RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Honderdduizenden mensen in heel Europa gingen gisteren de straat op om te protesteren tegen TTIP. De boodschap was helder: wij willen dit handelsverdrag met de VS niet.
Massaal protest tegen TTIP
NIEUWS, 11/10/2015
Massive protest against TTIP in Berlin | DW News
H
et vrijhandelsverdrag tussen de VS en de EU is bedoeld om economische groei te creëren, maar we geloven het niet. “Er worden veel beloften gedaan, maar we hebben geen redenen om aan te nemen dat die ook waargemaakt zullen worden. Volgens berekeningen zal de economische groei maar 0,4% bedragen. Dat is het grote risico dat we met dit handelsverdrag lopen niet waard.” In een officieel rapport staat te lezen dat de geschatte voordelen van TTIP zeer klein zijn.
Lang Leve Europa, Zogenaamde weldadige effecten TTIP volledig ontkracht door officieel rapport
Bekijkenpingback
TTIP is een gevaar voor onze democratie.
Lang Leve Europa, Vrijhandelsverdrag TTIP is een uitholling van de democratie
Bekijkenpingback
De grote bedrijven krijgen dan nog meer macht. “Het kan leiden tot een dictatorschap van de markt.”
De onderhandelingen over het verdrag vinden plaats in het geheim. Zelfs parlementsleden mogen de documenten niet inzien. Hier maken mensen zich terecht bezorgd om. Je gaat je afvragen wat de onderhandelaars te verbergen hebben.
Mensen proberen uit alle macht om de private arbitrage tribunalen waar TTIP mee gepaard zal gaan, te voorkomen. Grote bedrijven kunnen overheden dan aanklagen als ze vinden dat ze in de weg worden gelopen om winst te maken. We hebben gezien waar dit in andere landen toe heeft geleid.
Een groot mijnbouwbedrijf OceanaGold klaagde El Salvador aan voor miljoenen, omdat de overheid van het land 'nee' heeft gezegd tegen de plannen voor een nieuwe vuile mijn, die de resterende watervoorraad van het land zou hebben vernietigd.
Het anti-TTIP protest vond in veel Europese steden plaats.
NRC, Protesten in Europa tegen vrijhandelsverdrag TTIP
Bekijkenpingback

NU, Grote opkomst bij anti-TTIP demonstratie in Amsterdam
Bekijkenpingback

In Berlijn kwamen een kwart miljoen mensen op de been.
Zerohedge, "The Biggest Protest This Country Has Seen In Years" - Quarter Million Germans Protest Obama "Free Trade" Deal
Bekijkenpingback
In Amsterdam ruim 7.000. (Veel meer dan vorig jaar.)
Lang Leve Europa, Een middag vol symbolen: #TTIP handelsverdrag smoort onze democratie
Bekijkenpingback
Ook in andere Europese steden waren er protesten tegen het handelsverdrag: in Madrid, Helsinki, Warschau en Praag waren er betogingen.
Meer dan 3 miljoen mensen hebben inmiddels getekend tegen TTIP. In Nederland zijn 100.000 handtekeningen verzameld. Het pakket protesthandtekeningen werd eerder deze week aan de Europese Commissie overhandigd, maar het lijkt weinig indruk te maken.
De Lange Mars, 3,2 Miljoen Stemmen Voor EU Geweigerd Burgerinitiatief TTIP
Bekijkenpingback
De voedselwaakhond Foodwatch roept op om een referendum af te dwingen over dit onderwerp. Hier kun je de petitie tekenen.
Meer
Hoe je leven eruit ziet als TTIP is ingevoerd   > kort informatief filmpje over TTIP.

Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN