RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Ieder mens moet kunnen genieten van al het moois dat deze aarde te bieden heeft. De werkelijkheid staat hier helaas vaak ver vanaf. Ik kan niet geloven dat armoede en ellende nu eenmaal bij het bestaan horen. Iedereen verdient toch vrijheid en een financieel zorgeloos leven?
Over mij
UITGELICHT, 28/03/2014
het onderschrift
Ik ben Mia Molenaar en sinds een paar jaartjes woon ik in het groene Boskoop. Ik ben altijd nieuwsgierig en kritisch geweest. Waarom zit de wereld zo in elkaar en niet anders? Het kan zoveel beter! Het leek een logische stap om filosofie te gaan studeren.
Naast een heleboel andere onderwerpen verdiepte ik me ook in de economie en het bedrijfsleven. Ik wilde weten waarom niet iedereen mag meedelen in de rijkdom. Waarom hebben burgers zo weinig inspraak, hoewel we leven in een democratie? Hoe opereren de bedrijven in hun netwerken, wat zijn de onuitgesproken doelen en methodes? Gaat het belang van economische groei boven alles?
Welvaart is er niet voor iedereen omdat ons economische systeem niet goed werkt
Mijn scriptie heb ik geschreven over vervreemding en uitbuiting. Daarvoor heb ik werk van Karl Marx bestudeerd. Deze filosoof prikt door alle mooie en verhullende praatjes van economen en politici heen en wijst erop dat mensen structureel uitgebuit worden.
Welvaart is er niet voor iedereen omdat ons economische systeem niet goed werkt. Uiteindelijk vond ik nog meer mechanismes die ons van waarde en vrijheid beroven, zoals het ontwerp van ons geldstelsel.
Van jongs af aan interesseer ik mij ook voor gezondheid. De reguliere geneeskunde is goed in het behandelen van acute klachten. Voor chronische ziektes zijn de alternatieve geneeswijzen vaak beter geschikt. Goede voeding en kruiden kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Over deze onderwerpen lees ik veel en sinds ruim een jaar studeer ik homeopathie.
Hoe maken we een mooiere wereld realiteit?
Om iets constructiefs en productiefs te doen met mijn interesses ben ik WELVAART VOOR IEDEREEN begonnen. De vragen die aan bod komen zijn: Waarom hebben we geen welvaart voor iedereen èn wat zijn de oplossingen? Hoe maken we een mooiere wereld realiteit?
Mijn vaste overtuiging is dat we samen een nieuwe samenleving en economie vorm kunnen geven. In het klein en middelgroot bestaan er al veel mooie voorbeelden. Onder het kopje REMEDIE kun je daar meer over lezen.
Update 25/04/16
Tijdens 2,5 jaar WvI heb ik ontzettend veel geleerd over de ongelijke welvaartsverdeling en over de mogelijkheden voor een betere wereld.
Ik postte meer dan 150 berichtjes over deze onderwerpen. De structuur die ik al die tijd volgde, liep zo:
 • 1) Wat is er mis? De feiten - Alarm
 • 2) Hoe komt het? De oorzaken - Parasieten
 • 3) Waarom weten we dit niet? De diepere oorzaken - Breincontrole
 • 4) Wat kunnen we eraan doen? Oplossingen - Remedie
Nu wordt het tijd voor een volgende stap. Ik wil me vooral gaan focussen op het laatste aspect: Remedie. Hoe bereiken we een mooiere wereld?
De lijn die ik hiervoor heb gevonden loopt van materieel naar energetisch, van buiten naar binnen, van slachtoffer naar regisseur.
Onze materiële realiteit wordt gecreëerd door een energetische werkelijkheid. Op het diepste niveau is alles energie. De problemen die je in de buitenwereld aantreft, hoeven ons niet te overweldigen. We staan niet machteloos, we kunnen ze aanpakken door bij onszelf naar binnen te gaan, naar het energetische niveau. Daar ligt onze kracht om onze dromen te realiseren. We zijn tot veel meer in staat dan we zelf denken.
DROOMWAARD
Update 30/04/17: De transformatie naar een mooiere wereld is niet ingewikkeld, moeilijk, zwaar. Het kan op een superleuke manier!
Want wat als we allemaal onze DROOM gaan leven? Als we nu eens allemaal gewoon gaan doen wat we het liefste willen en het beste kunnen? Als we werkelijk gaan doen waarom we hier op aarde zijn gekomen.... Wat een POWER zou er dan vrijkomen!
Ik heb DROOMWAARD opgericht: een plek waar dromen kunnen groeien en bloeien, waar ze worden gekoesterd en werkelijkheid kunnen worden.
Bekijk hier de aankondiging (met video :-)) op WelvaartvoorIedereen: Droomwaard van start; maak je wereld mooier
Je kunt op een eenvoudige manier een afspraak met me maken. Hier staat mijn agenda. Het gesprek kan live of per skype. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten.
Groetjes, Mia
***
Mailinglist
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de mailinglist.
Je gegevens zijn veilig. Je privacy is gegarandeerd.

* indicates required
Facebook
Wil je Welvaart voor Iedereen liken op Facebook? Dank je wel :-)
Wil je Droomwaard liken op Facebook? Dank je wel :-)
Mailadres
[javascript protected email address]
Twitter
LinkedIn
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Annita  1 augustus

  Er is inmiddels al een CMN burger multinational, een Blije bank, en de opstart van de Florijn. Is het niet veel handiger de krachten samen te bundelen? Want deze ‘verdeeldheid’ maakt het voor de krachten achter de schermen veel makkelijker om stand te houden en verdeeldheid is wat ze alsmaar zaaien, en van oogsten.

  • Mia  2 augustus

   Belangrijk punt. Ik vraag me dat zelf ook wel af. Van Blije B en Florijn geloof ik dat ze voor een deel op dezelfde software draaien, Cyclos van STRO. Daardoor zouden ze dus uitwisselbaar kunnen worden. Ik heb geen idee welke software CMN heeft. Ik ga dat binnenkort eens navragen. Ik weet dat Anthony Migchels van de Florijn als hij deze vraag krijgt, altijd zegt: laat duizend bloemen bloeien. Het is niet erg als er meerdere initiatieven zijn, dat is juist goed (geeft mensen wat te kiezen). Uiteindelijk komt de ‘beste’ wel bovendrijven. En het is ook een stukje risicospreiding.

 2. Gerrit Cnossen  31 juli

  Zonet heb ik deze site ontdekt via Irma Schiffers en de Finding Voices ‘ radio ‘ en merk dat deze site ook terecht helemaal zwanger is van het onrecht dat plaats vindt op het geld gebied . Zwanger ook dat het lijkt alsof de hele tekst kwam van de C itizen M ulti National van top econoom Hank Monroby die ook terecht al 35 jaar bezig is om dat onrecht om te buigen naar eerlijke waardering .
  Verrassend was het dat juist deze strijder van het 1e uur niet werd genoemd terwijl hij automatisering klaar heeft staan mocht het financieel systeem klappen ..
  Hij kan het weten want hij stond aan het begin in de 60-er jaren al van de ontwikkeling van de 1e betaal computers van Engeland en Rusland dus als je nu iemand kunt vragen ..?
  Ook is er al een weer oudere lezing van hem waar hij de oorzaak van de crisis duidt !
  http://www.sdnl.nl/goodbye-money.htm

  390 Gemeenten hebben een CMN rekening toegestuurd gekregen die ze kosteloos kunnen openen . Daarnaast zitten er al vele bedrijven bij aangesloten van allerlei kwaliteiten . Ook zo’n 1000 consumenten zijn al aangesloten .
  CMN / hij gaat er vanuit dat je zonder ‘fictief muntje’ al in het bezit bent van voldoende waarde / kapitaal. Dat hoeft alleen maar genoteerd te worden waardoor er een zee van creatie potentieel vloeibaar en dus beschikbaar kan komen om zonder dus schuld te gaan creëren en werken .
  Kapitaal zoals daar al is als een inboedel of voorraad of inventaris .
  Of waardering van de jaarlijks gegroeide mens in zijn leven wat inhoud / kapitaal waarde en kennis betreft . Dus juist niet meer naar geld zoeken maar naar mensen die willen samen werken ! Het heeft de voordelen van de regionale economie EN de voordelen van de Macro economie want ze zijn gewoon landelijk en .. ook in België actief.
  Mededirecteur Arjan Strooper schrijft;

  CMN is een Nederlandse burgermultinational die ervoor zorgt dat ondernemers, consumenten en maatschappelijke organisaties kunnen samenwerken als ware zij een multinational.
  Hiermee bereiken zij voordelen die zij als individu nooit hadden kunnen bereiken.
  Maar het werk van CMN strekt veel verder:
  zij zorgt ervoor dat er een omschakeling plaats kan vinden van negatief kapitalisme (kredietverlening) naar positief kapitalisme
  (eerst creëren en dat vervolgens waarderen).
  Deze benadering heeft tot gevolg dat alle partners van CMN zowel privé als zakelijk schuldenvrij kunnen leven.
  Daarnaast sturen wij erop aan dat alle projecten duurzaam, sociaal en met aandacht voor met name kunst, zorg en educatie vormgegeven worden.
  Ik hou van het horeca vak en vind het moeilijk om afscheid te nemen van mijn gasten,
  maar met mijn economische kennis van dit moment kan ik zeggen dat er aan het straatbeeld in Harderwijk niets gaat veranderen als we op landelijk niveau niets doen aan de kern van het probleem.

  Aldus Strooper en ;

  Uw vrijheid
  Als Zakenpartner behoudt u volledige juridische- en economische zelfstandigheid.
  Uw samenwerking met andere CMN-partners, zowel Zakenpartners als Consumentpartners is gebaseerd op een samenwerkingsovereenkomst
  die uw vrijheid en zelfstandigheid niet aantast.
  De samenwerking maakt elke Partner economisch sterker.

  Hier laat ik het even bij en met deze link naar hun site is er toegang tot verdere openbaringen ;
  http://www.cmn-lcc-international.com/information/general-information/economic-reality/
  Mededirecteur Liesbeth Breur is voor inspiratie en info te bereiken onder nummers;
  036 5226 005
  036 3000 528

  • Mia  1 augustus

   Dat is heel interessant wat je schrijft over CMN. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niet van op de hoogte was. Het lijkt me de moeite waard om me hier eens in te verdiepen. Ik zal kijken of ik op termijn een artikeltje over dit onderwerp kan publiceren. Bedankt voor de tip!

 3. F.Ottens  30 juli

  Beste Mia, Wist je dat Marx, die ik ook tijdens mijn studie filosofie met de grootste toewijding heb gelezen, lid was van de vrijmetselaars? En dat deze club, vooral in de hoogste regionen, waar Marx verkeerde, doordrenkt was van de protocollen van Zion. Zijn analyse over de ‘Verelendung’ is treffend en heeft het pad bereid voor het communisme. Ook een uitvinding van de Zionisten. Net zoals het liberalisme, het socialisme en het kapitalisme. Deze zionisten waren in elke club, partij, stroming geïnfiltreerd. En nog. Dus het is de vraag in hoeverre Marx zuiver op de graad was en eigenlijk middels zijn analyses vooral gezorgd heeft voor een nog grotere verscheuring en ontwrichting.
  Vriendelijke groet,
  F.Ottens

  • Mia  30 juli

   In eerste instantie was ik hier niet van op de hoogte, maar inmiddels wel. Toen ik Das Kapital I las, was ik verrast om te ervaren dat je de economie ook heel anders kon benaderen. In de officiële economieboeken kom je uitbuiting niet tegen, maar het blijkt de kern van het kapitalisme te zijn. Een grote eyeopener voor mij. Na m’n studie kwam ik de misstanden in ons geldstelsel op het spoor. In feite een nog veel grotere uitbuiting van de burger. Het communisme is op een grote deceptie uitgelopen. In hoeverre dat van meet af aan gepland was, weet ik niet.

 4. Ad  5 mei

  Complimenten voor deze mooie site. Ik ben zelf al een aantal jaren actief binnen de G1000 beweging en lever op deze wijze een bijdrage. De gewenste verandering moet m.i. Van onderaf en van binnenuit plaatsvinden. Daarvoor zullen we zelf ook een interne transitie door moeten gaan. Daarvoor is nodig dat we bewust worden. Jouw site en de inhoud levert daar een goede bijdrage aan.

  • Mia  9 mei

   Bedankt voor jullie complimenten. Verandering moet van onderaf en van binnenuit komen. Dat denk ik ook. Bewustwording en transformatie zijn ook de onderwerpen waar ik me op wil concentreren de komende tijd. Thanks again.

 5. Jan IJzerman  18 februari

  Complimenten voor deze site/blog. Ik proef zuiverheid en integriteit in je artikelen. Fijn om je ontdekt te hebben!

VOLG MIJ
ZOEKEN