RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Het is weer voorjaar. Een mooie tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Je kunt je eigen groenten en kruiden gaan verbouwen, maar wilde bloemen zaaien is ook een leuk idee.
Zaai eens een bloemenweide
UITGELICHT, 28/03/2016
Bloemrijk grasland   Foto: Cruydt-Hoeck
W
aarom zou je wilde bloemen gaan kweken? Omdat je zo een aantrekkelijke omgeving creëert voor allerlei insecten en andere dieren. Meer biodiversiteit in het plantenrijk zorgt voor meer diversiteit in het dierenrijk.
Je draagt op allerlei manieren bij aan een goed leefmilieu. Als mensen in aanraking komen met de schoonheid van bloemen en planten zullen ze eerder geïnspireerd raken om met grotere zorg om te gaan met onze aarde.
Het is leuk om zaadjes te zien ontkiemen en bloemknoppen van dichtbij open te zien gaan
Ook maak je met wilde bloemen je tuin en leefomgeving mooier. Je maakt niet alleen de dieren blij, ook jijzelf en je medebewoners zullen genieten van het groen en van de kleurenpracht.
Bovendien is het gewoon leuk om de zaadjes te zien ontkiemen en de bloemknoppen van dichtbij open te zien gaan.
Op de websites van bijv. De Morgenster-zaden, de Cruydt-Hoeck en De Bolderik kun je alles lezen over de juiste aanpak. Je kunt daar ook zaad of een zadenmengsel kopen.
Van maart tot mei is een goede periode om eenjarigen te zaaien. Al heb je maar een klein stukje grond of misschien alleen een bak of pot: bestel een zakje zaad, strooi het uit, verzorg het goed en jij hebt straks je eigen bloemenweide :-)
Bronnen:
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN