RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Fruit is de optimale voeding voor de mens. Het bestaat uit simpele suikers die direct door de cellen opgenomen kunnen worden. Fruit geeft veel energie en kost vrijwel geen energie om verteerd en opgenomen te worden. Win win.
Het beste eten
NIEUWS, 14/09/2021
Appels
Farmers Market, pixabay licence, foto gemaakt door: Pexels
W
elk eten is goed voor je? Daarover bestaat veel discussie. Het hangt er helemaal vanaf hoe je naar de menselijke gezondheid kijkt. Ik kijk vanuit het perspectief dat het menselijke lichaam het beste gedijt in een meer basische omgeving.
Waarom is dat? Veel van wat we doen en eten heeft een verzurend effect. Denk maar aan een uurtje flink sporten. Daarna heb je spierpijn van de melkzuur die als afvalstof in de spieren is gevormd. Pas als de afvalstoffen weer zijn afgevoerd gaat de spierpijn over. Zo werkt ook stress verzurend en ook heel veel voedingsmiddelen hebben een verzurend effect op ons lichaam.
Om voluit te kunnen leven moeten onze cellen gevoed worden en de afvalstoffen moeten afgevoerd worden. De voeding van de cellen wordt verzorgd via het bloed. De afvoer van afvalstoffen verloopt via de lymfe.
Ziekte ontstaat als het reinigen van de cellen niet meer goed lukt. Je zou kunnen zeggen dat ziekte eigenlijk niks is anders dan verstopte lymfe. Je krijgt als eerste verzuring en daarna ontsteking in de omgeving rond de cellen. Als de verzuring vervolgens ook naar binnen IN de cellen verplaatst kan kanker ontstaan.
Dus om gezond te blijven wil je dat 1) de cellen goed gevoed worden en 2) het lymfesysteem zo optimaal mogelijk werkt. Welke voeding kun je dan het beste eten? Voeding die veel energie geeft en een basische uitwerking heeft op het lichaam zodat zo min mogelijk zuur afval wordt gevormd. Dat is fruit en groente.
Fruit
Fruit is de optimale voeding voor de mens. Het bestaat uit simpele suikers die direct door de cellen opgenomen kunnen worden. Daar hoeft zelfs geen insuline aan te pas te komen (Morse, 112, 262). Fruit geeft veel energie en kost vrijwel geen energie om verteerd en opgenomen te worden. Win win.
De eenvoudige suikers helpen bij het alkaliseren van de weefsels wat van groot belang is voor weefsel regeneratie en vitaliteit. Fruit is ook het voedsel met de hoogste elektrische eigenschappen. De energieën in rauw fruit zijn zo hoog dat ze het neuronen transport en endocriene functie versnellen.
Groente
Groente is ook een goede voedingsbron. Ook daarin vinden we veel relatief simpele suikers die met relatief weinig moeite opgenomen kunnen worden, energie geven en weinig zure afvalstoffen vormen. Groente heeft daarbovenop nog het voordeel dat het cellulose bevat wat de darmwand schoon helpt houden.
Fruit en groente dragen de kracht van het leven in zich. Ze zitten vol enzymen, vitamines, mineralen (celzouten), aminozuren, antioxidanten, enkelvoudige suikers, vetzuren, water, elektriciteit en nog veel meer.
Maar fruit is van deze twee meer geschikt voor ons: wij zijn frugivoor. Het menselijk maagdarmkanaal is slechts twaalf keer de lengte van de wervelkolom, terwijl het maag-darmkanaal van een herbivoor dertig keer de lengte van zijn ruggengraat is. Herbivoren hebben ook veel magen en een speciaal gebit omdat plantaardige vezels veel moeilijker afbreekbaar zijn dan fruitvezels.
Complexe koolhydraten
Complexe koolhydraten (granen, brood, linzen, aardappelen, etc.) zijn koolhydraten die verschillende gebonden suikers bevatten. Deze zijn moeilijker voor het lichaam om af te breken. Overmatige consumptie leidt tot acidose door de vorming van overmatig koolzuur, een bijproduct van het afbreken van complexe suikers.
Vet
Wanneer je vetten zoals boter en oliën eet, moeten ze in een complex proces weer worden afgebroken tot vetzuren zodat we ze kunnen gebruiken. Dieren in de natuur voegen meestal geen vetten toe aan hun voeding en hebben mooie glanzende vachten. Verse groenten en fruit zitten vol met vetzuren.
Eiwit
In de westerse wereld consumeren we veel dierlijke eiwitten. Dierlijke eiwitten zijn zuurvormend en slijmvormend en belastend voor het spijsverteringsstelsel en de nieren. Omdat de nieren het lymfesysteem filteren, moeten ze sterk zijn. De gemiddelde mens heeft een groot deel van zijn vermogen om door de nieren te filteren verloren, o.a. vanwege de hoge eiwitconsumptie. Veel eiwitten worden door het lichaam als 'vreemd' gezien en worden aangevallen door het immuunsysteem waardoor ontstekingen kunnen ontstaan.
Wat we nodig hebben zijn aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) die overvloedig aanwezig zijn in fruit en groenten. Vlees en melkproducten zijn een 'tweedehands' eiwit dat weer moet worden afgebroken tot aminozuren - een complex en energie-intensief proces. Een gorilla hoeft geen vlees te eten om groot en sterk te worden!
Menselijke moedermelk bevat slechts 0,7% eiwit en is bedoeld om te worden geconsumeerd tijdens de grootste groeifase van het lichaam en de hersenen. Dat zegt ook wel wat.
Bewerkte voedingsmiddelen
Bewerkte voedingsmiddelen zijn niet aan te raden. Ze bevatten vaak complexe koolhydraten, vetten en eiwitten in een vreemde moeilijk verteerbare mix en daarbovenop nog allerlei (giftige) chemicaliën. Deze vertragen de afvalverwerking van het lichaam en de vaak giftige bijproducten van deze voedingsmiddelen worden opgeslagen of geplakt in de weefsels. Dit blokkeert een goede cellulaire ademhaling, waardoor een cel hypo-actief kan worden en langzaam zijn vermogen om te functioneren verliest. Veel ziektesymptomen zijn niets meer dan de inspanning van het lichaam om deze opgeslagen gifstoffen en slijm te elimineren.
Alkaliseer jezelf
Gezondheid is eigenlijk eenvoudig: eet binnen de grenzen van je soort; eet je voedsel vers, rijp, rauw en onbewerkt, zoals alle andere dieren; rust en krijg genoeg zon; reinig je lichaam van alle gifstoffen, inclusief chemicaliën, zware metalen, antibiotica, overmatige hormonen, overmatige eiwitten, onnodig slijm, destructieve parasieten, pesticiden en dergelijke.
Alkaliseer jezelf met je dieet. Wij mensen hebben de hoogste neurologische ontwikkeling van welke soort dan ook en vruchten zijn de hoogste elektrisch-alkalische voedingsmiddelen op de planeet. Fruit kan het zenuwstelsel regenereren, groente (hoe gezond dat op zichzelf ook is) is daartoe niet in staat.
Gebruik naast fruit en groente ook specifieke kruiden om weefsels weer op te bouwen en de weefselfunctie te bevorderen. Als je dit allemaal doet, zul je zien dat je lichaam in actie komt. Het zal zichzelf reinigen en herbouwen en je zult je steeds fitter en vitaler gaan voelen!
Bronnen
Robert Morse, N.D., The Detox Miracle Sourcebook, RAW FOODS AND HERBS FOR COMPLETE CELLULAR REGENERATION, 2012, One World Press, Prescott, Arizona
Mirjam Henzen, Puur Natuurlijk Leven, Geniet van meer dan 100 heerlijke plantaardige recepten, leer over de werking van het lichaam en de rol van ontgifting, 2020, Uitgeverij Eden, Leidschendam
Mark James Gordon, PURE HEALING, A Practitioner’s Guide to Cellular Purification and Regeneration, 2019, -Mark James Gordon
Lees meer over dit onderwerp
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN