RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Vorige week is op allerlei plaatsen in Europa gedemonstreerd. Op 6 november protesteerden meer dan 100.000 Belgen in Brussel tegen de bezuinigingen van de regering. Een dag eerder gingen in tientallen steden duizenden mensen de straat op in het kader van de Million Mask March van Anonymous. Mensen zijn het zat dat de gewone man telkens gepakt wordt, terwijl het grootkapitaal niet meebetaalt.
Week van protest
NIEUWS, 10/11/2014
Protest Brussel
Donderdag 6 november gingen meer dan 100.000 boze Belgen de straat op in Brussel.
DeWereldMorgen.be, Grootste anti-regeringsbetoging sinds 1986 zet Michel I onder druk 06/11/14
Bekijkenpingback
De Belgische regering wil ingrijpend bezuinigen om het begrotingsgat te dichten. En dus zal de pensioenleeftijd worden verhoogd, zal in de gezondheidszorg worden gesneden en zullen de lonen en uitkeringen worden bevroren of verlaagd.
Gewoon-Nieuws.nl, 100.000 woedende Belgen de straat op in Brussel 07/11/14
Bekijkenpingback

JDReport, 100.000 woedende Belgen de straat op in Brussel om te protesteren tegen bezuinigingen 07/11/14
Bekijkenpingback

België moet ingrijpend worden hervormd. „Dat gaat pijn doen, maar er is geen alternatief.” Dat is de boodschap van de Vlaams-nationalistische partij N-VA die sinds de verkiezingen in mei haar stempel drukt op de regeringen op Vlaams en federaal (landelijk) niveau. (...)
Dat Belgische model is onhoudbaar, vindt N-VA. Het land moet ‘vernederlandsen’: langer werken, miljarden besparen, minder overheidsbemoeienis. (…) ‘het individu’ moet het bezuinigingsbeleid zelf in de praktijk brengen. „Die willen wij de ruimte geven.”
NRC, ‘België moet vernederlandsen’ 06/11/14
Bekijkenpingback
België moet 'vernederlandsen' en dus wordt ook daar de participatiesamenleving ingevoerd.
„Dit is honderd procent copy-paste Mark Rutte”, zegt de Leuvense socioloog Luc Huyse, auteur van het kritische boek 'De democratie voorbij'. Volgens Huyse worden Ruttes stokpaardjes, zoals „loslaten in vertrouwen” en „participatiemaatschappij”, blind geïmporteerd.
Zijn wij in Nederland inmiddels aan het idee gewend dat we het zelf moeten opknappen en minder van de overheid mogen verwachten, (maar ondertussen evenveel of zelfs meer belasting moeten betalen), de Belgen trappen daar niet zomaar in.
Biflatie.nl schrijft: zelfredzaamheid en participatie-samenleving zijn toverbegrippen.
Biflatie.nl, Vadertje staat: Flink betalen maar u zelf redden 05/11/14
Bekijkenpingback
In het leven geroepen om de grootste bezuinigingsoperatie sinds decennia zonder morren door te voeren. Want het klinkt natuurlijk prachtig: zelfredzaam zijn, participeren, maar
zelfredzaamheid hoort gekoppeld te zijn aan lage lasten voor de burgers, aan weinig regels en van beloning van het eigen initiatief.
En ziet u daar iets van terug? De lasten worden eerder hoger, de regels juist strenger en wordt het eigen initiatief beloond? In ieder geval niet met een verhoging van ons inkomen in euro’s.
Het protest in België was georganiseerd door de vakbeweging die, anders dan in Nederland, nog zeer militant is.
In De Schaduwelite van Ewald Engelen is te lezen dat onze vakbonden meelopers zijn geworden. Ze komen allang niet meer voor de werkenden op en heulen veel te vaak mee met de overheid en de multinationals in het zogenaamde poldermodel. Van onze vakbonden hebben wij op dit moment niet zoveel meer te verwachten.
Lang Leve Europa, Complotachtige praktijken voor en na de crisis 01/11/14
Bekijkenpingback
Als wij willen protesteren zullen we het zelf moeten organiseren.
Million Mask March van Anonymous
Woensdag 5 november werd in verschillende Europese steden geprotesteerd tijdens de zogenaamde Million Mask March (Miljoenen Maskers Mars), georganiseerd door de actiegroep Anonymous (Anoniem).
The Guardian, Million Mask March draws thousands in London on global day of protest 05/11/14
Bekijkenpingback

DeMorgen.be, Million Mask March: waar Anonymous de mosterd haalde 05/11/14
Bekijkenpingback

Ook in Nederland werd actie gevoerd.
Nufoto.nl, Anonymous demonstreert op de Dam in Amsterdam 05/11/14
Bekijkenpingback
Anonymous is een internationaal netwerk van activisten en "hacktivisten".
Wikipedia, Anonymous_(groep)
Bekijkenpingback
Ze komen niet alleen op voor internetvrijheid, maar ook voor vrijheid en welvaart voor alle burgers in het algemeen. Het protest was gericht tegen het kapitalistisch systeem en alle leugens die worden verspreid door overheid en media om dit systeem in stand te houden. Er moet een einde komen aan de onderdrukking. Mensen zijn het zat dat de gewone man telkens gepakt wordt, terwijl het grootkapitaal de dans ontspringt. "There is only one solution: revolution." Er is maar één oplossing: revolutie.
De leden van Anonymous dragen 'Guy Fawkes'-maskers, die gepopulariseerd werden door het stripboek en de film V for Vendetta. Ze verbeelden het logo van Anonymous dat een man in een zwart pak zonder identiteit voorstelt. Anonymous kan iedereen zijn - je buurman, je collega, je vriend - omdat we allemaal de dupe zijn van dit systeem en dus ook allemaal op kunnen staan om te zeggen: "dit pikken we niet langer".
We are Anonymous! (Wij zijn Anoniem!) We are Legion! (We zijn met velen!) We stand for the people of the world! (Wij staan voor de mensen in de wereld!) We are not going to forget what you have done. (We vergeten niet wat je hebt gedaan) Your actions will not go unpunished. (Je acties zullen niet ongestraft blijven) Expect us! (Verwacht ons!)
Irma Schiffers, Vertaling van brief Anonymous in het Nederlands
Bekijkenpingback
De leden van Anonymous vormen een intrigerend clubje en ze verspreiden prachtige video’s, zoals A MESSAGE TO HUMANITY (een boodschap aan de mensheid).
Verzameling video's van Anonymous
Bekijkenpingback
“We all want to help one another, human beings are like that.” We willen elkaar helpen, zo zitten mensen in elkaar. In deze wereld is ruimte voor iedereen. We kunnen vrij zijn en een prachtig leven leiden. De macht die van de mensen afgenomen is, moet aan hen worden teruggegeven.
Protest en dan?
Zowel in België als in Londen tijdens de Million Mask March zijn de protestacties uitgelopen op rellen. De demonstranten kwamen hard in aanraking met de politie. Er vielen gewonden en er was veel schade.
NRC, Massale demonstratie Brussel eindigt met rellen 07/11/14
Bekijkenpingback

The Guardian, Million Mask March draws thousands in London on global day of protest 05/11/14
Bekijkenpingback

Het kan heel goed zijn dat infiltranten de boel hebben verziekt.
DeMorgen.be "Neonazi's infiltreerden gisteren in betoging" 07/11/14
Bekijkenpingback
Gaan deze protestacties ons helpen? Of is er een slimmere manier om ons te verzetten? We moeten de overheid en de multinationals buiten spel zetten, omdat ze onze belangen niet dienen, maar laten we een strategie verzinnen die werkt.
Af en toe een grote demonstratie houden, zet waarschijnlijk weinig zoden aan de dijk. Je geeft een signaal, maar een betere en rechtvaardiger wereld dwing je er nog niet mee af. Als de acties uitlopen op rellen, zijn we nog verder van huis. Gewelddadig verzet werkt niet, dat is bewezen. Daarmee maak je de overheid sterker, daarmee speel je ze in de kaart.
Lang Leve Europa, Welk verzet is effectief? 18/10/14
Bekijkenpingback
We kunnen ons losmaken van het huidige regime door een heel ander spel te gaan spelen. De vrijheid van dit systeem bereik je niet door een frontale aanval te zoeken, dat bereik je door het opzetten van een alternatief systeem.
Geciteerd van Lang Leve Europa, Het systeem is dood, lang leve het nieuwe systeem! 09/11/14
Bekijkenpingback
Hoe doen we dat, een beter en rechtvaardiger systeem opzetten? De website Lang Leve Europa schreef hier een paar dagen geleden een interessant artikel over. Het systeem is dood, lang leve het nieuwe systeem!
Lang Leve Europa, Het systeem is dood, lang leve het nieuwe systeem! 09/11/14
Bekijkenpingback
We kunnen ons inzetten
voor onze eigen lokale gemeenschap, niet voor een multinational maar voor de mensen om ons heen. (..) actief voor de samenleving. Als ik tafels maak, en verstrek, en iemand groente verbouwd en weggeeft, iemand hout kapt en verstrekt, iemand nieuws verslaat wat hij/zij vervolgens verspreid, iemand kleding maakt, iemand boompjes plant en verzorgt, iemand software ontwikkelt, iemand brood bakt, iemand wat opruimt, etc. Ieder doet waar hij talent en aanleg voor heeft, en het resultaat geef je weg aan iemand die het nodig heeft. (…)
Zelfs als iedereen slechts een paar uur week (zeg 2 of 3) beschikbaar zou stellen zou er al een wereld van mogelijkheden open gaan. Denk aan de duizenden en duizenden werkuren die beschikbaar zouden komen! Met de immer groeiende werkeloosheid is dit zeker geen onrealistisch utopisch idee. (…)
Als deze initiatieven doorgroeien, kunnen we
samen voor onvoorstelbare overvloed zorgen. En zodra we onafhankelijker worden van olie bijvoorbeeld door middel van zonnecel of initiatieven als E-Cat, en onafhankelijker kunnen worden van bankiers bijvoorbeeld d.m.v. parallelle en lokale valuta, time-banking, het basisinkomen, enzovoorts – dan komen er al snel vele vernieuwingen ter beschikking die nu worden weggedrukt door schaduwoverheden. Vrije energie, alternatieven voor benzine, intensieve lokale samenwerking, lokaal verbouwd eten, het kan allemaal komen.
Geciteerd van Lang Leve Europa, Het systeem is dood, lang leve het nieuwe systeem! 09/11/14
Bekijkenpingback

Tweakers.net, Van plantenbak naar brandstofcel - Elektriciteit uit organisch materiaal 09/11/14
Bekijkenpingback

BewustHappy, E-Cat koude fusie bevestigd, goedkope energie voor iedereen!? 10/10/14
Bekijkenpingback

Timebanking.org, What is timebanking?
Bekijkenpingback

Laten we samen gaan werken aan een betere en rechtvaardiger samenleving. Het is niet erg ingewikkeld, want we kunnen klein beginnen.
Veelal moet je het zoeken in van die kleine (of grotere) irritaties die je ervaart. Scratch your itch! Jeuk die je wilt krabben. Dat soort initiatieven groeien dan door. Kijk dus naar wat je passies zijn, kijk naar wat je leuk vindt, kijk naar waar je goed in bent, en vraag jezelf eens af hoe je dat het beste kan inzetten. Wat mis jij in je omgeving? Niet meteen te groot denken, probeer mensen te betrekken in je initiatief, maar houdt het overzichtelijk voor jezelf.
Geciteerd van Lang Leve Europa, Ubuntu Contributionisme – Hoe je vandaag al kan starten 10/11/14
Bekijkenpingback
Hier kun je lezen hoe je vandaag al kunt starten.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN