RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Achter de schermen is keihard gewerkt aan een nieuwe parallelle economie. Aangesloten bedrijven kunnen betalen met een eigen munt - de United - zodat ze niet meer overgeleverd zijn aan de grillen van de banken. Door onderling te handelen blijft de waarde in de gemeenschap. Op 17 februari jl. was de eerste transactie een feit.
United Economy is live!
NIEUWS, 11/04/2016
17 februari 2016: de eerste transactie in ‪Uniteds‬
Links en rechts van Heidi Leenaarts: Ronald Brakenhoff, directeur Diabolo ICT en Timmo Terpstra, directeur Koffiebranderij Peeze. Foto: United Economy
I
n de euro-economie maken de banken in feite de dienst uit. Geld komt te weinig op de plekken waar het nodig is. Het lekt weg naar de speculatieve markten, in plaats dat het beschikbaar is voor economische bedrijvigheid.
In de United Economy wordt daarom een eigen, ander soort geld gebruikt dat dienstbaar is aan de gemeenschap: de 'United'. Zo kan de economische motor weer gaan draaien en zijn we allemaal beter af.
Uniteds
In tegenstelling tot de euro is de United een zuiver ruilmiddel. Bedrijven kunnen in de United Economy producten of diensten aanschaffen. De betaling in Uniteds houdt in dat je toezegt om in natura te zullen leveren. De producten en diensten van de deelnemende bedrijven vormen samen de ‘dekking’ van de Uniteds.
Duurzame koplopers
United Economy is een landelijk netwerk van duurzame koplopers, mkb-bedrijven, organisaties, zelfstandig professionals en particulieren. Het bedrijvennetwerk vormt de kern omdat daarmee een sterke economische basis wordt gelegd.
Voordelen
Het betaalmiddel United is qua rekeneenheid gelijk aan de euro. Maar in tegenstelling tot de euro is het gedekt door echte waarde: goederen en diensten van de deelnemende partijen. Een technisch platform houdt de onderlinge betalingen bij. Het gebruik is net als bij een gewone bankrekening.
Er zijn nog veel meer voordelen aan het gebruik van zo'n eigen munt. Zeker 11 somt de United Economy er op in dit artikel op de website. Margreet de Heer maakte er mooie cartoons bij. Twee quotes:
Onderling geld bevestigt de relatie
‘Gewoon’ geld wordt vaak gebruikt om iets ‘af te kopen’. Je koopt iets maar er ontstaat geen relatie en geen mede-verantwoordelijkheid. Onderling geld (dat gebaseerd is op uitruil) bevestigt juist de relatie: door zaken met elkaar te doen, verhoudt je je tot elkaar.
Jij hebt invoed!
Mensen hebben wel degelijk invloed; jij als individu hebt invloed. Als jouw keuzes een balans zijn tussen geven en nemen en ingegeven zijn door jouw hart, dan dragen jouw keuzes bij aan het ontstaan van deze gemeenschap gebaseerd op andere waarden.
Eerste transactie
Op 17 februari 2016 was de eerste transactie in ‪Uniteds‬ een feit. Koffiebranderij Peeze kocht ICT-diensten in van Diabolo ICT en heeft de factuur betaald in Uniteds. De handdruk die je op de foto ziet houdt in dat Peeze voor datzelfde bedrag nog koffie zal leveren aan deelnemers in het netwerk.
Meedoen
Sinds maart 2016 is het voor iedereen mogelijk een United-rekening te openen. In het begin zullen de mogelijkheden om zaken te doen in Uniteds nog niet heel uitgebreid zijn. Het is de bedoeling dat het netwerk snel gaat groeien. Dat kan met jouw hulp!
Met je deelname of lidmaatschap draag je direct bij aan gezonde en eerlijke economie en treed je toe tot het netwerk. Het is een leuke, nieuwe en persoonlijke manier om zakelijke contacten te vinden en te onderhouden. Wil je meedoen, klik dan hier.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Indigo  27 april

  Bedankt voor de uitleg Mia, maar WIE bepaald nu de exacte WAARDE hoeveel UNITEDS je eigen – en/of andermans diensten waard zijn binnen dit economische raamwerk?

  Waar is de UNITED-MEETLAT waarlangs je de waarde van de door jou / andermans aangeboden diensten OBJECTIEF kunt afmeten??

  • Mia  27 april

   Het betaalmiddel United is qua rekeneenheid gelijk aan de euro. Dus als mijn koffie normaal 5 euro kost, kost die in het UE netwerk 5 United. Dat is makkelijk voor de oriëntatie. Uiteindelijk bepalen de deelnemers zelf wat hun producten of diensten moeten kosten. Als je het als potentiële koper te duur vindt, koop je niet. Is zo’n objectieve meetlat echt nodig en waarvoor dan?

 2. Indigo  26 april

  Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een afgeleide van het Rothschild Centrale Banking kartel circus. “met een ander SOORT GELD” waarbij een 3e partij de waarde uitwisseling kan beïnvloeden tussen 2 partijen die rechtstreeks met elkaar te maken willen hebben.

  Waarom zo omslachtig en inefficiënt? Waarom niet meteen rechtstreekse waarde-uitwisseling tussen 2 partijen?

  “Onderling geld bevestigt de relatie”
  In mijn ogen bevestigt “wederzijds vertrouwen” tussen de 2 partijen rechtstreeks “de relatie” en niet de duurzame handel in een 3rd party goedje genaamd “United”.

  En hoe wordt de “(ruil-)Waarde” bepaald van een product en dienst binnen de United Economie? Vraag en aanbod (volgens de ouderwetse en inmiddels achterhaalde economische principes die deze wereld als ruim een eeuw naar de afgrond helpen)?

  Wie heet de waarde-meetlat uitgevonden van dit stelsel en wie profiteert van de invoering hiervan?

  Hoe kom je aan Uniteds? Krijg je die gewoon gratis of moet je daarvoor iets van “echte waarde” (aka Zilver, Goud, Je huis? ECB Euro’s, FED Dollar$ voor terug inleveren) en bij wie dan?.. vaag vaag vaag.

  • Mia  27 april

   De United is een zuiver ruilmiddel die wordt gecreëerd op het moment dat de ene persoon iets voor een ander doet. Zeg: ik lever jou 10 pakken koffie van 5 United. Dan sta ik 50 United in de plus en jij 50 United in de min. Om uit de min te komen ga jij iets voor iemand anders in het netwerk doen voor 50 United. Hier kun je daar een schema van zien (pdf). De United wordt dus gedekt door de waarde van de goederen en diensten die de mensen in het netwerk aan elkaar leveren.
   Geld zoals wij het kennen werkt heel anders. Dat wordt gecreëerd door de banken (Rothschild Centrale Banking kartel) op het moment dat iemand een lening aanvraagt. Dit geeft de bankensector onevenredig veel macht in het ruilverkeer tussen mensen. Bij de UE is niet zo’n machtige derde partij betrokken die de waarde kan beïnvloeden. De afspraken die binnen de UE gelden worden overeengekomen door de deelnemers via een coöperatieve structuur.

VOLG MIJ
ZOEKEN