RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
De onafhankelijke Canadese journaliste Eva Bartlett is 6 keer in Syrië geweest en heeft daar met de lokale bevolking gesproken. In een persconferentie voor de VN op 9 dec. jl. verklaarde ze dat wat we in de media horen geen correcte weerspiegeling is van wat er gaande is in Aleppo. De reguliere media zeggen dat het Syrische leger de bevolking aanvalt, terwijl precies het tegenovergestelde waar is.
Berichtgeving westerse media over Syrië strookt niet met de feiten
NIEUWS, 26/12/2016
Western media lies about Syria exposed (Canadian journalist Eva Bartlett)
S
inds 2012 wordt Aleppo bezet door verschillende terreurgroepen, waaronder Al-Nusra en het zogenaamde Free Syrian Army, die dezelfde terreurdaden begaan als Al-Nusra en ISIS. Maar door onze media worden ze 'gematigde rebellen' genoemd.
In de dagelijkse realiteit betekende dit voor de Syriërs: gebrek aan voedsel, medicijnen, elektriciteit en water en telkens weer bombardementen door deze terroristen.
Assad en het Syrische leger proberen de bevolking van de terreurgroepen te bevrijden. De bevolking steunt hen daarin. Maar wij krijgen te horen dat niet de terroristen, maar Assad en zijn leger de mensen aanvalt. Een dramatische omkering van de feiten.
De suggestie dat de bevolking gebukt gaat onder de terreur van het Syrische en Russische leger is volgens Bartlett precies het tegenovergestelde van de realiteit
Bartlett: "De media suggereren dat er conflicterende groepen in Syrië aan het werk zijn. Dit wordt door de Syriërs zelf ontkend, het is een instrument om mensen in verwarring te brengen. Om mensen te laten geloven dat het de Soennieten zijn tegen Bashar al-Assad, terwijl de realiteit is dat Aleppo overwegend Soennitisch is en de regering steunt. De bevolking heeft te lijden onder de terroristen, terwijl steeds wordt verklaard dat de terroristen de burgers proberen te bevrijden van het regeringsleger."
De suggestie dat de bevolking gebukt gaat onder de terreur van het Syrische en Russische leger is volgens Bartlett precies het tegenovergestelde van de realiteit.
Bartlett: "Het Syrische en Russische leger hielden zich aan staakt-het-vuren, terwijl de Amerikaanse coalitie het staakt-het-vuren geschonden heeft door te bombarderen op stellingen van het Syrische leger. Daarbij kwamen tenminste 83 Syrische soldaten om het leven. Het was een langdurige aanval die bijna een uur duurde en die ISIS in staat stelde de stelling bij Deir ez-Zor over te nemen."
Bartlett verwijst ook naar een bombardement op een ziekenhuis dat helemaal niet op de satellietbeelden terug te vinden is en over een ander ziekenhuis dat door bommen van Al-Nusra werd opgeblazen, maar waar het Syrische en Russische leger voor verantwoordelijk gehouden worden.
Kritische vraag
Door een kritische journalist in de zaal wordt Bartlett gevraagd naar haar bronnen [13:25 min.]. "Heeft u onafhankelijk onderzoek dat uw stellingen kan onderbouwen?" Bartlett stelt de journalist dezelfde vraag: "wat zijn uw bronnen precies?" Bartlett: "Een organisatie waarvan de westerse media informatie krijgt, is bijv. de SOHR (Syrian Observatory for Human Rights), die gezeteld is in Engeland en bestaat uit 1 persoon die op zijn beurt z'n informatie weer krijgt van een groep als de witte helmen ('white helmets'). De witte helmen lijken helden die burgers redden, maar in werkelijkheid spelen ze een verdachte rol." De mensen in Oost-Aleppo die Bartlett sprak hadden zelfs nog nooit van hen gehoord.
"De witte helmen zouden neutraal zijn, maar ze blijken wapens te dragen en betrapt te zijn terwijl ze op de lichamen stonden van Syrische soldaten. Ook blijken hun rapportages niet betrouwbaar omdat zogenaamde getuigen meerdere malen opduiken op verschillende tijdstippen op verschillende lokaties. Ook de andere bronnen van de SOHR ('anonieme activisten') zijn onbetrouwbaar."
De westerse media hebben geen betrouwbare informanten ter plaatse
De westerse media hebben dus geen betrouwbare informanten ter plaatse. Een journaliste als Eva Bartlett die meerdere malen in Syrië is geweest en zelf met de bevolking heeft gesproken is vele malen betrouwbaarder dan een bron als de SOHR.
Maar waarom zouden de westerse media liegen over de toestand in Syrië? Wat is hun agenda? Op die vraag, zegt Bartlett: "regime change, omwenteling van de regering. De (financiers van de) media willen blijkbaar Assad weg hebben en vervangen door een andere regeringsleider.
Tot op de dag van vandaag beweren de media dat er een burgeroorlog gaande is, ze beweren dat de protesten waarmee deze toestand begon ongewapend en vreedzaam waren. Dit is absoluut niet waar. Hoe kunnen ze volhouden dat het Syrische leger burgers in Aleppo aanvalt? Iedere burger die nu uit Oost-Aleppo ontsnapt vertelt precies het omgekeerde."
Hoe weet Bartlett zo zeker dat de Syrische bevolking Assad en zijn leger steunt? De verkiezingen van 2014. Daaruit bleek dat een overweldigende meerderheid van de burgers achter president Assad staat. Natuurlijk zijn er mensen die verandering willen, maar de overgrote meerderheid ziet Assad op dit moment absoluut niet als het probleem.
Hèt probleem van de Syriërs is het terrorisme en het is de mensen duidelijk dat Assad en zijn leger er alles aan doen om hen van deze vijand te verlossen.
Kerstfeest
Met succes. Afgelopen weken is het grootste deel van Aleppo bevrijd. De mensen zijn uitzinnig van vreugde. Ze zijn sinds lange tijd weer in staat om net als wij kerstfeest te vieren. Maar dat is iets wat wij via de media niet vernemen. Vreemd toch?
Bron
Met grote dank aan Frank Knopers van Market Update voor de vertaling van de persconferentie van Eva Bartlett. Je kunt het volledige artikel via deze link lezen. Een aantal passages uit zijn verslag zijn overgenomen aangevuld met een stukje vertaling van mijn hand.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN