RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Trump wordt de 45e president van de VS. Tegen de verwachting in heeft hij de verkiezingen gewonnen. Gaat het verschil maken dat Trump nu in het Witte Huis zit en niet Clinton? Doen verkiezingen er eigenlijk wel toe?
Trump is gekozen, wat maakt het uit
NIEUWS, 29/11/2016
Trump
Trump
I
k was heel even verrast toen bleek dat in plaats van Clinton Trump de Amerikaanse verkiezingen had gewonnen. Slecht nieuws of goed nieuws? Hij is toch tegen de elite? Is hij misschien de outsider die voor verandering zal kunnen zorgen?
Nee, toch niet. Inmiddels wordt duidelijk met welke mensen Trump zich omringt en wie hem gaan adviseren. Oudgedienden uit overheidsinstanties, de bankenwereld en het bedrijfsleven. Vergeet het maar, dit wordt meer van hetzelfde.
Reuters Graphics, Cabinet installation
Bekijkenpingback

The Corbett Report, Meet the Neocons, 9/11 Criminals and Goldman Bankers On Team Trump
Bekijkenpingback

The Corbett Report, Did you vote to #DrainTheSwamp? Take the #TrumpPledge!
Bekijkenpingback

Na de verkiezing van Obama ging het ook zo. Telkens blijkt dat het heel weinig uitmaakt wie de regeringsleider wordt.
In de dagen na de verkiezingen kwam ik een mooie video tegen van Ralph Smart TRUMPLAND (First THOUGHTS). Hij legt uit waarom verkiezingen er zelfs helemaal niks toe doen.
Beloftes
In deze verkiezingen is weer de slogan gebruikt dat er verandering op komst is. "Stem op mij. Ik zal Amerika opnieuw groot maken. De tijden zullen beter worden."
Maar wat gebeurt er als politici eenmaal verkozen zijn? Dan zijn ze ons snel vergeten, ze hebben ons niet meer nodig. Vaak doen ze precies het omgekeerde als ze beloofd hebben.
Verkiezingen zijn eigenlijk helemaal geen verkiezingen (election). In werkelijkheid is het meer een selectieproces (selection), waar de belangen van het grootbedrijf achter zitten. Multinationals financieren de campagne en uiteindelijk willen ze daar natuurlijk ook iets voor terug krijgen.
Doet onze stem er iets toe? Waarschijnlijk niet. De hele verkiezingsprocedure is in scene gezet door krachten achter de schermen. Als je bereid bent om wat dieper in de materie te duiken zul je ontdekken dat wat we op televisie en in de kranten zien niets anders is dan poppenkast, schijn en bedrog. Je ziet de buitenkant maar niet wat er achter de schermen gaande is.
Dialectiek
De techniek die in politiek en media vaak gebruikt wordt is de Hegeliaanse dialectiek. Problem -Reaction -Solution. Probleem -Reactie -Oplossing. Eerst wordt een probleem gecreëerd of een bestaand probleem wordt op een bepaalde manier geframed in de media naar voren gebracht. Dan wordt gewacht op onze -vaak heftige en emotionele- reactie.
Vervolgens komen politici terug met een 'fantastische oplossing'. Nieuw beleid wordt rap ingevoerd, wij hebben 'er zelf om gevraagd'.
Het nieuwe beleid is gunstig voor de machthebbers, maar voor ons vaak heel nadelig. Zo schuiven we stapje voor stapje in een steeds totalitairder regime. Steeds meer controle, steeds minder vrijheid. De rijkdom concentreert zich bovenin de top, tegelijkertijd moeten de gewone man en vrouw steeds harder werken anders kunnen ze hun hoofd niet meer boven water houden.
Fact checking
Waar zijn we mee bezig? Als wij niet meer (zo heftig) reageren op de berichten in de media valt de hele strategie in duigen. Dan kunnen we deze vicieuze cirkel doorbreken.
Daarom is het van het grootste belang dat we de berichtgeving in de reguliere media kritisch onderzoeken. Fact checking: klopt het wel?
In plaats van krantenartikelen consumeren, zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan als je wilt weten hoe het zit. Via zoekmachines kom je een heel eind. Je kunt ook de verzamelwebsites Hoe Zit Het Nu Echt en Nieuwe Media Nieuws als startpunt proberen..
Een paar van mijn persoonlijke favorieten zijn Want to Know, Coöperatie De Vrije Media , Irma Schiffers Schrijft, Earth Matters, Lang Leve Europa, Achter de Samenleving en De Lange Mars. Ook het werk van James Corbett mag ik graag zien voor veel waardevolle achtergrondinformatie.
Leiders
Je komt er snel genoeg achter: het hele politieke circus is een afleiding van waar het werkelijk om draait. Vanaf het begin was het systeem scheef ('crooked'). We geloven bijvoorbeeld dat er landen zijn, maar bestaan landen wel? Het zijn door mensen gemaakte constructies.
De kunstmatige constructies helpen om je in een toestand van onderworpenheid te houden en ze zorgen ervoor dat we denken dat we leiders nodig hebben.
We hebben de neiging om onze macht buiten onszelf te leggen. We stellen ons vertrouwen in een persoon waarvan we denken dat hij/zij de antwoorden heeft. Daar brengen we onze stem op uit.
We rennen weg van onszelf en zoeken in de buitenwereld een verlosser. We verwachten van politici dat ze vrede en welvaart brengen. Die springen daar gretig op in.
Door ons kunnen regeringsleiders doen wat ze doen. Zonder ons zouden ze daar gewoonweg niet zitten. We hebben onze macht uit handen en aan hen gegeven.
Je denken leiden
Government (het Engelstalige woord voor regering/ overheid) betekent: '(to) govern mental': je denken leiden. Door wie wil je je denken laten leiden? Dat wil je toch zeker zelf doen.
Niet telkens (boos) reageren op het 'nieuws' wat wordt aangeboden, maar na rust en onderzoek vanuit jezelf actie ondernemen voor een mooiere wereld. Vanuit eigen inspiratie en met je eigen talenten.
Als je bij jezelf te rade gaat en jezelf verder ontwikkelt in waarheidsvinding, krijg je steeds meer helderheid over jezelf en de buitenwereld en de relatie daartussen. Je kunt veel meer dan je eerder dacht. Je wordt de grootste, beste en meest ware versie van jezelf.
Laat je niet gek maken door krachten buiten je, maar ontdek je eigen kracht en breng die tot ontwikkeling. Dat gaat wel verschil maken.
***
Bron:
Ralph Smart, Infinite Waters (Diving Deep), TRUMPLAND (First THOUGHTS)
Verwante artikelen
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

  1. Pieter Stuurman  30 november

    Om het behoud van de macht te waarborgen, moeten de werkelijke machthebbers onzichtbaar zijn. Ze mogen nooit pronken met hun macht, niemand mag weten dat zij de machthebbers zijn, beter nog: niemand mag weten dat ze bestaan. Op die manier kunnen ze nooit het doelwit worden van opstanden, en dus ook nooit van hun positie verstoten worden.
    Omdat het volk in haar perceptie, macht altijd associeert met één of enkele personen, moet de macht een gezicht krijgen voor de buitenwereld. Een gezicht dat inwisselbaar is en van wie de bevolking denkt dat het van de werkelijke machthebber is. Een steeds wisselend gezicht waarin de bevolking na verloop van tijd haar vertrouwen zou verliezen, en dat dan vervangen zou worden door een ander gezicht.
    Hiermee werd de basis gelegd voor de moderne ‘democratieën’. Door het volk zelf te laten kiezen (in een vastgestelde frequentie) voor de nieuwe ‘machthebber’, zou het volk een gevoel van vrijheid ervaren en dat zou gunstig zijn om opstanden te voorkomen. Wanneer het volk ontevreden zou worden, wat na verloop van tijd altijd zou gebeuren, dan koos het gewoon een ander gezicht, en dan had het weer even hoop op verbetering, waarna de teleurstelling zou leiden tot het kiezen van weer een ander gezicht enzovoort.

    Uit: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2009/09/de-architectuur-van-de-macht-volgens.html

    • Mia  1 december

      Pieter, ontzettend bedankt voor je bijdrage. Een heel belangrijk artikel. Als je dit begrijpt, hoef je je nooit meer bezig te houden met verkiezingen. Nieuwe poppetjes worden naar voren geschoven die beloftes doen en ons hoop geven, maar de werkelijke en onzichtbare machthebber blijft dezelfde.
      DE oplossing: het spel niet meer mee spelen. En: ons bewust worden van onze eigen kracht en die tot expressie brengen.

  2. Cor van der Kaaij  29 november

    Trump en zijn energie is een leermoment voor sommige mensen. Denk niet dat hij de verlosser is, hij voelt de markt aan. Heeft veel lucht verkocht en beloofd, velen geloofde hem. Veel volgers zullen weer teleurgesteld zijn door gebrek aan daadkracht na pr/framing voor de verkiezingen. Gaat vermoedelijk hier in maart 2017 ook gebeuren, gaan ook hier weer mensen van leren, velen blijven slapen en hopen. Volg vooral je eigen gevoel en blijf helder nadenken en praten.

    • Mia  1 december

      In aanloop naar de verkiezingen in eigen land krijgen we nu ook alweer veel mooie beloftes te horen. We willen het graag geloven, stemmen op zo iemand en we hopen opnieuw op betere tijden. Hoeveel bewijzen moeten we nog krijgen om te zien dat het zo niet werkt? Bedankt Cor voor je aanvulling.

VOLG MIJ
ZOEKEN