RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Toch even leuk om te kijken wat in 2016 het beste gelezen werd. De 3e en 2e plaats worden bezet door artikelen over de corrupte banken en overheden. Je zou er moedeloos van worden. Maar met stip op 1 staat een tekst over de Wet van Aantrekking die ons hele wereldbeeld 180 graden omkeert: we creëren onze realiteit zelf en we kunnen die dus ook ZELF ten goede transformeren.
Bestgelezen artikelen 2016, met stip op 1 …
UITGELICHT, 30/12/2016
fireworks
Fireworks, Foto: Tomfkemp Flickr CC BY-NC-ND 2.0
O
p de derde plaats: Het geldsysteem staat op instorten, maar er is een weg uit! Een verslag van een symposium van Handjecontantje op 2 juli jl. in Maarssen. Het onderwerp was de deplorabele toestand van ons geldsysteem.
Alle sprekers schetsen een hopeloos beeld. De situatie van ons financiële bestel is onhoudbaar. De particuliere en overheidsschulden worden steeds hoger t.o.v. ons (nationaal) inkomen. De tweedeling tussen arm en rijk wordt steeds groter. Hoe ontkomen we aan een doemscenario?
Zelf volledige verantwoordelijkheid nemen voor ons samen-leven. Aan onze eigen netwerken bouwen. Een monetaire hervorming van binnenuit.
Anthony Migchels van de Florijn en Ronald Bernard van de Blije Bank laten zien wat mogelijk is. De oplossing staat al klaar. We kunnen zo instappen. Hoe meer mensen meedoen hoe sneller we onafhankelijk worden van dit corrupte geldsysteem omdat we dan een eigen munt en een eigen bank hebben.
Valse vlaggen
Het op een na best gelezen artikel is Wat is een valse vlag operatie? Een uitleg over valse vlag operaties als reactie op de vele aanslagen van de laatste tijd.
De geschiedenis zit vol met valse vlag operaties. Koningen gebruikten valse vlaggen om hun macht te consolideren. Een gemeenschappelijke vijand brengt eenheid in een land en door de 'dreiging van buitenaf' zijn mensen meer geneigd om zich te onderwerpen aan een leider.
Ook vandaag de dag wordt deze methode door machthebbers nog gebruikt. Het is het welbekende problem-reaction-solution patroon. Eerst wordt het probleem gecreëerd (een aanslag), daarna komt onze reactie die het gevolg is van het probleem ("regering bescherm ons") en vervolgens wordt een oplossing geboden die vrijwel onvermijdelijk is, omdat daarom het probleem werd geschapen (aanval/inval/oorlog om de vermeende dader uit te schakelen en meer controle om ons te beschermen).
Als je moeite hebt om dit te geloven, kun je het artikel nog eens nakijken. Ik heb veel achtergrondinformatie en links toegevoegd zodat je zelf op onderzoek uit kunt gaan.
Wet van Aantrekking
Met stip op 1 staat het artikel over de Wet van Aantrekking. Een vertaling van een tekst van Bentinho Massaro, een spiritueel coach uit Boulder, Colorado. Hij legt de werking van de wet uit en laat zien hoe je deze bewust en eenvoudig kunt toepassen zonder meteen gefrustreerd of teleurgesteld te raken.
De Wet van Aantrekking geeft bij een eerste kennismaking snel aanleiding tot misverstanden maar als je je erin verdiept, gaat er een wereld voor je open. Een heel andere wereld dan je gewend bent.
Volgens de Wet van Aantrekking is het fysieke leven een soort spiegel die onze eigen staat van zijn reflecteert. In het kort: wat je uitzendt krijg je terug. Je kunt de reflectie in de spiegel niet veranderen zonder dat je jezelf verandert.
Wat je uitzendt krijg je terug; je kunt de reflectie in de spiegel niet veranderen zonder dat je jezelf verandert
Als dit waar is heeft het geen zin om de 'powers that be' (de (machten achter de) banken en overheden) van buitenaf te bestrijden. Het is zaak om naar binnen te keren. Als we onszelf ontwikkelen en onze vibratie verhogen, zal de werkelijkheid buiten ons vanzelf ten goede mee veranderen.
Geweldig nieuws! We zijn geen slachtoffer van onze omstandigheden. We hebben onze macht, kracht en vrije wil weggegeven. We hebben op een regering gestemd. Niet door een vakje rood te kleuren, maar door onze vibrationele (creatieve) stem niet te gebruiken.
We hebben onze macht/ kracht weggestopt en vergeten in plaats van die te activeren. We zijn lui geweest. Daardoor ontstond als het ware een machtsvacuüm. Daar zijn de 'powers that be' in gesprongen. De ontnuchterende waarheid is dat wij het hebben toegelaten dat zij namens ons macht uitoefenen.
Als we dit beseffen en goed tot ons door laten dringen, kunnen we vandaag nog beginnen aan de transformatie naar een meer liefdevolle, coöperatieve samenleving waarin iedereen tot z'n recht komt. We hoeven nergens op te wachten. Het initiatief ligt helemaal bij ons.
Serieus hiermee aan de slag gaan: lijkt me een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!
Als je dit ook een goed idee vindt, lees dan behalve het artikel over de Wet van Aantrekking ook De ondergang en herrijzenis van onze maatschappij -Bentinho Massaro. Nog meer informatie en links die je op weg helpen.
***
Iedereen een hele fijne jaarwisseling en een krachtig en prachtig 2017!
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Joke van Galen  5 januari

  In aansluiting op deze artikelen wil ik graag attenderen op het event Zo Kan Het Ook op 7 april in Burgers’ Zoo Arnhem EventZoKanHetOok

  • Mia  8 januari

   Ziet er prachtig uit. Interessant programma dat helemaal draait om de vraag: ‘Vernieuwen hoe doe je dat?’
   Samenwerking is het sleutelwoord.
   Helemaal waar!
   Bedankt dat je ons hierop attent maakt Joke.

VOLG MIJ
ZOEKEN