RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Deze oefening brengt je terug in je centrum, naar je hart. Je gaat je licht en blij voelen en dankbaar voor het leven. Je ontwikkelt een liefdevolle vriendelijkheid, gewoon vanzelf. Geen ingewikkelde theorieën. Gewoon dit.
Een mooie, kleine oefening voor als je de weg kwijt bent
VIDEO, 13/06/2016
Mooji, A Few Minutes to Be Light and Free
D
e laatste tijd was erg hectisch voor me. Teveel aan m'n hoofd. Ik wilde alles tegelijk. Het werkte niet. Moeheid en futloosheid was het gevolg. Het stroomde niet meer.
Ik kwam deze prachtige oefening tegen van Mooji. Heerlijk om even te doen als je de weg kwijt bent. Als je dit toepast, keer je weer terug naar waar het echt om gaat. Je hart, liefde. Even naar binnen keren. Kijken wat daar aan de hand is. En van daaruit weer terug de wereld in. Blij en met nieuwe energie.
Je legt je handen tegen elkaar aan. Houd ze voor je hoofd en loop rond. Loop gewoon zo rond. Buig je hoofd een beetje en beweeg je langzaam. Luister niet naar je gedachten, maar besteed aandacht aan je interne gevoel, je interne ruimte. Doe dit voor een paar minuutjes.
Als bepaalde gedachten zich opdringen, maakt dat niet uit. Laat ze maar. Je blijft gewoon in die houding, dichtbij je gevoel van binnen.
Als je weg moet en de straat opgaat, onthoud dan deze houding, dit gevoel. Maak er een innerlijk beeld van. En stel je voor dat je zo diep van binnen bent. Het is een beetje mindfulness.
Deze oefening brengt je terug in je centrum, naar je hart
Deze oefening brengt je terug in je centrum, naar je hart. Het is onmogelijk om in deze houding negatieve gedachten te hebben. Je gaat je licht en blij voelen en dankbaar voor het leven. Je ontwikkelt een liefdevolle vriendelijkheid, gewoon vanzelf. Geen ingewikkelde theorieën en spirituele oefeningen. Gewoon dit. Licht, gemakkelijk, geen inspanning. Er kan niks fout gaan.
Niet denken. Voel, voel, voel jezelf weer. Voel hoe natuurlijk het voelt, hoe goed het voelt. Het is geen religie. Het is niks bijzonders. Alleen maar jijzelf.
Probeer niet iets te zijn. Zeg niet: ik ben dit of dat. Plak geen label, geen enkel label. Wees gewoon even leeg. Je zult voelen dat er iets begint te veranderen van binnen. Je komt terug bij jezelf, in je hart.
Deze simpele oefening brengt stilte, vrede en liefdevolle vriendelijkheid. De moeite waard om eens te proberen. Al is het maar voor een paar minuutjes.
Even naar binnen keren en van daaruit weer de wereld in. :-)
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

  1. Patricia Helmink  13 juni

    Dank je Mia voor het aanreiken van deze simpele oefening. De kracht zit hem in het Eenvoudige. Even terug naar mijn Gevoel (=de verbinding met Al Wat Is). ;)

  2. Cor van der Kaaij  13 juni

    HeY Mia, Ja voel voel daar maken we te weinig tijd voor en dan loopt de mens vast. Even stil naar binnen voor de rust werkt heel goed. Dank Cor

VOLG MIJ
ZOEKEN