RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Ondanks hun verschillen zijn Wilhelm Reich, Viktor Schauberger en Silvio Gesell onafhankelijk en zonder het te weten van elkaar op een fundamenteel principe van het natuurlijke en het levende gestoten: Laten stromen – het oplossen van de blokkade is de oplossing.
Het oplossen van de blokkade is de oplossing
UITGELICHT, 20/09/2015
Bernd Senf
D
e Duitse emeritus hoogleraar economie Bernd Senf (*1944) heeft onderzoek gedaan naar drie totaal verschillende denkers: Wilhelm Reich (1897-1957), Viktor Schauberger(1885-1958) en Silvio Gesell (1862-1930). Hij vond een verrassende overeenkomst. Alle drie waren diep doordrongen van het levensbelang van het vrij laten stromen en dus het opheffen van blokkades van levensenergie (Reich), van water (Schauberger) en van geld (Gesell).
Vandaag een vertaling van de inleiding. Daarna volgen de paragrafen over Schauberger, Reich en Gesell.
Overeenkomsten tussen Gesell, Schauberger en Reich
De kritiek van Silvio Gesell op het heersende geld- en rentesysteem en zijn zoektocht naar constructieve oplossingen laten zich ook in begrippen beschrijven die via een heel ander onderzoeksparadigma ontwikkeld zijn. Ik doel op het onderzoek naar levensenergie waarvan de grondslagen tussen 1920 en 1950 gelegd zijn door Viktor Schauberger en Wilhelm Reich.
Net als Silvio Gesell met betrekking tot het geldsysteem hebben ook deze onderzoekers op een heel ander gebied zeer onconventionele perspectieven ontwikkeld die verder gaan dan de reikwijdte van de gevestigde wetenschappen en het mechanistische wereldbeeld in twijfel trekken.
Het is dan ook geen toeval dat alle drie de onderzoekers binnen de reguliere wetenschap telkens weer buitenspel gezet zijn door het negeren of misvormen van hun onderzoek of door verkettering. Bij Wilhelm Reich ging de uitsluiting zo ver dat zijn boeken in de VS tot in de jaren ’50 officieel verbrand werden.
Ondanks hun verschillen zijn Reich, Schauberger en Gesell onafhankelijk (en zonder het te weten van elkaar) op een fundamenteel principe van het natuurlijke en het levende gestoten dat het mechanistische wereldbegrip ten diepste vreemd en er zelfs bedreigend voor is. Ik zou dit principe zo willen formuleren: Laten stromen – het oplossen van de blokkade is de oplossing.
Bron:
Bernd Senf, Fließendes Geld und Heilung des sozialen Organismus (1996)
Die Lösung (der Blockierung) ist die Lösung (pdf)
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

  1. Indigo  21 september

    .. Of gewoon alles gratis maken en transformeren en groeien naar een maatschappij, waarbij het ziek-makende controle mechanisme van “geld” totaal is verdwenen en iedereen gewoon genoeg middelen heeft om te kunnen bestaan en te gaan werken aan haar/zijn eigen incarnatie-doelen. Keep it simple ;-)

VOLG MIJ
ZOEKEN