RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Mensen met problematische schulden kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening. Je moet aan wat voorwaarden voldoen, maar dan is er eindelijk zicht op een oplossing. Denk je. In werkelijkheid ben je met schuldhulpverlening soms slechter af.
Schuldhulpverlening die de schulden groter maakt
BLOG, 16/08/2015
Belastingen, Foto: Gx Roland via Flickr CC BY-NC-ND 2.0
K
omen mensen in de schulden omdat ze een te duur bankstel op afbetaling hebben gekocht? Hadden ze die flatscreen of die auto maar niet aan moeten schaffen? Ontstaan schulden omdat mensen niet 'met geld kunnen omgaan'? We zouden het graag geloven, maar van dit beeld klopt helemaal niks.
Veel arbeidsloon en uitkeringen zijn zo laag en de maandelijkse vaste lasten zo hoog dat mensen het maar netaan redden. Er hoeft maar iets te gebeuren en het lukt niet om alle rekeningen op tijd te betalen. Dan ga je vriendelijk vragen om een betalingsregeling. Weet je dat dat in veel gevallen helemaal niet lukt, hoewel mensen er wel recht op hebben?
Schuldeisers zoals de ziektekostenverzekeraars, energiebedrijven of de huurbaas kennen geen genade. Betalen zul je en wel nu. Zo niet dan komt er gewoon een boete bovenop. Door zoiets zak je door het ijs. De volgende maand kun je dan 2 rekeningen niet betalen. Dan gaat een instantie dreigen met een deurwaarder. De kosten zijn voor jou.
Het begon met een betalingsachterstand van bijvoorbeeld 100 euro. Die loopt zo op naar het dubbele en met incassokosten erbij zit je zo op het vierdubbele en zo gaat het van kwaad tot erger. Mensen signaleren het op tijd en zoeken hulp. Voor je het weet zit je dan met een schuld van nog geen 2.000 euro in een schuldhulpverleningstraject. Maar je hebt goede hoop: nu komt het in orde.
Vanaf nu sta je al je inkomen af aan de schuldhulp. Ook draag je de gegevens van je schuldeisers en je vaste lasten aan hen over. Daar zullen ze zorg voor dragen. Jij krijgt een kleine portie leefgeld. Een bedrag van plusminus 50 euro per week.
Van de wal in de sloot
In juni stond in Vrij Nederland een artikel Hoe dubieuze bureautjes kale kippen plukken. Commerciële schuldhulpbureaus helpen schuldenaren van de wal in de sloot. De bureaus brengen forse maandelijkse bijdragen voor hun werk in rekening en de dienstverlening schiet ook nog eens tekort. Na verloop van tijd blijken de schulden groter in plaats van kleiner.
Mensen komen er na maanden achter dat er nauwelijks of geen regelingen zijn getroffen en dat termijnen meerdere keren niet zijn gehaald. (…) Het resultaat is dat deze mensen, nadat maandenlang geld is overgemaakt, vertrekken met een hogere schuld. Zo kwam een schuldenaar die met 12.000 euro schuld bij een budgetbeheerder aanklopte erachter dat er maandenlang niets met aanmaningsbrieven, incasso’s en deurwaarders was gedaan, en dat zijn schuld inmiddels bijna 30.000 euro bedroeg.
Daarom een pleidooi: gemeenten moeten hun toelatingscriteria verruimen. Iedereen zou schuldhulpverlening via de gemeente moeten kunnen krijgen. Dan komt het wel goed. Bij de overheid ben je met je geldzorgen in veilige handen.
Het lijkt de moeite waard om te heroverwegen of deze hulpverlening niet volledig bij de overheid moet blijven.
Schuldhulpverlening van de gemeente
Maar de werkelijkheid is anders. De schuldhulpverlening van de gemeente doet z'n werk soms niet veel beter dan een commercieel bureau. Er worden bijvoorbeeld allerlei reserveringen voor de toekomst gemaakt, maar lopende rekeningen blijven liggen waardoor onnodig nieuwe schulden ontstaan. Je zou denken: de schuldhulpverlening gaat betalingsregelingen treffen. Elke schuldeiser zal aangeschreven worden en dan worden afspraken gemaakt.
Het wordt beloofd, maar het gebeurt gewoon niet. De bereikbaarheid van het kantoor is ver beneden de maat. Je krijgt ze niet te pakken en zo zie je voor je ogen gebeuren wat je niet voor mogelijk had gehouden: de schulden lopen verder op. Je staat erbij en kijkt ernaar en je kunt er niks aan doen.
Isolement
Het is moeilijk om een beeld te krijgen van deze problematiek. Veel mensen die dit lezen, zullen denken dat het om incidenten gaat, maar het komt vaker voor dan je denkt. Ik heb de verhalen zelf gehoord van 2 mensen op 2 totaal verschillende plekken in het land die in deze situatie zitten. Beide zien hun schulden rap oplopen, maar staan machteloos aan de zijlijn.
De een verwacht binnenkort van energie en water afgesloten te worden. Schuldhulpverlening had de rekeningen al die tijd (bijna een jaar) niet betaald zonder dat hij dat wist. En hoewel je al je inkomen afstaat aan de schuldhulp, krijg jij de dreigbrieven en incasso's op de mat. Of je maar even wilt betalen, anders is het afgelopen met de levering.
Als het zo doorgaat sta je straks op straat met een gigantische schuldenberg. Een oplossing is verder weg dan ooit. Ook met de beste wil van de wereld lukt het niet om het opdoemende horrorscenario af te wenden. Moet je die rekeningen van je leefgeld betalen soms? Een telefoon om contact te zoeken met instanties heb je vaak allang niet meer. Ook de internetaansluiting is weg. Dat vond de schuldhulp te duur, dus deze 'luxe' ging er als eerste uit. Wie kan je nu nog helpen? Wie komt voor jouw rechten op?
Hoeveel mensen zullen op deze manier in een isolement zitten, totaal wanhopig en radeloos? Op het punt om te verdrinken en niemand kijkt naar ze op of om...
Meer
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Nicole  25 augustus

  Ik ben zo boos om al die idioten die schreeuwen dat iedereen schulden zelf maakt, omdat iedereen hetzelfde wil hebben als de buurman!!!!!!

  Ik ben slachtoffer geworden van identiteitsfraude en iemand heeft mij voor ruim 100000 euro in de schulden gestoken (ik leef momenteel diep onder de armoede grens en moet hulp vragen om eten te kunnen kopen, wat zeer vernederend is). Deze rat heeft leeft dus in luxe, komt niet opdagen voor rechtzaken (die ik dus ook heb mogen betalen) en de politie vertikt het om dit monster op te pakken omdat deze man, hoewel hij mijn leven, en dat van anderen kapot heeft gemaakt, hij in hun ogen een kleine vis is die bij lang genoeg wachten zal leiden tot het oprollen van een netwerk van grote drugscriminelen (ik wacht nu al ruim 2 jaar!!!!!).

  Hij is in iedere zaak veroordeeld om mij de schulden te betalen, maar op papier heeft hij niets (let wel hij leeft in extreme luxe met dure auto’s, vakanties, kleding, rolexje, en ga maar door) en hij is nu opeens ‘geemigreerd’. Toevalig 2 dagen na de deurwaarder voor de vorderingen beslag op zijn inboedel (die hij op papier wel had) had aangekondigd (ook zo’n achterlijk iets, hey boef we komen je inboedel volgende week dinsdag om 12.00 u in beslag nemen……. ja dan zal er nog veel staan). Een maand geleden zag ik hem gewoon rond lopen in mijn woonplaats (dus, surprise, niet geemigreerd).

  Voor al jullie zelfingenomen *****: Niet iedereen wil de buurman overtreffen en maakt schulden door de aankoop van luxe artikelen of dure vakanties. Ga je schamen en val mensen die schuldhulp nodig hebben en hier informatie over zoeken niet lastig met je vooroordelen. Ik hoop dat niemand ooit in zo’n situatie terecht komt want het is mens onteerend. Ga iets leuks doen met je leven als jij het allemaal zo goed op orde hebt!

  • Mia  27 augustus

   Wat een schrijnend verhaal Nicole. Ik heb ooit eens over identiteitsfraude gelezen en begrepen dat het heel erg moeilijk is om je juridisch gelijk te halen. Echt een horrorscenario. Dan lijkt het ook nog of je te maken hebt met een crimineel die door politie/ justitie wordt beschermd. Dat zou niet moeten kunnen in een rechtsstaat. De vraag is of we die wel echt hebben.
   Mensen komen lang niet alleen in de schulden doordat ze op te grote voet hebben geleefd. Dat staat in het artikel ook duidelijk beschreven. Loon of uitkering is zo laag dat je maar net rond komt. Dan een onverwachte rekening of een apparaat wat stuk gaat. Geen betalingsregeling kunnen krijgen hoewel je daar wel recht op hebt. Boetes en incassokosten die bovenop rekeningen komen die je niet kunt betalen. Dan loopt het heel snel op. Als je vervolgens nog te maken krijgt met schuld’hulpverlening’ die z’n werk niet goed doet, wordt de roodstand nog erger. Dat heb ik proberen te laten zien in dit artikel. Als mensen het dan nog niet geloven, houdt het op. Probeer dit soort opmerkingen maar te negeren. Hoe moeilijk ook.
   Ik wens je heel veel sterkte.

 2. jello  12 mei

  vandaag of morgen ga ik zo n soort actie als rambo …ze hebben me geen keuze gelaten er valt bijna niet te praten want niemand heeft in de gaten dat mensen er zo radeloos van raken dan niks anders in mijn geval het leven gaan verlaten maar hulp verlenners als ouders| adoptie| vol schieten met lood echte gaten want dan pas gaan er dingen veranderen dus lieve onschuldige mensen ik hoop door mijn actie straks tussen nu en een paar maanden 2016 mei en …….. vrij dan hoop ik zo voor de groep mensen die nooit echte schulden hebben gemaakt wordt besproken want inmiddels weten we hoe dat gaat ….. maar na een paar dooien wordt wakker nederlandse staat wat nou vrijheid amerikaans beleid zieke overheid .niet janken de maat is vol wees bereid dit is de prijs van jullie eigenwijs.mensen een goede reis naar het paradijs one love jah jah know groundation forever zulke gedachten krijgt men dan dit doe je natuurlijk niemand aan maar zo voelt het ik zou dit gelukkig nooit kunnen maar je wordt echt radeloos het is waar en heeeel naar dit is mijn gevoel maar daar blijft het bij en voor de rest kijk ik naar de dag dat ik dood mag met een grote lach want dan begint het pas

 3. Den Helder  27 augustus

  Mensen, schulden maak je echt helemaal zelf omdat je op grote voet wilt leven of omdat je alles moet hebben wat de buurman ook heeft. En als het mis gaat dan heeft ieder ander het gedaan. Kom op zeg. Neem je verantwoordelijkheid. Wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten en niet mekkeren.

  • Mia  27 mei

   Meneer Den Helder, ik ben bang dat u het artikel niet goed gelezen heeft. Er staat duidelijk uitgelegd hoe mensen geheel buiten hun schuld in de schulden kunnen raken.

 4. Geeske  27 augustus

  Hier geen schuldhulpverlening maar bewindvoering. Ooit zelf aangevraagd vanwege overbelasting. Geen cent schuld. Ging prima tot de rechter vond dat mijn bewindvoerder zich niet netjes aan alle regeltjes hield. Nu een officieel kantoor. Wat een ellende. Alles loopt fout. Rekeningen worden niet betaald of dubbel. Aanvragen voor verlenging van regelingen worden niet of te laat gedaan waardoor ik duizenden euro’s per jaar misloop. Aan de gemeente konden ze niet duidelijk maken hoeveel geld er op mijn rekeningen stond.. dus bijstandsaanvraag afgewezen. Ik heb nu een rechtszaak aangespannen om van deze ellende af te komen anders kom ik in de schulden.

 5. Indigo  25 augustus

  Het enige wat hiertegen helpt is om de rollen eens flink om te draaien en zelf als “een hongerige bloedhond” boven op je schuld-saneerder te gaan zitten en ze achter hun broek aan blijven bellen, mailen schrijven..

  Geloof niets (meer), zorg dat je ALLES zwart op wit op (hun) papier krijgt, controleert ALLES wat jouw eigen financiën aangaat.. m.a.w. take full control over your financiële situatie (en laat je niet ompraten, geef geen dingen uit handen aan derden die niet goed aanvoelen)

  ZIJ werken immers voor JOU (en niet anders om)

  Als de ene (louche schuld-saneerders exemplaar) je niet bevalt/ handelt in jouw belang – (hang ‘m out to dry on FaceBook en Twitter om andere lotgenoten hiervoor te waarschuwen) – en vervolgens neem je gewoon een andere, want er zijn er genoeg kwalitatief betrouwbare bureaus!

  Het heeft totaal geen nut om in de slachtofferrol te blijven zitten, want daar word JIJ de dupe van. JIJ bent immers ALTIJD ZELF verantwoordelijk voor het AFHANDELEN van je schulden (ondanks dat ze BUITEN je controle ontstaan kunnen zijn! met alle emotionele ellende van dien)

 6. piet  19 augustus

  De hulpverlening kan allicht beter, maar macro gezien heeft de hulpverlening er niets mee te maken. De schuldhulpverlening veroorzaakt de schulden niet waardoor mensen in de schulden komen. Dat is een kwestie van er word meer schuld als geld gecreeerd dan er afbetaald kan worden. 96% van het geld is schuld en daar moet dan ook nog rente over betaald worden, maar genoeg geld om die schulden plus rente te betalen dat is er helemaal niet, dus moeten er mensen failliet gaan.
  Het enige wat we in ons eigen leven moeten aanpassen als we dit niet meer willen is stoppen met schulden maken en zo zelfvoorzienend mogelijk worden. En nooit meer iets op afbetaling kopen. En bovenal meedoen aan iniatieven als ons geld, zodat dit probleem hoger op de politieke agenda komt en eindelijk aangepakt word.

 7. petra  19 augustus

  Moet eerlijk bekennen. .Ik heb via de gemeente hoorn en medemblik bij Plangroep een minnelijk traject doorlopen..was zwaar maar wel alles netjes afgehandeld.na 3 jaar klaar met zelfs nog iets over!! Heb al die tijd alles netjes zelf in de gaten gehouden of de rekeningen betaald werden via het rekening overzicht van de boedelrekeni g. Je bent en blijft ook zelf verantwoordelijk voor alles. Wat betreft het beschermingsbewind…wat ik daar van hoor in de omgeving. .Niets wordt betaald alleen hun eigen kosten die na nadrukkelijk zelf aangeven bij de gemeente kon worden aangevraagd. Gevolg binnen jaar 1500 belasting schuld erbij!!

 8. Anoniem2  19 augustus

  De enige rekening die WEL op tijd betaald word, is de ruim €100 die zij elke maand ontvangen.

 9. Anoniem  18 augustus

  In 2012 op aanraden van de gemeente , beschermings bewind aangevraagd! Nu, 3 jaar later, na 2 bewindvoerders nog geen steek verder maar wel meer schulden, en niet te vergeten de stress die zulke personen je als ” extraatje ” geven. BV , sta bij de bank, geen leefgeld , mails worden genegeerd, telefoon wordt niet opgenomen.
  Nou, mijn ervaring is momenteel , ik wil eruit stappen , schulden zelf op papier investeren , schuldeisers aanschrijven en een voorstel van 10 procent tegen finale kwijting doen! Niet akkoord gaan is hun probleem , dan hebben ze maar niks en het interesseer me geen ene reet meer of het meer wordt, ik kan het toch niet betalen dus ja, dan sluiten ze maar weer achter in de rij aan, net als bij de slager! Welk nummer heeft u meneer? Uhh, 288. Oké maar nummer 2 is aan de beurt dus u begrijpt dat u nog heel en heel lang moet wachten! Mijn huur en energie , internet en tel betaal ik elke maand zelf wel, de rest niet.
  Geen ene moer zin meer in om op houtjes te bijten en of te stressen. Nee , ook de zorgpremie wordt niet betaald , wat je niet heb kun je niet betalen , die boetes die er op staan zijn abnormaal , net of iemand die al zo de zorg niet kunnen betalen, dan ineens wel aan het cjib kan, niet dus.
  Oppakken doen ze ook niet, openbare verkoop ook niet , mits dat men echt waardevolle spullen hebben, de artsen behandelen je toch wel, en al die dreigementen met beslag of wat dan ook , boeit me totaal niet meer, ik heb de laatste jaren heel veel huiswerk gedaan over deze zaken. Niemand mag en kan loonbeslag leggen op de beslagvrije voet.
  Laat je salaris of inkomen maandelijks veranderen naar een ander rekening nummer, wat niet op je naam sta , zo voorkom je ook nog bankbeslag. Dit geld ook voor de kinderbijslagen etc.

  Ik wil met mijn verhaal zeggen , we willen wel op een eerlijke manier van de schulden afkomen , maar om ook door die instanties allemaal bij elkaar , kom je nog verder in de problemen en oplossingen zijn nihil!! Tja, dan ga je andere plan van aanpak nemen ,

 10. John  18 augustus

  Iedereen is aansprakelijk voor de door hem veroorzaakte schade, dus ook de SHV-ers, of hun werkgever.

 11. bp  18 augustus

  Beste Verhoeven uw verhaal komt mij bekend voor . wij zelf zijn door een bewindvoerder uit Enschede ook zwaar bedonderd , zij hield zelfs poststukken achter voor ons zo dat het te laat aan kwam bij de stadsbank en daar door een achterstand in betalingen ontstond . het is zelfs zo hoog op gelopen dat we werden afgesloten van stroom . Daar stond in eens ruim 4000 euro open aan schuld en Essent wilde niet mee werken aan een onderzoek naar een oplossing nog waar het grote bedrag weg kwam . We moesten maar betalen werd ons verteld zo niet dan toch . Verder mochten we geen schulden maken en dat deden we ook niet we gaven alles door aan onze bewind zelfs toen de auto stuk was werd er door gegeven dat deze gemaakt dient te worden maar daar op zij onze bewind dan koop je tocht een andere en dat deden we ( we hadden gespaard in het potje on voorzienden uit gave dit hadden we an 1 jaar gedaan ) dus we kochten een kleine auto met toestemming van haar . maar nu komt het we moesten na 2 jaar naar Almelo ja wel de rechtbank en daar vertelde ze dood leuk dat we geen afspraken hadden gemaakt en de afspraken die we hadden niet na kwamen en sterke nog ze had geen mail van ons gehad , nu we hadden alle mailtjes bewaard en uit geprint en deze aan de rechter voor gelegd, en daarop zij de rechter dat de bewind haar papier werk niet in orde had . vervolgens moesten we wederom naar de rechtbank toe voor het stop zetten van de WSNP , de data en tijden hadden we maar madam kwam niet op dagen om dat ze in de file stond ( welke file van af Enschede naar Almelo was totaal geen file ) na het gesprek en door de bewind haar rotzooi uit de WSNP gezet te zijn vonden we een brief op onze deurmat van haar met daar op een totaal verkeerde data en tijd van het gesprek die we net hadden gehad , deze hebben we op gestuurd naar de rechtbank en daar vonden ze dit heel vreemd ze hebben onze zaak nog eens na gekeken en hebben besloten om ons bankroet te verklaren zo dat de schuldeisers niet meer bij ons kwamen om dat er toch niks valt te halen , maar nu komt het ze kwam na 5 maand gewoon weer aankloppen en er was door de stadsbank niks betaald om dat er niks bekend was .
  nu zitten we weer in het zelfde traject . alleen nu begint het weer van voor af aan we zijn nu al ruim 1 jaar bezig om alles op papier te krijgen en om een overzicht te krijgen van wat nu wel of niet in betaald ( wij hadden het ruim 6 jaar na dat we uit de WSNP zijn gezet zelf gedaan ) de stadsbank is nu eindelijk druk bezig om alle schulden te gaan beoordelen en welke nu wel of niet rechtmatig zijn ( dit om dat de ex geen stuiver heeft betaald en ook om dat er zaken zijn besteld zonder ons weten en ook om dat we slachtoffer zijn geworden van personen die op onze naam voor ruim 5000 euro spullen hebben besteld )
  ook zijn er zaken bij die verjaard zijn maar deze deurwaarders willen kosten wat kost toch geld zien dus daar zijn ze nu ook mee in onderhandeling .
  we behoren eigenlijk ook ons eten en drinken van de voedsel bank te krijgen maar daar doen ze moeilijk over om dat we net 100 euro te veel in de maand verdienden , maar ze houden niet in de gaten dat die 100 euro naar de schuldeisers gaan dus word er ook geen brieven na gekeken en ook geen info op gevraagd bij de stadsbank en de bewind . We zijn nu nog bezig met schulden die al ruim 13 jaar bestaan en waar we al ruim 13 jaar druk mee zijn om ze af te betalen en als er 1 is af betaald kom de andere al weer om de hoek kijken .
  we hadden een koop woning waar we hard hebben voor gewerkt maar nu zitten we in een huurhuisje waar het één en al nog aan vervanging toe is en de huurstichting doet geen reet om dit op te lossen dus we moeten zelf alles vervangen van af het hout werk tot de stroom kabels .
  ook zijn we bezig om een nieuwe bezin te zoeken die wel zaken willen regelen voor ons en voor ons staat I.P.V op hun luie reet te zitten en niks regelt . we hebben via onze werkgevers een extra persoon gekregen die onze zaken behartigt en als extra ogen dient want door onze bewind die we nu hebben zijn er veel zaken onopgelost waaronder ruim 4000 euro in eens kwijt te zijn . ze hadden bij de werkgever om voorschotten gevraagd van het loon en vakantie geld en dat is al met al ruim 4000 euro geweest en binnen 1 dag tijd was het spoorloos en vervolgens kwamen ze nog eens dood leuk aan met een vraag aan mijn werkgever om een voorschot op de 13e maand . en toen heeft onze werkgever een extra bewind laten komen die nu onze eigen bewind in de gaten houd .
  kort om we zijn buiten de extra bewind van de wal in de sloot gekomen en we zakken per dag verder in de drek . het enige wat ons er uit kan halen is dat de schuldeisers af zien van de schulden en dat de stadsbank ons nu wel eens gaat helpen zo als het moet en alles een goed na gaan kijken of de bedragen wel kloppen en de eis wel rechtmatig is .
  maar ik denk dat ons verheel niet op zich staat en dat er meer mensen die hebben mee gemaakt . ik wens ze dan ook heel veel sterkte toe .
  oja voor dat ik het vergeet de auto mochten we houden en deze is voor ons van levens belang om dat we vaak naar het ziekenhuis moeten en deze is dan ruim 30 km van ons vandaan en dit geld ook voor ons werk .

 12. Dewanhoopnabij  18 augustus

  Wij hebben ook schuldhulp gehad denk je er na 3 jaar af te zijn krijg je het dubbel en dwars terug rekeningen niet betaald terwijl er wel reserveringen voor waren. Dikke ellende en al 5 jaar ellende nog steeds! Nu met de belastingdienst omdat we vanalles terug moeten betalen. Gkb die het geld heeft gehad waarvan we nog hebben zegd niet aankomen! Dat moet terug is uitgegeven bij elkaar 5000 euro! Nog 2 jaar aflossen aan de belastingdienst!! Bah walgelijk volk! En hun maar roepen je mag geen extra schulden maken. Ik wou dat we nooit vrijwillig schuldhulp hadden gevraagd

 13. Verhoeven  18 augustus

  Wij hebben in de Wsnp gezeten en precies dit alles is voorgevallen! We werden daardoor uit de Wsnp gezet met 10000€ schulden erboven op!!! Zijn in hoger beroep gegaan omdat we heel veel bewijzen zwart op wit hadden, zelfs de belastingdienst stond achter ons! Maar nog verloren. Er zat bijna 10000€ in “het potje” maar er werd maar 3500€ verdeeld aan de schuldeisers. Waar de rest heen is is voor ons een hele grote vraag. Toen wij merkten dat ze niets meer (1jaar lang) liet horen, niet reageerde op email en brief en als we belden was ze er nooit zei de secretaresse, hadden we de gemeente opgebeld en gevraagd om hulp maar konden ons niet helpen. Toen hebben we de rechtbank opgebeld en brieven geschreven. Nooit een reactie gehad alleen een boze bewindvoerster die meteen einde Wsnp zonder schone lei voor ons aanvroeg! Het inkomen van mij telde ze veel hoger net zoals belastingdienstgeld en de huur rekende ze veel lager net als stroom en ziekenkostenverzekering enz. Nu zijn we weer bij een bewindvoerster en zijn wel erg bang let op alles maar hier begint het nu al met problemen. Ik moet ze steeds op alles wijzen om te betalen enz terwijl alle post naar haar gaat. Weet zelf niet verder….

 14. Ilse  18 augustus

  Dit scenario heb ik al vaker om mij heen gezien, gehoord.
  Dit is nu wat ik bedoel met mensen afhankelijk, slaafs en bang maken.
  Ga het delen!

 15. geertjan  17 augustus

  Helaas zitten wij er ook zo bij ik werk ze een slag in de ronte om maar te eten te hebben

 16. hoop  17 augustus

  zit in wspn .en dat loopt wel goed mijn loon gaat na bewindvoerder en zei stort het vtlb na de gkb en worden de rekeningen betaalt en leefgeld .moet nog 7 maanden hopelijk na jullie verhalen loopt het goed af

 17. corinne  17 augustus

  je kan na
  afspraken met gemeente/bewindvoerder die een gepaste som vragen voor aflossing en administratie zelf je rekeningen betalen,je moet dan wel alles kopiëren en opsturen naar hun,doe je dat allemaal correct is er niets aan de hand en kom je ook niet op grotere schulden te staan.

 18. natascha  17 augustus

  Dat komt me bekent voor! Krijg zelf een brief met kenmerken dat ik geen nederlands zou kunnen dpreken en schrijven terwijl ik gwn een nederlander ben. Ben nu bijna jaar verder en gebeurd nog niet veel maar wel steeds brieven binne met meer rente enz.. Zou niet mogen!!!

 19. Roos  17 augustus

  Hoi hebben jullie een brief naar de Kantonrechter geschreven.Want voor zover ik weet kan alleen deze hier iets aan doen. Je moet het natuurlijk wel kunnen onderbouwen. Met bewijzen dat ze je verder in de schuld brengen!!!! Je kan dan het beste een goede maatschappelijk werker(ste) bij de arm nemen . Ik weet dat deze er niet om staan te springen maar ze moet je helpen .Zij komen veel gemakkelijker door bij instanties dan jij.Dus ook bij de griffierechter! laat je niet van de wijs brengen en laat je niet zomaar aan de kant duwen) Het is jouw geld waar anderen mooi weer me spelen. (En je nog verder de grond instampen Kom voor je zelf op) De brief moet je wel af gegeven bij de griffierechter. Die moet hem dan weer door geven aan de Kantonrechter .De bewindvoerders blijven jouw gewoon verantwoordelijk houden Ik spreek uit eigen ervaring kort gezegd moet je het uiteindelijk toch zelf weer in handen nemen hoe zwaar het ook is helaas .Denk er vooral aan dat het jouw geld is!!!! Sterkte allemaal

 20. Gerrit  17 augustus

  Schulden maken doe je zelf,en niet een ander de schuld geven,omdat jij ook zo graag hebt wat een ander ook heeft.

 21. bert  17 augustus

  hallo ik ben met 22 duizend euro ongeveer in de schuldsanering terecht gekomen nu al 49 duizend mijn bewindsvoerder doet alleen maar bewindsvoerderskosten incaseren en verder niks ook geen rekeningen betalen,,,,mijn schulden worden alleen hoger wie ken me hulp bieden voor wat ik ken doen,,,, ik ben radeloos
  mensen kijk uit voor het bewindsvoerderskantoor in zuidlimburg met de 3 lettertjes.
  m.v.g. bert

 22. Louise bonnema  17 augustus

  Hier net zo…Ik begon met 11.500 zit nu op 35.000 schuld als het ondertussen niet meer is..zit al 5 jaar bij een bewindvoering die alles in de soep laten lopen, ik moet leven van 40 euro in de week, en er is bijna geen ruimte voor extra’s. al geruim vier jaar geen vakantiegeld mogen ontvangen dit jaar voor het eerst klein beetje gekregen. ik ben nu 29 jaar en het ziet er naar uit dat ik zeker nog vijf jaar zo vast zit.. er wordt dan nu eindelijk wel een regeling aangevraagd maar het is de vraag wanneer! Ik kan geen leuke dingen doen met mijn kinderen die uithuiswonend zijn, geen kleding geen verzorging. Ik heb zelf mijn tv opgezegd… en heb alleen internet, ook geen wasmachine want dat is te duur :( soms is de neiging om te overleven heel groot en wil je dingen doen wat niet mag…voedselbank is leuk initatief alleen door de vele over datum producten mag ik het niet hebben vanwege mijn gezondheid. Ook ik zit met handen in het haar en moet het hebben van vrienden die een hand over hun hart strijken. Dit is toch onmenselijk?? hoe is het mogelijk dat hun je schulden laten oplopen voor zolang en er geen donder aan doen? dit leven had ik niet zo gewild en had allang klaar kunnen zijn met mijn eerste schuld….maar helaas…is er geen advocaat die hier wat aan kan doen?
  Ik zie de toekomst namelijk zo niet zitten..

 23. carina  17 augustus

  ik zit net zo :( in februari ben ik veerhuisd en zal mijn abonnement bij tele2 voor de tv en huistelefoon en internet worden opgezegt wat hellaas op heden nog niet is gedaan en de rest.. nu zit ik 2 weken zonder leefgeld en heb 2 honden en 2 katten die ik moet voeren :( hoe moet ik dat nu doen?

 24. reint  17 augustus

  door de maffia regering hier komen steeds meer mensen in de schulden. en maar ons geld uitgeven aan asielzoekers en griekenland, het wordt tijd dat deze regering opzout, het zijn de reinste creminelen.

 25. Rob  17 augustus

  Ik ben tot in hoger beroep afgewezen voor de schuldhulpverlening. Totale schuld is plm 350.00 euro, ontstaan door gedwongen verkoop huis na werkeloos worden. Daarbij opgeteld hypotheek achterstand en leningen die niet meer konden worden afgelost inclusief rente….

 26. jan  17 augustus

  ik zit ook in de schuldhulpverlening ben er ook echt mee geholpen alleen sinds deze maand hebben ze dankzij de nieuwe regeling mijn weekgeld van 50 naar 37 terug gebracht en dat maakt dat ik alleen nog maar kan eten uitgaan of eten kon al niet maar nu kan ik niet eens meer mijn afspraken nakomen omdat ik simpelweg geen geld over houd voor het openbaar vervoer

 27. Caspers  17 augustus

  Ik ben zelf treinmachinist. Het is mij gelukkig (nog) niet overkomen maar hoe vaak hoor ik het niet van collega’s dat er iemand voor de trein is gesprongen i.v.m. financiele redenen. Vaak ligt er een afscheidsbrief waar dit wordt aangegeven.

 28. ilse  16 augustus

  Het is niet alleen van de wal in de sloot, het is de grote beerput ingaan waar geen ontkomen meer aan is als je er eenmaal in belandt bent. Het is een groots opgezet netwerk zodat de meeste mensen slaven van deze maatschappij worden. Hopelijk en écht hopelijk kan ik met de juiste journalist die grote beerput dit jaar nog gaan openbaren. Zodat wij allen te weten komen, hoe het systeem daadwerkelijk in elkaar zit, waar ik in 1.5 jr. ben achtergekomen om de financiele situatie van mijn voormalige vriend te weten te komen omdat hij in 2012 onder beschermingsbewind was geplaatst, met alleen € 47,- p/mnd. aflossing aan saneringskrediet en ondertussen een schuld heeft van plus minus € 20.000,- . Terwijl hij al vanaf 2012 met leefgeld van € 50,- moest rondkomen. Plus minus 60 uur p/wk vrijwilligerswerk deed met behoudt van uitkering, plus bijstand bewindvoerderskosten van Gemeente van € 103,50 p/mnd. Zelfs dat hij nog niet eens een vrijwilligersbijdrage daarvoor ontving. M.a.w. een slaaf van deze maatschappij, met een groot netwerk eromheen waar geen mogelijkheid meer is om er doorheen te komen. Hopelijk en écht hopelijk, mag ik dit gauw gaan openbaren omdat mijn voormalige vriend van geluk mag spreken dat ik toch enkele gaten vond en zo steeds verder in de beerput kwam en de gehele waarheid van het grote netwerk te weten kwam. Er moet in ieder geval een nieuw wetsvoorstel komen, zodat alle verantwoordelijke die het budget voeren van een client, openheid in zaken moeten geven p/mnd. met de beheerdersrekening want daar gaat het al mis. Dit is nu zo beschermd zodat de mensen die onder bewind staan nooit openheid van zaken te weten komen, van wat wel en niet betaald wordt. En het ergste is van dit alles, dat deze mensen zelf steeds verantwoordelijk worden gehouden, voor de schulden die op hun naam staan terwijl zij zelf geen inzage meer hebben in de financiele administratie.

VOLG MIJ
ZOEKEN