RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Als je nieren niet goed werken kan je lichaam z'n afvalproducten niet kwijt. Dit is de oorzaak van de meeste ziekten, alles van acne tot artritis. Verstopte lymfe wordt zuur en dat veroorzaakt pijn en ontsteking. Zuren tasten je organen aan. Dat wil je allemaal voorkomen. Hoe krijg je je nieren weer aan de gang?
Hoe krijg je je nieren weer aan de gang?
VIDEO, 10/10/2019
KIDNEY FILTRATION - IMPORTANT! Public Domain Video
O
ns lichaam heeft een rioleringsstelsel om de afvalproducten van onze biljoenen lichaamscellen te verwerken: het lymfesysteem. Het lymfesysteem transporteert cellulair afval naar de nieren waar het wordt gefilterd en vervolgens wordt geëlimineerd.
Als je nieren verstopt zijn gaat je rioolstelsel en dus de afvalverwerking van je lichaam achteruit - zo simpel is het. Dit is de oorzaak van de meeste zogenaamde ziekten, alles van acne tot artritis. Verstopte lymfe wordt zuur en dat veroorzaakt pijn en ontsteking. Zuren tasten gewrichten, botten, huid, slagaders, organen, enz. aan. Giftige lymfe is ook een broedplaats voor parasieten, virussen en schimmels. Daarom is nierfiltratie zo belangrijk.
Hier volgt een eenvoudige test om te zien of je nieren filteren. Drink plm. 3 uur voor het slapen gaan niet. Plas 's ochtends na het opstaan in een glazen pot. Als er wolkjes in de urine drijven filteren je nieren de lymfe. Als de urine helemaal helder is gebeurt dat niet, dan is er werk aan de winkel. Hoe krijg je je nieren weer aan de gang? Hoe pak je dat aan?
Voeding
Het eerste wat je kunt doen, is zoveel mogelijk overschakelen op rauwe voeding van groenten en vooral fruit. Eet het of maak er sap van, dat kan allebei. Zuivel, granen en vlees zijn niet bevorderlijk voor nierfiltratie, ze ondermijnen de nierfunctie en veroorzaken zo stagnatie van de lymfe en daarmee verzuring en ontstekingen overal in het lichaam. Vermijd deze voedingsmiddelen zoveel als mogelijk is. Eet vooral veel rauw fruit. Fruit brengt de lymfe in beweging en maakt de nieren schoon waardoor de filtratie weer op gang komt.
Zure vruchten zijn de meest reinigende. Hieronder vallen limoenen, sinaasappels, grapefruit, ananas, aardbeien, mandarijnen, veenbessen en tomaten. Sub-zure vruchten zijn de op een na beste: appels, bramen, bosbessen, meloen, kersen, druiven, mango's, nectarines, perziken, peren, pruimen, frambozen en watermeloen.
Voor extra sterke werking probeer een 100% druiven- of watermeloendieet voor een paar dagen. Citroensap kan snel een hardnekkige stagnatie van de nierwerking weer op gang brengen. Je kunt ook een paar dagen bietensap proberen maar dat is zeer krachtig, dus je kunt het in eerste instantie ook mengen met andere sappen. Mocht je nierpijn of andere klachten krijgen, stop dan onmiddellijk en neem even gas terug.
Kruiden
Kruiden kunnen goed helpen om de nierfiltratie weer op gang te brengen. Peterselie, ginseng, paardenbloem, maïszijde, Saw Palmetto bessen en jeneverbessen zijn geweldig voor het reinigen van de nieren. Brandnetelthee is een goed dagelijks tonicum.
De Amerikaanse natuurgeneeskundige en detox specialist Dr. Robert Morse heeft een aantal kruidenformules die je kunt gebruiken als je geen resultaten krijgt. Bijvoorbeeld Nieren en blaas I, Nieren en blaas II en Lymfatisch systeem I. Kijk wat voor jou werkt. In Europa kun je deze formules bestellen bij Herbsfordetox.com
Bewegen
Omdat het lymfesysteem geen eigen pomp heeft zoals het bloedsysteem (hart en longen) beweegt het alleen mee wanneer spieren samentrekken of als deze fysiek worden bewogen. Lichte oefeningen zoals wandelen, fietsen, diep ademhalen en yoga kunnen helpen lymfe naar de nieren te verplaatsen. Train niet hard en ga niet trampoline springen als je niet filtert. Afwisselend heet en koud douchen brengt de lymfe ook op gang. Gewone massage (of lymfedrainage massage) en droog borstelen helpen ook.
Bijnieren
De bijnieren controleren de nieren dus moeten ze sterk zijn. Een goede manier om de status van de bijnieren te controleren is door de bloeddruk te meten. Je systolische (bovenste) druk moet ongeveer 120 zijn. Om de bijnieren te stimuleren kun je ook gebruik maken van kruiden: Siberische ginseng, zoethout, peterselie en paardenbloem (wortel en blad) kunnen helpen.
Wellville
Wanneer de nieren eindelijk aan de gang komen zie je veel sediment verschijnen in de urine. Ontstekingen in het lichaam zullen gaan afnemen en het lichaam zal alkaliseren en hydrateren. Tumoren en cysten zullen kleiner worden. Pijn en zwelling gaan verdwijnen.
Beschadigde organen, weefsels en cellen door het hele lichaam zullen beginnen te genezen en regenereren. Je gaat er jonger uitzien en je veel vitaler voelen. Dan ben je op weg naar 'Wellville'.
Het proces kan dagen, weken en zelfs maanden nodig hebben om aan de gang te komen. Afhankelijk van je uitgangsconditie. Probeer het geduld op te brengen en houd vol want de resultaten zijn het waard. Dit is een van de allerbeste dingen die je voor jezelf en je gezondheid kunt doen!
Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, laat dan een reactie hieronder achter of stuur me een mailtje via info@welvaartvooriedereen.nl
Deze blog is grotendeels een vertaling van de video hierboven en is alleen voor educatieve doeleinden en op geen enkele manier medisch advies. Neem je eigen verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen gezondheid en leer zelf de waarheid daarover kennen.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Anoniem  3 december

  Ik ben een paar jaar onder behandeling geweest voor fibromyalgie bij o.a. Bioresonantie therapeut.

  Ze hebben me een goed eind op weg geholpen maar ben nog steeds niet van mijn fibromyalgie af.

  volgens dokter Robert Morris moet je dan alleen maar fruit eten allerlei soorten.

  Maar ik kan helemaal niet tegen veel fruit dan krijg ik vreselijk buikkrampen en aan de diarree.

  Wat raad u mij aan te doen.

  • Mia  4 december

   Dat is een lastig probleem als je diarree en buikkrampen krijgt van fruit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
   1. Wat voor fruit eet je? Van wat voor soort fruit krijg je buikkrampen en diarree? Misschien zijn er soorten fruit waar je wel en niet tegen kan. Begin dan met het fruit waar je wel tegen kan en begin met kleine hoeveelheden als grote hoeveelheden een probleem zijn. Over het algemeen is zuur fruit agressiever voor je spijsverteringskanaal dan half zuur/ zoet fruit. Zuur fruit is citroen, limoen, sinaasappel, grapefruit, ananas, aardbeien enz. Laat die even staan. Begin met halfzuur/ zoet fruit zoals appels, bessen, meloen, druiven, mango’s, perzikken, peren, pruimen. Appels en meloen schijnen het makkelijkst te verteren te zijn. Het is belangrijk om goed gerijpt fruit te eten. Veel fruit is onrijp geplukt. Dat kan ook een probleem zijn voor de vertering. Biologisch fruit is beter dan niet biologisch. Maar je kunt lang niet alles biologisch krijgen. Was het fruit dan goed met appelazijn of zuiveringszout zodat de pesticiden eraf zijn. 
   2. Hoe eet je je fruit? Fruit kun je niet combineren met ander eten. Het beste is om fruit te eten op een ‘lege maag’. Dus niet na een maaltijd maar ervoor. Fruit verteert snel. Als het bovenop een berg brood of groenten ligt gaat het gisten met dat andere voedsel. Dan krijg je problemen. Handig is dus om de dag met fruit te beginnen en dan het liefst 1 soort fruit per keer. Dus ook geen fruitsoorten combineren. Zeker niet zuur fruit combineren met halfzuur/ zoet fruit. 
   3. Fruit zet het lichaam aan tot ontgiften. Het kan een te grote stap ineens zijn waardoor het lichaam protesteert. Ik weet niet wat je nu gewoonlijk eet. Als je westers standaarddieet eet (eiwitten (vlees, vis, zuivel), granen, bonen etc.) en dan overgaat naar veel fruit ineens is dat teveel voor het lichaam. Begin met kleine stapjes. Laat bijv. eerst zoveel mogelijk eiwitten weg, elimineer zuivel, vlees en vis en granen zoveel mogelijk en ga veel meer groentes eten. Zo maak je de stap naar meer fruit eten makkelijker. Je kunt dan na verloop van tijd kleine hoeveelheden fruit waar je wel tegen kan toevoegen aan je dieet. Bijv. appels en geweld gedroogd fruit. 
   4. Een fruitdieet laat zien waar de zwakke plekken in je systeem zitten. Blijkbaar heb je een gevoelig spijsveteringskanaal. Daar zal behoorlijk veel verzuring zitten en dus verminderde functie. Waarschijnlijk zwakke alvleesklier (scheidt spijsverteringsenzymen af) en lever/ galblaas. Het kan zijn dat de darmwand ontstekingsgevoelig is (waarschijnlijk). Er zijn allerlei kruiden(formules) om je te helpen het spijsverteringskanaal te helen. Bijv. de stomach tea van dr. Morse. Hier kun je zien wat voor kruiden daar allemaal in zitten. https://eu.ourbotanicals.com/shop/stomach-tea/ En de stomach and bowels nr. 0 tinctuur (die is voor diarree als ik goed heb) https://eu.ourbotanicals.com/shop/stomach-bowel-0-capsules/
   Er is ook een speciale pancreas formule.
   5. Fruit eten is geen doel op zich. Het belangrijkste is dat zure afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten want daar wordt het lichaam ziek van (in jouw geval fibromyalgie). Om de deuren open te zetten zodat het afval weg kan moet de nierfiltratie op gang worden gebracht. Je kunt checken of je nierfiltratie hebt door in een glazen pot te plassen ‘s morgens vroeg. Zie artikel hierboven. Om je nieren aan de gang te krijgen moet je zoveel mogelijk eiwitten weglaten in je dieet (want die werken averechts) en kun je speciale nierkruiden gebruiken bijv in een thee (maar er is ook een kruidenformule van dr. Morse). Nierkruiden zijn bijv. peterselie, paardenbloem, brandnetel, jeneverbessen, heermoes. Enigszins droogvasten is ook bevorderlijk om je nierfiltratie aan de gang te krijgen. Dwz. minimaal 12 uur niet eten en drinken. Als je bijv. 9 uur ‘s avonds voor het laatst hebt gegeten en/ of  je laatste vocht hebt gedronken, drink (en eet) je pas weer vanaf 9 uur in de ochtend. 
   Dit is een heleboel informatie. Ik ben geen dr. Morse detoxspecialist. Ik ben homeopaat in opleiding (4e jaars) en ik heb me verdiept in dr. Morse werk. Dus ik weet er best een hoop vanaf maar ik heb nog geen ervaring in het begeleiden van mensen hierin. Alleen m’n eigen ervaring. Het beste is als je begeleiding van een detox specialist zou kunnen krijgen. Voor zover ik weet zit er geen in Nederland maar misschien heb ik niet goed gezocht. Hier kun je een engelstalige detox specialist vinden https://eu.ourbotanicals.com/our-qualified-practitioners/. Ik weet niet of je op Facebook zit. Daar zijn ook een paar groepen waar je veel hulp kunt krijgen. Als je interesse hebt kan ik je de links geven. 

VOLG MIJ
ZOEKEN