RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
De bioloog Bruce Lipton analyseert de wereld waarin we leven. "We bevinden ons in de eindfase van een op misvattingen gebaseerde cultuur. Het ziet er eng uit, maar laat je niet bevangen door angst. We staan op het punt te transformeren naar een hele nieuwe tijd. Er ligt iets zoveel beters voor ons in het verschiet."
Bruce Lipton: we gaan transformeren naar een hele nieuwe tijd
VIDEO, 04/03/2016
Meumathamanticum koninginnepage     Foto: Vlinderplanten Wolfheze
D
e huidige wereld is in grote crises. Daardoor is er veel angst onder de mensen. We zijn bang, we kruipen in onze schulp en houden onszelf klein.
Bron: YouTube, Bruce Lipton, "People perish for the lack of this hidden knowledge..." plm. 5:00-8:00 min.
Bekijkenpingback
Maar we kunnen ook op een heel andere manier naar deze tijd kijken. Cellen lijken op mensen. Ons lichaam bestaat uit 50 biljoen cellen, dus je zou kunnen zeggen dat je 50 biljoen mensen in je hebt zitten.
Stel je nu voor dat jij een cel bent binnenin een rups. Je bent daar met miljoenen en miljoenen andere cellen. Alle cellen zijn aan het werk: vertering, ademhaling, opbouw. Elke cel doet z'n eigen taak, iedere cel heeft een baan. De rups groeit. Iedereen is tevreden over de gang van zaken: "hebben we wij ons best weer gedaan". De rups gedijt goed en wordt lekker vet.
De economie in de rups groeit en bloeit. Alles gaat naar wens. Maar dan ontstaat er een punt waarop de rups een zekere afmeting heeft en de groei gaat vertragen. Niet elke cel is meer nodig. Angst ontstaat. Er zijn cellen die zelfmoord plegen, in de biologie apoptosis genoemd.
De cellen kijken om zich heen en zien dat structuren uit elkaar beginnen te vallen. Steeds meer cellen verliezen hun baan. Ze vrezen voor de toekomst. Zullen we ten onder gaan? Paniek alom.
Imaginal cells
Maar sommige cellen behouden hun kalmte. Genetisch zijn ze identiek aan hun collega's, maar ze hebben een andere visie. Ze hebben verbeeldingskracht tot hun beschikking. Hun naam? Imaginal cells. De imaginal cells blijven onverstoorbaar temidden van de chaos: "er ligt iets veel mooiers voor ons in het verschiet".
De imaginal cells creëren de vlinder. Dus van dezelfde popolatie die ten ondergaat met de rups, ontstaan deze imaginal cells, ook wel 'cultural creatives' genoemd. Zij hebben een nieuwe visie voor ons. We kunnen het huidige systeem dat in verval is restructureren en er iets veel beters van maken.
Wat er nu in de wereld gebeurt, is het einde van de rups
Wat er nu in de wereld gebeurt, is het einde van de rups. En de imaginal cells maken zichzelf bekend met nieuwe ideeën, nieuwe visies, een uitweg. Dit is niet het einde der tijden.
De jongeren zijn de populatie van imaginal cells. Het komt op hen aan om het huidige systeem te restructureren. Ze kunnen een vlindersamenleving bouwen die veel beter in elkaar zit dan onze huidige maatschappij.
Kijk dus niet naar de huidige tijd in angst. Maar zie het als een kans voor de mensheid. De toekomst ziet er zoveel mooier uit.
Zolang je besluit een imaginal cell te zijn en niet de cel die in apoptosis gaat, hoef je niet bang te zijn voor wat er nu gebeurt. Het is geen ramp, het is juist geweldig.
Bron: YouTube, Bruce Lipton, "People perish for the lack of this hidden knowledge..." plm. 5:00-8:00 min.
Hier lees je het transcript van deel 1 van deze video: Onze ondergang dreigt … door 3 fundamentele misvattingen
Meer informatie? Lees Bruce Lipton, Biologie van de Overtuiging, hoe je gedachten je leven bepalen
Bruce Lipton: Biologie van de Overtuiging, hoe je gedachten je leven bepalen
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. bernadette  17 juli

  Mooi , Mia ….je reactie op 4 maart j.l
  I’am there with you

  http://www.helloaquarius.org/in-welk-universum-leven-wij/

 2. Indigo  7 maart

  Jammer dat Bruce niet verder heeft leren kijken en redeneren dan het cellulare, fysieke menselijk lichaam. Hier zijn 2 mooie galerijen van Alex Grey die je de rest van je ware Zelf ook laat zien:
  “Sacred Mirrors”:
  http://alexgrey.com/art/paintings/sacred-mirrors/

  “Progress of the Soul”:
  http://alexgrey.com/art/paintings/soul/

 3. Moos  5 maart

  Mooie vergelijking. Mijn overtuiging is dat we op weg zijn naar een wereld, gebaseerd op Eenheid en Liefde. De cynische reacties hierop, pareer ik met het idee dat – net zoals de schoonmaak (purgeren) bij ziekte – alle shit nu boven tafel komt, zodat we het onder ogen zien en verwerken. Hoort bij de transformatie. Als je, zoals ikzelf nog best vaak, in woede verstrikt raakt: Laat je woede hand in hand gaan met het goede wat je doet (van Karel Glastra van Loon). Werkt voor mij. Doe mee, jong én oud, en voeg je bij de imaginal cells, dan lopen we in dezelfde richting, voor zwermintelligentie.

 4. J. Rozen  4 maart

  Fantastisch stuk. Mooie hoopvolle vergelijking. Iets om moed uit te putten. Echter de keerzijde is:
  Hoe gaan we om met een geestorganisatie als ISIS. Bestaat wel, maar zijn niet zo machtig als men doet voorkomen. Het is een geestorganisatie die door de media als een monster wordt bestempeld. Kan op ieder gewenst moment gebruikt worden voor een fals flag operatie onder het mom van.
  Hoe gaan we dan om met een door onze strot geduwde kunstmatige vluchtelingenstroom vooral uit de landen waar geen oorlog is (handophouders) vanwege een groep van 13 psyschopatische extreem machtige families die een nieuwe wereldorde willen stichten, die ze nodig hebben om verderop onze zielen lost te koppelen van onze goddelijke bron m.b.v. wifi en gsm signaal (niet zomaar gekozen frequenties. Lees Harald Kautz Vella), omdat deze families het kwaad dienen.
  Hoe gaan we om met de dataslurpende software giganten/providers (google, Microsoft, hp, facebook bla bla bla) die het net om ons heen sluiten door onze innerlijke ik op te slaan (en vooral onze angsten) met vooral doelgroep de jeugd. De hele dag wordt er ziekelijk geupdate, ook als er geen aanleiding is (bijv. een printer). In werkelijkheid wordt alles gedownload. Waarom moet een app zoals een zaklamp voor de mobiel bij de contactgegevens kunnen? Vertel het diezelfde jeugd.
  Gaarne uw stuk uitbreiden met een moedgevend stuk met maar nu met deze items er in.

  • Mia  4 maart

   Bedankt voor de reactie. Hoe gaan we om met de media, de politiek en de multinationals die de wereld de verkeerde kant opduwen? Door naar onze eigen kracht te gaan. Focus je niet de hele tijd op wat er mis is in de buitenwereld. Dit verzwakt ons en dan hebben ze ons precies waar ze ons hebben willen. “Ga naar binnen”, zegt Nick in deze video (Voor iedereen die zich boos maakt op de elite). Ik ben het helemaal met hem eens. We zijn zoveel machtiger dan we zelf denken. Als wij ons licht steeds sterker laten schijnen, verdwijnt de duisternis op den duur. Dan breekt de vlinder uit de cocon.

VOLG MIJ
ZOEKEN