RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Wilhelm Reich heeft over de mens iets vergelijkbaars ontdekt als Viktor Schauberger over het water. Water moet stromen om vitaal te zijn en net zo ongehinderd moet de levensenergie in de mens stromen als hij gezond wil blijven.
Wilhelm Reich en het stromen van levensenergie
UITGELICHT, 29/09/2015
Dancing in the light   Foto: Luigi Torreggiani via Flickr CC BY 2.0
D
e energie waar Reich het over heeft is dezelfde als die ten grondslag ligt aan de Chinese acupunctuur. Het bestaan van deze energie wordt door onze huidige mechanistische wetenschap nog steeds ontkend.
Het stromen van deze levensenergie -die van binnenuit komt en geen druk of aandrijving van buiten nodig heeft- ontspringt uit een innerlijke energiebron waarmee ieder nieuw leven ter wereld komt.
Deze energie zoekt spontaan het samenvloeien in liefdevol contact (bijvoorbeeld tussen baby en moeder en later tussen liefdespartners). De versmelting van deze energiestromen wordt als genot en liefde ervaren.
In een cultuur die deze natuurlijke opwellingen door de heersende scholing en moraal al heel vroeg aan banden legt of ze in contactloosheid en emotionele kilte weg laat lopen, worden deze stroombewegingen min of meer geblokkeerd.
Het kind probeert de ondraaglijke pijn en frustratie hiervan te voorkomen, als het zijn innerlijke impulsen tegenhoudt en de conflicten die hiermee gepaard gaan, verdringt.
De geblokkeerde energie verandert in het tegendeel van de natuurlijk stromende energie
De energie van deze blokkade wordt afgesplitst uit de levendige energiebron en de geblokkeerde energie verandert in het tegendeel van de natuurlijk stromende energie.
Een gevolg van deze chronisch wordende blokkade, die later in ‘karakter- en lichaamspantsering’ verandert, is de stuwing van de nog stromende energie, die uiteindelijk (in overdrachtelijke zin) over de oevers treedt en de waterkering neerhaalt, dat wil zeggen tot destructieve ontladingen leidt.
De gebruikelijke manier om met deze problemen om te gaan, is een nog sterkere indamming van de gevoelsuitingen, bijvoorbeeld door autoritair onderwijs en een strenge opvoeding om de destructieve uitbraken onder controle te brengen – een vicieuze cirkel die tot steeds meer destructiviteit leidt.
De blokkade van de natuurlijke stroombeweging verstoort de energetische levensbasis
Dit kan zich naar buiten of naar binnen (in de vorm van ziekte of zelfvernietiging) een weg banen. Reich noemt deze vorm van ziekte ‘biopathie’. (Je kunt het ook een energie-syndroom noemen.) Hoe verschillend de gevolgen ook kunnen zijn – wat betreft structuur en diepte van de blokkades- zo overeenkomstig is de onderliggende oorzaak: de chronisch geworden blokkade van de natuurlijke stroombewegingen van de levensenergie. Daardoor verandert de energie die de grondslag van het leven en de liefde is, in haar tegendeel: in neurotische en psychotische angst, in blinde haat en destructiviteit.
De blokkade van de natuurlijke stroombeweging verstoort op die manier de emotionele en energetische levensbasis van het individu en – wanneer je het grootschalig bekijkt- ook van een hele maatschappij. Dit laatste heeft Reich in 1933 op een indrukwekkende manier uiteengezet in zijn “De massapsychologie van het fascisme” ("Massenpsychologie des Faschismus").
Oplossen van de blokkade
De oplossing van al deze problemen zag Reich in het oplossen van de blokkade van de levensenergie. Niet abrupt en zeker niet gewelddadig, maar behoedzaam. Zodat de daaronder verborgen liggende functies van de natuurlijke zelfregulering door het therapeutisch losmaken van het karakter- en lichaamspantser opnieuw bevrijd worden en deze functies bij het opbloeien ervan tegen blokkering en verstoring voortaan beschermd worden.
Waar het lukte het natuurlijke stroomproces weer op gang te brengen, traden genezingen op
Uit de basis die Reich hier in de jaren ’30 voor gelegd heeft, zijn intussen veel vormen van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie ontstaan, bijv. Bio-energetica en Biodynamische therapie. Overal waar het lukte het natuurlijke stroomproces weer op gang te brengen, traden genezingen op, die volgens het mechanistisch (on)begrip ondenkbaar waren en als ‘wonderbaarlijke genezing’ geduid werden. Voor Reich waren deze genezingen het een noch het ander, maar de uitkomst van een diepgaand begrijpen van de functie van levensenergie en haar natuurlijke stroombeweging.
Bron: Bernd Senf, Fließendes Geld und Heilung des sozialen Organismus (1996) Die Lösung (der Blockierung) ist die Lösung (pdf)
Paragraaf 3. Wilhelm Reich und die Fließbewegung der Lebensenergie
Hier lees je de vertaling van paragraaf 1 en paragraaf 2.
De vertaling van de laatste paragraaf over Gesell volgt nog.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Richard11  2 oktober

  @Indigo Kanker is het gevolg van te weinig zuutstof op celniveau. Het is geen ziekte. Het is een overlevingsmechanisme. Kankercellen zijn cellen die zonder zuurstof nog steeds kunnen functioneren. Zonder de kankercellen zou het lichaam al dood zijn. Kanker is dus een gevolg van een zuurstof blokkade. De kankercellen te verwijderen door chemo therapie verzwakt het lichaam en met name het immuunsysteem en is alleen uitstel van executie. De zuurstof blokkade moet worden opgeheven. En die kan alleen worden opgeheven als we zuivere lucht inademen.

  Zie mijn video: https://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

 2. Indigo  29 september

  … En zie de theorie die ten grondslag ligt aan het feit hoe deze gehele onderdrukkende samen?leving? er indirect voor verantwoordelijk is dat KANKER dood-oorzaak nummer 1 is… want holistisch gezien is “kanker” niets anders dan een “klont vastzittende energie” die (effu plat gezegd) het fysiek lichaam uit moet rotten door zich te manifesteren op lichamelijk vlak als “kanker cellen” en/of “tumoren”

  De ware oorzaak van kanker (deze vastzittende energie) kan ook niet weg-ge-chemo-therapied worden, nog weg-ge-bestraald. omdat het menselijke fysieke lichaam slechts HET GEVOLG is van de vastzittende energetische blokkades op een Hoger Nivo van het Interdimensionale Menselijke Wezen.

  Wil je het GEVOLG “kanker” oplossen bij de wortel, leer dan jezelf weer aan om innerlijk emotioneel en energetisch te gaan stromen onder alle (uiterlijke) omstandigheden tegen alles en iedereen in. Do not hold back anymore!!

  ACHTERGROND:
  Een wetenschappelijk gedocumenteerd verhaal kun je hier lezen in dit boek/website. Brandon Bays heeft op haar eigen natuurlijke innerlijke kracht (zonder Big Pharme chemo-shit en bestralingen) een kanker tumor opgelost als sneeuw voor de zon binnen! 6! weken!:
  _ http://www.thejourney.com/

  De rest van Big Pharma en het KWF dienen alleen maar voor Eugenics (massale massamoord) en het spekken van de kassen van de ziekten-kosten-handhavings instanties:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21469358/__1_4_mrd_winst_zorgverzekeraars__.html

VOLG MIJ
ZOEKEN