecontroleerd wordt. Mijn collega, ook uw collega, Udo Ulfkotte heeft een boek geschreven: Gekochte journalisten heet dit boek. ‘Hoe politici, geheime diensten en de hogere financiële wereld de Duitse massamedia besturen’. Hier worden de maatregelen opgespoord, hier worden namen genoemd, met naam en toenaam.
Eenvoudigweg: de waarheid spreken
Beste journalisten, u heeft hiervan nog geen verslag gedaan, van dit boek. Wij doen het op deze plek. Doet u mee op 3 oktober, op deze Dag van de Waarheid? Beste journalisten, verlaat het zinkende schip van de media, de massamedia. Deze zijn aan het kapseizen. De oplagecijfers laten het zien, de kijkdichtheid die steeds verder daalt. U bent nog steeds aan boord, maar het schip zinkt. Wat is het alternatief? Een gat in de markt: de alternatieve media. Daar zijn ook goede schrijvers en verslaggevers nodig. Waarom stapt u niet gewoon over? Bent u erbij, bij het eerst uur? Bent u erbij voor het te laat is?
De derde oktober is pas het begin van een grote beweging, die in werkelijkheid al lang in beweging is. Een steen is aan het rollen gekomen. Beste journalisten, die steen zal net zolang doorrollen tot we de waarheid weer onthuld hebben. Tot ook u de waarheid weer wil. Hartelijk dank. Op 3 oktober treffen we elkaar.”
Lees meer op Lang Leve Europa
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN