RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
"De dag dat ik dit lied schreef, zat ik in een kring van mensen van alle leeftijden en aan ons werd gevraagd, “Waarom ben jij hier.” Waarom ben ik hier ?? Deze vraag wist me echt te raken op een diep niveau. Ik besefte dat niemand me ooit die vraag had gesteld."
Alicia Keys: Why we are here
VIDEO, 08/10/2014
In haar nieuwe nummer We are here neemt Alicia Keys geen blad voor de mond. Ze zingt over het Gaza-conflict, de oorlog in Irak, de ellende in Nigeria en de wapenproblematiek in de VS. Het is belangrijk om zelf te onderzoeken wat er precies aan de hand is in de wereld en de problemen bespreekbaar te maken.
Maar dat niet alleen, we moeten ook kijken naar ons eigen aandeel. Let's talk about our part. Daar gaat dit lied over.
Veel mensen zijn cynisch: ze denken dat oorlog en geweld erbij horen. Maar dat is een leugen: let's talk about living. Had enough of dying, not what we all about.
Alicia Keys heeft een visie op de mens en op ons leven hier: Our souls are brought together so that we could love each other.
We zijn hier om er voor elkaar te zijn. Dat is waarom we hier zijn. We kunnen meer geven en meer vergeven. Let's do more giving. Do more forgiving, yeah.
Dus niet meteen weghollen om je pinpas te zoeken om geld over te maken voor een of ander goed doel, maar liefde, vreugde, vrede verspreiden in je eigen omgeving. Daar begint het mee.
Hier zijn de lyrics te vinden.
Lees meer op de website Irma Schiffers Schrijft.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN