RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Iemand in uniform schreeuwt tegen je en staat op het punt geweld te gaan gebruiken. Je bent je van geen kwaad bewust, maar blijkbaar denkt diegene daar anders over. Wat kun je doen? Terugschreeuwen, van je afslaan, argumenteren, vluchten...
Wat kun je doen als je met agressie te maken krijgt?
VIDEO, 16/07/2016
Irma Schiffers, In gesprek met Ole Dammegård - mei 2016
O
le Dammegard, een journalist die veel over valse vlag operaties publiceert, heeft het zelf meegemaakt. Een opmerkelijk verhaal wat hij in dit interview vertelt (vanaf minuut 38 tm. 44). Hij werd benaderd door iemand met een groot wapen, een zwart uniform en een schreeuwend gezicht. Wat Dammegard toen deed was zich afsluiten voor de woorden die gezegd werden, want als je zou luisteren "worden je gedachten afgeleid en dan ga je in de angstmodus".
Niets zeggen, niet bewegen, in totale kalmte blijven staan. Focus je op een hogere macht. Dammegard zei: "Divine, divine, divine...". Zo zul je niet verlamd worden door angst of in de verleiding komen om te gaan meppen.
Besef dat de agressor niet weet wat hij doet. Zijn ogen zijn donker en koud. Het is belangrijk om die ander toch steeds als mens te blijven zien. Hoe bizar het ook klinkt: vergeef hem. Ter plekke.
Shift
En toen gebeurde er iets bijzonders. Een plotselinge shift. Degene die Dammegard zo gewelddadig benaderde, wordt nu zelf onzeker. Waarom reageert het slachtoffer niet? Is hij niet bang? Ik ben toch in functie? Waarom heeft mijn agressieve gedrag geen effect?
Heel langzaam vloeit de spanning weg en keert de menselijkheid bij zijn belager terug. 10 minuutjes later praten ze gewoon met elkaar. Geweldloos verzet op z'n best. Pure magie.
Lees hier meer over geweldloos verzet: WvI, Applaus voor Spaanse brandweerman
Bekijkenpingback
Dit is geweldloos verzet op z'n best
Als je boos of bang wordt, ben je de klos. Maar als je stevig verbonden bent met de spirituele kracht uit de hoogste bron kan een ander geen macht over je uitoefenen.
Dammegard kan niet garanderen dat deze aanpak altijd werkt. Hij wil ook nadrukkelijk niet de held uithangen. Van nature is hij juist nogal bangig aangelegd. Hij vertelt dat hij veel heeft geleerd van zijn yoga-docente Nalanie Chellaram. Zij heeft hem de weg gewezen in moeilijke situaties als deze.
Kalm en gefocust blijven als je agressief wordt tegemoet getreden, gaat meestal niet zomaar vanzelf. Daar gaat wel wat voorbereiding aan vooraf. Yoga of meditatie kunnen heel behulpzaam zijn. Dan kun je je eigen reacties veel beter inschatten en op termijn ook sturen.
Om adequaat om te kunnen gaan met agressie op een onverwachts moment kun je maar beter van tevoren oefenen.
***
Kijk hier het hele interview met Ole Dammegard, vertaald en ondertiteld door Irma Schiffers. Het besproken gedeelte kun je terugvinden vanaf minuut 38 tot en met 44.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. bernadette  24 juli

  Als Bewustzijn willen wij allemaal als Tippi leven in Liefde voor de natuur en alles wat leeft ,

  op onze planeet moeder Aarde in het komende Gouden Tijdperk.

  Het verlangen in verbinding met elkaar en alles wat leeft is heel sterk.

  ..Deze mooie opnames laten zien hoe we sterk resoneren met ons innerlijk gevoel . . .en Tippi laat zien dat bang zijn helemaal niet nodig is . Liefde overwint alles.
  Just be Happy .

  https://www.youtube.com/watch?v=yOYEGzM6JRM

  https://www.youtube.com/watch?v=6y4EWPXz_nc

  https://www.youtube.com/watch?v=OPAgm4muJXs

  https://www.youtube.com/watch?v=i_GpEbpmPag

 2. Marco Kerver  16 juli

  “Zet een stap terug en je ontdekt een oceaan vol mogelijkheden “Boeddhistisch spreekwoord.

  • Mia  16 juli

   Mooie spreuk zeg! Bedankt. Op Facebook refereerde iemand aan een cursus in wonderen. Dat heeft hier ook verwantschap mee. “Een van de dames die de cursus in wonderen naar het NL heeft vertaald vroeg haar belager ‘wat kan ik voor je doen, het ziet er uit alsof je hulp kunt gebruiken?’ (of zoiets)… en ook dat werkte… vanuit liefde met de ander de verbinding aangaan.”

VOLG MIJ
ZOEKEN