RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Stichting handjecontantje.org maakt zich sterk voor het behoud van contant geld. De afgelopen weken zijn er zoveel tekenen dat onze “politieke leiders”, zowel de landelijke als op EU-niveau met zevenmijlslaarzen stappen aan het zetten zijn om contant geld geschiedenis te laten worden.
Handjecontantje.org lanceert de petitie ‘Behoud contant geld – voor onze privacy en vrijheid!’
NIEUWS, 20/02/2016
Euro-Money   Foto: Butz.2013, via Flickr CC BY 2.0
W
aarom start Handjecontantje.org een petitie voor behoud van contant geld? Het doel is om met heeeeeel veel mensen een streep in het zand trekken. Om de politiek te laten zien dat ze de laatste grens overschreden hebben. Vanaf hier gaan we op de terugweg. Vanaf nu claimen we ons geboorterecht op vrijheid terug.
Wat is het doel?
Het doel van de petitie is om breed bewustzijn te creëren voor de gevolgen van het verdwijnen van contant geld. In één week tijd zien we de briefjes van 500 en 200 euro verdwijnen – dat wil zeggen: als het aan de EU ligt.
Het is aan jou en mij om dat te voorkomen. En om het om te keren: de redenen die aangevoerd worden voor het beperken van het gebruik van contant geld zijn elke keer de zelfde: het is voor onze veiligheid, om terrorisme en zwart geld tegen te gaan. Ze spelen in op onze angst.
De echte redenen zijn totale controle van de burgers: als het contante geld verdwijnt, ben je volledig volgbaar, controleerbaar en beheersbaar.
Als het contante geld verdwijnt, ben je volledig volgbaar, controleerbaar en beheersbaar
Willen wij dat? Natuurlijk niet! Vandaar dat WvI meehelpt de petitie op deze dag te lanceren: zaterdag 20 februari. We vragen jouw hulp om deze petitie te ondertekenen, te delen en bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.
Om George van Houts, acteur bij De Verleiders en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten: “Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben.
Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen EN we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun.”
Als cash verdwijnt, wordt een bankrun onmogelijk
Als cash verdwijnt, wordt een bankrun onmogelijk. Als we de banken niet meer vertrouwen (en daar geven ze toch vaak alle aanleiding toe) kunnen we ons geld niet meer opnemen of daarmee dreigen. Dit geeft de bankensector nog veel meer macht dan hij nu al heeft.
En dit is het belangrijkste bezwaar: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk eens na over de consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden en niet meer in staat zijn om je geld contant op te nemen...
Daarom moet contant geld blijven!
Hier kun je de petitie voor behoud van contant geld vinden en ondertekenen. En delen!
Lees meer
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. maurizio  1 januari

  pinautomaat blijven , dnb vind ook concant geld moet blijven ! en naar show programma,s delen alleen cash uit.

 2. Gerrit Boer  12 maart

  Denk je in je wilt naar en rommelmarkt rn kunt niet kopen omdat je geen geld heb en dan een doodordinair ijsje van €1,50 moet je pinnen wat moeten ze nou met de wetenschap of jij of ik een ijsje kopen niks boeiends aan zou ik zo zeggen maar het is wel een gemanipuleer van de eerste orde stel je moet elke cent die je krijgt gelijk weer uitgeven met de pin dat is toch de waanzin ten top?

 3. coby de koning  22 februari

  Contant geld moet blijven. Anders weet ik helemaal niet meer wat er met m’n EIGEN GELD gebeurd.

 4. Indigo  22 februari

  “Als het contante geld verdwijnt, ben je volledig volgbaar, controleerbaar en beheersbaar”.
  Yeah right… dat ben je nu al, en ben je al jaren – vanaf je geboorte – geweest. Kijk maar eens naar deze documentaire hoe vrij denkt te zijn van de geestesziek wetenschap genaamd “Social Engineering”:
  _ https://www.youtube.com/watch?v=4rnJEdDNDsI

 5. Gerben  20 februari

  Hij doet het weer

 6. kees  20 februari

  ik krijg geen bevestigingsmail.

 7. Arnoud van den Heuvel  20 februari

  Als dit werkelijkheid wordt, zal de noodzaak en kracht van lokale currencies toenemen. Ik zeg: laat het maar gebeuren. Macht weg bij de banken, terug naar de mensen en lokale ‘banken’, broodfondsen, etc.

 8. Mija Hamers  20 februari

  Petitie ondertekend maar krijg geen bevestigingsmail om te activeren?

  • Mia  20 februari

   Meteen of uiterlijk binnen een kwartier zou je een bevestigingsmail moeten krijgen. Misschien staat die in je spamfolder? Anders nog een keertje proberen?
   Update: het ziet ernaar uit dat er storing is bij petities.nl Je gelooft het niet. Weg is je momentum.

VOLG MIJ
ZOEKEN