RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Als je beseft dat we niet in een democratie leven en dat de regering er niet voor ons zit. Als tot je doordringt dat een schaduwmacht aan het roer staat die niet het beste met ons voor heeft, wat dan?
De ondergang en herrijzenis van onze maatschappij -Bentinho Massaro
VIDEO, 14/08/2016
Bentinho Massaro, The Fall & Rise of Our Civilization: Part III - Waking up From Mass Disempowerment
B
entinho Massaro, een spiritueel coach uit Boulder, Colorado, heeft eind juli een serie van 4 workshops gegeven over de ondergang en herrijzenis van onze maatschappij. De focus ligt niet op wat er mis is, maar op onze rol in de ontwikkelingen.
Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat we niet machteloos zijn, integendeel. Het is van het grootste belang hoe wij ons opstellen.
Dàt de samenleving transformeert naar een meer coöperatief, liefdevol model, waarin iedereen tot z'n recht komt en geen ruimte meer is voor corruptie, staat vast. En wij kunnen die metamorfose versnellen en harmonieuzer laten verlopen, als we weten hoe.
Persoonlijke ontwikkeling
De belangrijkste voorwaarde om anderen te kunnen helpen is dat je jezelf persoonlijk moet ontwikkelen. Jezelf en je eigen mogelijkheden door en door kennen, is nodig. Anders raak je gemakkelijk verdwaald. Bentinho heeft daar al vele video's over gemaakt. Bijv. Complete Overview of the Spiritual Journey of Super Accelerated Living -10 Ways to Live as a Powerful Creator. Via zijn Trinfinity Academie kun je evt. ook een cursus volgen. Daar vind je alle aspecten die van belang zijn voor bewustzijnsgroei overzichtelijk bij elkaar.
Persoonlijke ontwikkeling gaat zoveel gemakkelijker als je beseft dat je primair geen fysiek, maar een energetisch wezen bent. Hoe navigeer je in het energetisch spectrum?
Het allerbeste wat je kunt doen, is het volgen van je 'bliss'. Ga je interesse, passie, opwinding achterna. Wanneer je dat doet kom je meer in overeenstemming met je werkelijke, natuurlijke 'ware' zelf. Je kunt dan doen waarom je nu in deze tijd hier op aarde bent gekomen en je talenten delen.
Laat de omstandigheden je niet uit het veld slaan. Omstandigheden zijn weliswaar een spiegel van je bewustzijn (Wet van Aantrekking). Ze laten je zien waar je gedachten zijn geweest in het verleden.
Maar als er een spanning zit, betekent dit niks anders dan dat je dingen gelooft die niet langer voor je werken. Daar moet je afscheid van nemen. Zo kom je in een hogere vibratie (meer in lijn met je ware zelf en in overeenstemming met de waarheid van het universum) en kun je groeien.
Je komt steeds meer uit de bubbel van je eigen beperkte denken
De omstandigheden zullen uiteindelijk ten goede mee veranderen, maar daar moet je niet op gaan zitten wachten. Richt je aandacht liever op het innerlijk proces en haal daar je vreugde uit.
Zo kom je steeds meer uit de bubbel van je eigen beperkte denken. Je wordt steeds wakkerder voor de realiteit en steeds stabieler en krachtiger in je doen en laten.
Collectieve ontwikkeling
Staar je echter niet blind op je eigen spirituele ontwikkeling. Herinner je waarom je juist nu naar de aarde kwam. Wat op aarde gebeurt is een reflectie van het collectief bewustzijn. Deze staat moeten we verhogen. Daarom zijn we hier.
Bentinho noemt het “Shepherding Consciousness”: je eigen persoonlijke ontwikkeling verbinden met de ontwikkeling van de mensheid als geheel.
Wat op aarde gebeurt is een reflectie van het collectief bewustzijn
Je kunt de Wet van Aantrekking gebruiken om jezelf krachtiger, vrijer en gelukkiger te maken, maar je kunt deze wet ook gebruiken om de samenleving als geheel te dienen. Want hoe groter, krachtiger, helderder en vrijer je wordt, hoe meer je kunt delen en geven en een inspiratie kunt zijn voor de mensen om je heen.
Hoe meer mensen op deze manier vrij en krachtig worden, hoe meer we onze eigen regering kunnen worden en de macht die we uit handen hebben gegeven, terug kunnen pakken.
Niet afpakken van iemand anders, maar afscheid nemen van de illusie dat we die macht nooit zelf gehad zouden hebben. Wakker worden en stoppen met de collectieve machteloosheid. Dat is juist nu belangrijker dan ooit.
Als je je bewustzijn ontwikkelt en de mensheid wilt dienen, zullen unieke kansen zich aandienen.
Activisme
In het verleden heeft Bentinho z'n volgers afgeraden om activist te worden. De reden? Activisme is maar al te vaak anti-dit of anti-dat (anti-oorlog, anti-racisme, anti-vervuiling, etc.). Van een 'anti'-staat kun je helemaal niks bereiken.
Als je anti-oorlog bent, leg je onwillekeurig de nadruk op oorlog. Je benadrukt het probleem. Bentinho staat een nieuw soort activisme voor, gekoppeld aan zelfbekrachtiging (selfempowerment) en spiritueel bewustzijn. Activisme als actieve wijsheid of wijsheid in actie.
We hebben bewustzijn nodig van wat er aan de hand is. Maar focus er niet teveel op, maak er geen big issue van. Verzuip er niet in. Beter is om vluchtig of luchtig 'het probleem' aan te raken dat opgelost moet worden. En ga dan aan de slag.
Wees niet bang voor de macht die in je zit. Gebruik die op een goede manier. Niet alleen voor jezelf, maar voor de mensheid als geheel.
We zullen de overgang maken van een corrupt, oneerlijk systeem dat ons zou representeren naar een systeem dat een directe reflectie is van wie we zijn en wat we in het diepste van ons hart willen.
Oorzaak corruptie
Hoe heeft de enorme corruptie op aarde kunnen ontstaan? Onze welvaart, onze gezondheid, ons levensgeluk, onze vrijheid zijn aangetast. Een machtige groep achter de schermen negeert onze vrije wil en maakt namens ons beslissingen die ons, onze medemensen, de natuur en de aarde schaden.
We voelen ons een slachtoffer van deze omstandigheden. Wat kunnen we hier tegen beginnen? Hoe ontsnappen we aan de matrix?
De werkelijkheid is dat we geen slachtoffer zijn. We hebben onze macht, kracht en vrije wil weggegeven
De werkelijkheid is dat we geen slachtoffer zijn. We hebben onze macht, kracht en vrije wil weggegeven. We hebben op deze corrupte regering gestemd. Niet door een vakje rood te kleuren, maar door onze vibrationele (creatieve) stem niet te gebruiken. Onze macht/ kracht weg te stoppen en te vergeten in plaats van te activeren. We zijn lui geweest. Daardoor ontstond er als het ware een machtsvacuüm. Daar is 'de elite' in gesprongen. De ontnuchterende waarheid is dat wij het hebben toegelaten dat zij namens ons macht uitoefenen.
Strikt genomen ligt de verantwoordelijkheid voor de huidige situatie niet bij hen, maar bij ons. Door eeuwenlange conditionering, generatie op generatie zijn we vergeten wie we waren en hoe machtig we zijn. We dachten dat we anderen nodig hadden om ons te leiden, maar we kunnen het zelf. We lieten ons voeden met wat maar werd aangediend, in plaats van ons eigen plan te trekken.
Maar we hoeven onszelf dit niet al te zeer kwalijk te nemen. Laten we het inzicht gebruiken om vanaf nu te stoppen met het slaafse gedrag en onze macht/ kracht terug te 'veroveren'. We zijn die namelijk nooit kwijt geraakt. 't Ligt gewoon op ons te wachten, totdat wij het gaan leren gebruiken.
James Bond
Als je bijvoorbeeld naar een video van Steven Greer over hoe de geheime regering werkt, kijkt, kun je je daarna volledig uit het veld geslagen voelen. Wat een onrecht! Hopeloos! Je kunt ook enthousiast raken, net als Bentinho. De wereld is ons speelveld, een spannende James Bond film. Zeker op het moment. Het komt er steeds meer op aan.
Ja, er zijn enorme bedreigingen, maar dit kun je ook als een uitdaging zien. In zekere zin is het maar goed dat de misstanden steeds groter worden, daardoor wordt het steeds zichtbaarder dat we aan de bak moeten. Als deze reflectie er niet zou zijn, hoe zouden we dan moeten weten wat en wie we zijn? Hoe zouden we dan getriggerd worden om onze mogelijkheden te onderzoeken?
De huidige presidentskandidaat Donald Trump laat zien wat verkiezingen werkelijk zijn: een grote show
De huidige presidentskandidaat Donald Trump laat zien wat verkiezingen werkelijk zijn: een grote show. Dat was altijd al zo, maar door zijn opstelling wordt het duidelijker dan ooit. We kunnen er niet meer omheen. Stemmen heeft geen enkele zin. Politici hebben niks in de melk te brokkelen, het zijn slechts puppets.
Als we echt iets willen veranderen, moeten we op het beslissende, energetische niveau aan de slag. Niet gaan staan tegenover de reflectie die we zelf hebben gecreëerd, maar beseffen dat we die zelf hebben voort gebracht en vervolgens aan de basis van iets nieuws gaan staan.
Als we nu iets anders willen, zullen we iets anders moeten gaan creëren. Belangrijk daarvoor is dat je in lijn komt met je ware zelf en de waarheid van het universum. Dan wordt je daardoor geleid en kan niemand je iets maken. Dan kan negativiteit je niet raken ook al ga je ermee om.
Neem het besef dat 'alles Een is' mee de arena in. Ga zonder boosheid, zonder angst, speels, vredevol, vreugdevol. Stel je levendig voor dat de mooiere wereld er al is. Vertrouw erop dat er kansen en mogelijkheden op je pad komen om zo samen met anderen daaraan te bouwen. De herrijzenis van onze maatschappij.
Bron
Gedeeltes uit Bentinho Massaro, deel 1 en deel 3 van The Fall & Rise of Our Civilization
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Godelieve Derwael  19 oktober

  Prachtig ! . .

 2. jhon  22 september

  Al is de leugen nog zo snel…
  https://youtu.be/oHxGQjirV-c

 3. bernadette  15 augustus

  Dit moet o.a ook helemaal opgeschoond worden.
  Leo Verhoef luidt al heel lang de klokken ,
  en de Gemeentes geven er geen gehoor aan.

  http://leoverhoef.nl/cv.html

  http://leoverhoef.nl/persberichten.html

 4. bernadette  15 augustus

  Vrijwilligers gezocht , dus mensen die graag zich in willen zetten voor een eerlijke harmonieuze samenleving , kunnen zich hier melden;

  http://www.vrede-recht.nl/

  http://basispartij.nl/

  Dit gaan de 2 grootste partijen worden die als
  een frisse gezonde Breeze door Nederland gaan trekken.
  We zullen het samen met ons allen moeten gaan doen.

 5. bernadette  14 augustus

  2 Mensen Rob Vellekoop – Johan Oldenkamp onderling in gesprek ,
  Aflevering 144. De Lange Mars (uitzending van 10 februari 2016)

  De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Rob Vellekoop (1960). Hij is psycholoog (psychotherapeut), trainer/coach, schrijver en Tao-meester. Zijn websites zijn Rob Vellekoop.nl (link), Academy of Happiness.nl (link), Niets doen mag.nl (link), en De Nieuwe Tao.nl (link). Eind 2010 besloot hij zijn grootste angst te overwinnen, en dat was de angst voor armoede. Hij stopte als psycholoog, en gaf alles op of weg en koos na een aantal maanden Japan voor het werk in een woon/werkgroep in Utrecht die mensen in nood opvangt. Om echt iets te kunnen gaan doen aan het steeds groter wordende armoedeprobleem in een rijk land als Nederland heeft hij vervolgens samen met een aantal gelijkgestemden in september 2013 de Basisinkomen-Partij (link) opgericht. En sinds 2011 publiceert Rob bewustmakende artikelen via De Lange Mars.nl (link). In deze aflevering van Pateo Radio spraken Rob en gastheer Johan Oldenkamp voornamelijk over onze gezamenlijke lange mars richting een menswaardige samenleving. Hier te beluisteren ;

  http://www.4shared.com/mp3/K-8YyB9Bba/Pateo_Radio_20160210_Afleverin.html

  • Mia  14 augustus

   Boeiend verhaal. Ik volg De Lange Mars/ Rob Vellekoop al langer, maar de achtergrond kende ik niet. Ik ga het interview eens luisteren. Thanks. De alternatieve troonrede is ook heel mooi.

 6. bernadette  14 augustus

  Inderdaad de herrijzenis van onze gezamenlijke menselijke maatschappij ;

  De Troonrede van Rob Vellekoop ;

  https://www.youtube.com/watch?v=htyh8SkJAmQ

 7. Cor van der Kaaij  14 augustus

  HeY Mia,

  Wij kunnen herrijzen in NL en wereldwijd.
  Door samen vanuit de WIJ te gaan denken, delen op veel gebieden. Direct mee beginnen zoals jij dat via deze site doet. Heel mooi ga door ik blijf delen.

  Bye, Cor

 8. An Broersma -Smid  14 augustus

  Prachtig ,spreekt me aan. En nu de praktijk nog . Kan ik wel wat hulp bij gebruiken .

VOLG MIJ
ZOEKEN