RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Wakker worden. Een stapje vooruit in kennis is tegelijkertijd een stapje achteruit in je gevoel lijkt het wel. Je wordt er niet vrolijker van. Tot je bij 'het nulpunt' komt. Als je daar in stapt, wordt het leven beter, veel beter.
Wakker 2.0 voelt heel stuk beter
BLOG, 27/11/2017
Wakker2.0
Wakker2.0
W
at is wakker worden eigenlijk? In deze tekening laat ik zien hoe ik er nu tegenaan kijk. Wakker worden is meestal een gradueel proces. Een stapje vooruit in kennis is tegelijkertijd een stapje achteruit in je gevoel lijkt het wel. Je wordt er niet vrolijker van, tot je bij een soort oog van de naald komt. Een nulpunt. Als je daar doorheen gaat, wordt het leven beter, veel beter. Dan ga je je eigen kracht ontdekken en gebruiken.
Eerst leef je je leven argeloos. Huisje, boompje, beestje, niks aan de hand. Dan ontstaat er op een bepaald moment een gevoel van beklemming. Je gaat vragen stellen over de zin van dit alles, het doel, de aansturing van onze werkelijkheid. De aanleiding is misschien een grote of kleine crisis in je eigen of in het maatschappelijk leven in combinatie met je intuïtie. Oftewel je ervaringen stoten op je intuïtie. Je krijgt een 'gut feeling' wat zegt: hier klopt iets niet.
In dit gebied kun je helemaal vast zitten, 'stuck'. Je VERZET je, maar de tegenkracht wordt alleen maar sterker, alleen maar overweldigender. 'Zij' worden steeds groter, jij voelt je steeds kleiner worden. Onmachtig.
Je gaat er als piepklein materiedeeltje in en je komt er als een machtige, bewuste creator uit
Dan kom je aan bij dit punt in het midden. Een nulpunt, een oog van de naald. Durf je hier doorheen? Durf je je verzet op te geven, te stoppen met (ver-)oordelen, de oude wereld los te laten en je over te geven? De uitkomst is verrassend: je gaat er als piepklein materiedeeltje in, je komt er als een energetische, machtige en bewuste creator uit. Wat is er gebeurd?
Je was al die tijd al creator. Je creëerde je eigen werkelijkheid. Dat klinkt misschien gek, maar er is wetenschappelijk bewijs voor (zie bijv. deze video van Gregg Braden) en dan is er ook nog de ervaring, de intuïtie dat dit waar is. Kijk daarvoor bijv. bij Bentinho Massaro of Mariëlle Duijndam. Ons fysieke leven is als een spiegel die onze staat van zijn reflecteert. Wat we uitzenden krijgen we op de een of andere manier altijd terug. Wat we proberen weg te duwen komt via de achterdeur weer binnen.
We creëerden al die tijd onbewust onze eigen werkelijkheid. Hoe meer we ons verzetten tegen de machthebbers hoe meer macht we ze gaven. Verzet en projectie versterken elkaar. Dat is een belangrijke reden dat het nu zo absurd is. De vermogensongelijkheid, de gifschandalen, het geweld, de misleiding in de media. Zo bizar groot. We vragen ons af hoe dat mogelijk is. Omdat we door de aandacht die we geven (de boosheid, de verontwaardiging) en de macht die we daarmee weggeven, de ellende groter maken. We zien structureel iets over het hoofd: ONZE EIGEN KRACHT.
Wat is dit nulpunt? Het is de vortex waar je in kunt tappen op het energetisch Veld van alle mogelijkheden. Hier ligt de wijsheid en de waarheid over de wereld, het Universum en onszelf verborgen. We blijken veel machtiger te zijn dan we dachten. Van niets en niemand hier op aarde afhankelijk. Vanuit dit inzicht kunnen we iets beters gaan creëren. Iets veel en veel beters. Hier lost de 'elite' als het ware op. Een macht buiten ons -macht OVER ons- kan simpelweg NIET bestaan.
Een macht buiten ons -macht OVER ons- kan simpelweg NIET bestaan
Je gaat afscheid nemen van de patronen en conditioneringen die je oude wereld creëerden. Je gaat je intuïtie uitbouwen. Van daaruit kun je geïnspireerde actie nemen om zo een mooiere wereld te creëren. Samen met andere bewuste creators. En hoe doe je dat? Door je droom waar te maken. Dan creëer je in ene moeite door een mooier leven voor jezelf èn voor anderen om je heen. Als jij je talent en je passie leeft -de reden waarom je hier op aarde bent gekomen- heeft dat een enorme uitstraling op de wereld om je heen. Mensen profiteren van wat je te geven hebt en ze gaan jouw nieuwe manier van leven herkennen en willen het ook. Dat geeft een sneeuwbaleffect.
Je hoeft dus niet te wachten tot anderen wakker worden. Je hoeft ook helemaal geen moeite te doen om anderen te wekken. Iedereen heeft z'n eigen moment. Een last valt van je schouders. Het kan zo bevrijdend zijn om de vrijheid van de anderen hierin te erkennen. Ieder doet dit soort dingen in z'n eigen tempo. Het komt gewoonlijk op het moment dat iemand het ineens zat is. De bullshit om zich heen en z'n eigen bullshit.
Je hoeft niet te wachten op iets of iemand
Zoals gezegd: je hoeft niet te wachten op iets of iemand. Het enige gereedschap dat je nodig hebt ben jezelf. Als je dit gaat oefenen wordt je impact elke dag groter.
Want ook al is het nog zo simpel, helemaal vanzelf gaat het niet. Je moet elke dag 'je wasje draaien'. Want je raakt het snel weer kwijt. Die materiële wereld lijkt zo echt en onwrikbaar. Voor je het weet wordt je er weer in meegezogen. Dus iedere dag maar weer >>> door die vortex heen. Je verzet opgeven en de stroom van het Veld toelaten in je leven. Je connectie met de Bron versterken, afrekenen met de oude ondermijnende blokkades en patronen en je bovenal telkens weer bewust worden dat JIJ de CREATOR BENT.
Natuurlijk valt over dit onderwerp nog veel en veel meer te zeggen. Daarover een volgende keer. Ik hoor graag jullie reacties en vragen.
Lees ook:
***
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de mailinglist.

* indicates required
Je gegevens zijn veilig. Je privacy is gegarandeerd.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Frank  6 december

  Niet ik, maar de Christus in mij.
  Dat dacht ik, toen ik je mooie tekst opnieuw las.
  Het is precies de omgekeerde kracht welke er vanuit ‘de elite’ op de mens wordt uitgeoefend…
  Ik zelf maak nu ruimte in mij, ten behoeve van iets groters dan ik zelf vertegenwoordig en dat grotere werkt door de door mij gecreëerde ruimte zo in de wereld.
  Juist dáár ben ik vrij, ook t.o.v. mijn eigen ‘aarde-zijn’ en zo kan ik met het vrij scheppen van deze ruimte tegelijkertijd deelnemen aan het scheppende principe van dat grotere, dat door mij heen werkt.
  Dat grotere herken ik als dat grotere en het inspireert mij, er in deel te nemen en er verantwoordelijkheid in te nemen zoveel als ik dragen kan. Ik neem er verantwoordelijkheid voor, met heel mijn zijn.
  Zo vind ik het licht in mijn handelen. Dit licht breng ik in de wereld. Het is niet mijn licht maar het verlicht mij op een wijze dat mijn licht zelf ook schijnen kan en wil, meer en meer…

  • Mia  10 december

   Mooi Frank. Bedankt! Precies het omgekeerde van wat we gewend zijn ja. :-)

 2. Vivian  27 november

  Ik heb het nulpunt bereikt nu en het is precies zoals je beschrijft, ik sta als een boom nu!

  • Mia  27 november

   Goed om te horen :-) Ik ben zelf heel erg aan het worstelen. Soms in het nulpunt en regelmatig ook weer helemaal terug geworpen. Heeft vaak te maken met hoe druk ik ben (lees: hoeveel afleiding ik heb). Waar ik veel steun aan heb is deze meditatie CONNECTING TO SOURCE

VOLG MIJ
ZOEKEN