RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
De oude wijzen hebben het einde der tijden en de transformatie van de mensheid voorspeld. Ze vertelden er meestal niet bij waarom dit zou gebeuren. Nu we op de drempel van deze gebeurtenis staan, is het duidelijk. De bioloog Bruce Lipton legt het uit: we hebben onze wereld gebouwd op misvattingen.
Onze ondergang dreigt … door 3 fundamentele misvattingen
VIDEO, 27/02/2016
Bruce Lipton, "People perish for the lack of this hidden knowledge..."
W
e baseren ons leven op kennis. Kennis is macht. Een gebrek aan kennis is een gebrek aan macht. De wetenschappelijke kennis waar wij al honderden jaren op vertrouwen, blijkt niet valide te zijn. We hebben onze wereld gebouwd op misvattingen.
Misvattingen kunnen heel gevaarlijk zijn. Neem bijvoorbeeld iemand met anorexia. Wij zien we dat ze heel erg mager is. Maar de persoon zelf ziet in de spiegel een dikke, vadsige vrouw. Ze heeft een verkeerde waarneming.
Waar leidt deze misvatting toe? Haar hersenen zullen stofjes naar haar lichaam sturen die haar ertoe aanzetten om nog meer gewicht te verliezen. Ze loopt het gevaar zichzelf om het leven te brengen. Tragisch en volkomen onnodig want er was niets mis met haar lichaam, haar waarneming klopte niet.
Drie misvattingen
Wij gaan uit van drie fundamentele misvattingen die onze ondergang kunnen worden. Ten eerste de theorie dat de materiële wereld het enige is dat bestaat en ook alles is wat ertoe doet. Ten tweede het idee dat genen ons leven controleren. Dit duwt ons in de slachtofferrol want we hebben onze genen niet kunnen kiezen en ze hebben macht over ons.
Ten derde de opvatting dat ons leven gebaseerd is op een strijd om het bestaan. We kennen allemaal de ratrace. Waarom lopen we die? Omdat we ervan uit gaan dat je het onderspit zal delven als je je niet door het leven vecht. Daarom zitten we in deze Darwiniaanse nachtmerrie van oorlogen, competitie en met de ellebogen werken omdat we geloven dat dit dé manier is om te overleven.
Materie
Wat is er mis met deze opvattingen? Het idee dat materie het enige is dat belangrijk is, is een Newtoniaans idee. De kwantumfysica heeft laten zien dat niet de materiële wereld doorslaggevend is, maar de onzichtbare energetische wereld. De materiële wereld krijgt z'n vorm via het energetisch veld op dezelfde manier als ijzerslijpsel in een bepaalde vorm komt te liggen door de aanwezigheid van een magneet.
Als je niet tevreden bent met de structuur van de materie die je aantreft, moet je de oplossing niet zoeken in de materie maar in het onzichtbare energetisch veld. Een belangrijk onderdeel van deze onzichtbare kracht is onze geest. Onze geest geeft onze wereld z'n vorm. Onze overtuigingen zijn de magnetische krachten die onze leefwereld scheppen.
We doen er dus verstandig aan om meer belang te hechten aan de geest dan aan het lichaam. Als we onze geloofsovertuigingen veranderen, kunnen we onze wereld redden.
Epigenetica
Mythe nummer 2 is dat de genen ons controleren. Dit maakt ons tot een slachtoffer. "Er komt kanker in m'n familie voor. Als ik het krijg, kan ik er niks aan doen." Zo worden we onverantwoordelijk. Want als je er geen macht over hebt, waarom zou het je dan iets kunnen schelen? Een onverantwoordelijke inslag is een belangrijk gevaar voor onze overleving.
De nieuwe biologie laat zien dat we niet door onze genen worden gecontroleerd, maar door onze geest. Op grond van deze bevindingen is een nieuwe tak van wetenschap ontstaan: de epigenetica. De omgeving -of onze waarneming van onze omgeving- bestuurt onze genen. Als je dus van gedachten verandert en je overtuigingen bijstelt zal dat invloed hebben op je lichaam. Je bent meester over je leven en geen slachtoffer ervan.
Evolutie
Het derde misverstand zegt: neem alle materie die je te pakken kan krijgen, verkracht de planeet en verzamel het geroofde in je eigen achtertuin. Hoe meer je hebt, hoe succesvoller je bent. Dit idee dat gebaseerd is op competitie en concurrentie blijkt een misvatting en een heel destructief uitgangspunt. Want de menselijke evolutie zit heel anders in elkaar. Die is gebaseerd op samenwerking.
Kijk maar om je heen naar de natuur. Overal is harmonie, balans, evenwicht. Alleen niet bij ons. Omdat wij denken dat het leven een strijd moet zijn en een ratrace waarbij je je met de ellebogen vooruit werkt. Waarom bevinden wij ons niet in een harmonieuze omgeving? Door een verkeerde waarneming, een misvatting.
Het leven wordt bestuurd door de juiste waarneming. Verkeerde waarnemingen kunnen je dood betekenen
Het leven wordt bestuurd door de juiste waarneming. Verkeerde waarnemingen kunnen je dood betekenen.
De fundamentele misvattingen waarop wij onze cultuur hebben gebaseerd, zijn de destructieve elementen die tot onze ondergang leiden.
Wanneer de nieuwe overtuigingen bij de mensen bekend worden, zal onze cultuur een radicale omslag beleven. Dan komen we in een nieuwe situatie waarin we zullen gedijen, in harmonie en heelheid.
Dit is de dimensie waar we naar onderweg zijn. We bevinden ons in de eindfase van de op misvattingen gebaseerde cultuur. We staan op het punt te transformeren naar een hele nieuwe tijd.
Hoe die transformatie eruit zal zien, vertelt Bruce Lipton in de rest van deze video. Bruce Lipton: we gaan transformeren naar een hele nieuwe tijd
Meer informatie? Lees Bruce Lipton, Biologie van de Overtuiging, hoe je gedachten je leven bepalen
Bruce Lipton: Biologie van de Overtuiging, hoe je gedachten je leven bepalen
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Treowd  27 februari

  Mooie aanvulling op het artikel :
  Human Nature (part I of ‘Zeitgeist Moving Forward’
  https://www.youtube.com/watch?v=yhdsHxX0_FY

 2. jhon  27 februari

  Roken geeft 20% kans op longkanker.
  Alocohol 30% kans op leverkanker.
  Ongezond voedsel 40% kans op darmkanker.
  Leven 100% kans op de dood

VOLG MIJ
ZOEKEN