RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Heb je zin om een eetbare tuin aan te leggen maar heb je geen idee welke planten geschikt zijn voor welke plek en waar je ze kunt krijgen? Dan is er nu een prachtig hulpmiddel: de eetbare planten en paddenstoelen database met meer dan 300 soorten!
Eetbare tuin NU binnen handbereik met de eetbare planten database
NIEUWS, 16/10/2018
eetbare planten database
Eetbare planten database
D
ouwe Beerda van Permacultuur Nederland heeft de afgelopen maanden de eetbare planten en paddenstoelen database bijgewerkt. Er zijn inmiddels meer dan 300 soorten eetbare planten en paddenstoelen te vinden waarvan het overgrote deel in het Nederlandse klimaat groeien.
De eetbare planten en paddenstoelen database bevat bekende soorten zoals walnoot, pruim, hazelnoot, rode bes, druif, pompoen, spinazie, aardappel en champignon. Daarnaast zijn er ook boel soorten te vinden waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, zoals Franse uiensoep-boom, pawpaw, olijfwilg, schisandra, aardbeimelde, bospinda, suikerwortel, waterkers en goudkopje.
De database is te vinden op: permacultuurnederland.org/planten.php.
De database is onderdeel van de website van Permacultuur Nederland en je kunt onder meer planten zoeken in de verschillende 7 tot 9 lagen begroeiing die worden onderscheiden in het ontwerpsysteem van permacultuur.
Je kunt de database daarnaast ook op nog vele andere manieren doorzoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op planten die kunnen worden gebruikt in een windkering, planten die op een natuurlijke manier de grond bemesten en planten die goed zijn voor bijen, vlinders en/of vogels.
Naast de informatie in de database staat er ook een externe link naar meer informatie over de specifieke plant of paddenstoel als je nog meer wilt weten.
Bij ruim 90% van de planten en paddenstoelen in de database is tenminste 1 leverancier te vinden zodat jen de betreffende plant ook gemakkelijk voor je eigen tuin kan bestellen als je dat wilt.
Met deze database is het gemakkelijk en praktisch om informatie te vinden over eetbare planten en paddenstoelen waardoor het aanleggen van een eetbare tuin van welke grootte dan ook ook voor jou binnen handbereik ligt!
***
Aanverwante artikelen en informatie:
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN