RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is. Veel spullen zouden na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Maar de meeste mensen weten niet meer hoe je iets moet repareren. Reparatiekennis verdwijnt snel.
Laat je kapotte spullen repareren in het Repair Café
UITGELICHT, 29/05/2016
Repair Café in de praktijk
W
e leven in een wegwerp maatschappij. De berg afval neemt iedere dag toe. Als de spullen die je gebruikt kapot gaan, kun je vaak nergens terecht. De Amsterdamse milieuactiviste Martine Postma bedacht dat dit anders moest kunnen. Enkele jaren geleden is zij het Repair Café gestart.
In een Repair Café komen mensen bij elkaar om samen kapotte spullen te repareren. Het idee sloeg enorm aan. Inmiddels zijn er al 1085 Repair Cafés wereldwijd.
Alle mogelijke reparaties worden uitgevoerd. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Op de locaties zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.
Ontmoeting
Het Repair Café fungeert als een ontmoetingsplaats in de buurt. Mensen komen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. In de video kun je zien hoe gezellig het is. Mensen zijn dankbaar als hun apparaat het weer doet of hun kledingstuk is gerepareerd.
Kennis
Bijkomende voordelen: mensen met reparatievaardigheden krijgen de waardering die ze verdienen. Ook wordt kennis overgedragen waardoor mensen leren zichzelf en anderen te helpen en minder spullen hoeven worden weggegooid.
Duurzaamheid
Als er minder wordt weggegooid wordt de hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken beperkt. Goed voor het milieu. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van inzien. Het Repair Café draagt zo ook bij aan een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.
Waar?
Hier kun je opzoeken of er een Repair Café bij jou in de buurt zit. Zo niet, dan kun je er zelf eentje beginnen met het startmateriaal dat op de website beschikbaar wordt gesteld.
Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is en vaak makkelijker dan je denkt. Probeer het binnenkort ook eens.
Repair Café Brussels - 09/09/2012
Schrijf je in op de mailinglist van Welvaart voor Iedereen. Je krijgt dan van mij plusminus 1x per 2 weken een persoonlijke email met daarin de laatste updates en de nieuwste plannen voor deze website.
'k Hoop je binnenkort te spreken.

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* indicates required
Willen jullie mijn pagina op Facebook liken en delen? Thanks. :-)
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN