RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Veel mensen denken dat het niet uitmaakt of je stemt of niet. Maar niet stemmen betekent dat het huidige EU-beleid ongehinderd door kan gaan. De EU legt bezuinigingen op en interesseert zich nauwelijks voor armoede en werkloosheid. Ons land krijgt steeds minder ruimte om een eigen koers te varen. Een aantal partijen maken zich sterk voor onze democratie en willen dat het afbraakbeleid van de EU stopt.
Weet wat je stemt
VIDEO, 16/05/2014
Plan B bestaat uit 4 onderdelen
In de documentaire Euromania zegt Europarlementariër Wim van de Camp dat de EU een samenwerking is van soevereine landen. Europese samenwerking is natuurlijk een goed idee: we kunnen samen optrekken voor meer welvaart, vrede en veiligheid. Maar is Nederland nog soeverein binnen de EU? Soevereine landen maken hun eigen wetten en bepalen zelf hoe hun belastinggeld besteed wordt. Inmiddels komt ongeveer 80% van onze wetgeving uit de EU. En op dit moment krijgen we nog meer dictaten uit Brussel.
Tot 2017 moeten wij 54 miljard euro bezuinigen. Koste wat het kost moet de begrotingsnorm, die is opgelegd door de EU, gehaald worden. Daardoor gaat onze welvaart achteruit. Maar ondertussen waren we ook verplicht om 40 miljard euro beschikbaar te stellen voor het ESM, een EU-noodfonds dat is opgericht om in de toekomst banken en landen in Europa te ‘redden’. Dit komt bovenop de enorme bedragen die al eerder zijn beloofd aan EU-landen die hun schulden niet meer konden betalen.
Sinds 2008 heeft Nederland voor een extra 183 miljard Euro aan garanties verstrekt aan internationale instellingen als het IMF, de ECB en Europese noodfondsen.
Algemene rekenkamer, Financiële risico's voor Nederland bij internationale garanties 30/09/13
Bekijkenpingback
Ons land moet voor dit bedrag bijspringen op het moment dat aangesloten landen niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Als er weer onrust komt op de financiële markten en het komt erop aan, gaat al dit geld uiteindelijk naar de banken: 183 miljard euro + 40 miljard euro = 223 miljard euro. Als je dit bedrag kent, komt zo’n opgelegde bezuiniging van 54 miljard opeens in een heel ander licht te staan. Moeten wij onze zorgsector en ons sociale stelsel afbreken omdat de banken ons in de houdgreep houden?
Het EU-project zoals dat nu vorm krijgt, is geen democratisch project. De Europese Commissie heeft alle macht in Europa. Maar achter de schermen trekken het bedrijfsleven, de ECB en het IMF aan de touwtjes. Er lopen meer dan 15.000 lobbyisten in Brussel. De precieze aantallen zijn onbekend, want er wordt geen register van bijgehouden. In zogenoemde expertgroepen schrijven de lobbyisten mee aan de Europese wetten. Multinationals schrijven mee aan de patentwetten. Banklobbyisten beïnvloeden de wetgeving die hun sector moet reguleren. Het is als de vos die zelf het alarmsysteem in het kippenhok mag helpen bouwen. Dit moet anders. Het is daarom belangrijk EU-kritisch te stemmen.
Op Youtube staat het filmpje Weet wat je stemt dat in 3 minuten uitlegt waarom je op 22 mei naar de stembus moet gaan. Een aantal partijen komen op voor onze democratie. Zij willen een beleid dat de belangen van de burgers prioriteit geeft. Stem op een EU-kritische partij als je je welvaart en invloed wilt behouden.
Kijk naar Weet wat je stemt.
Bekijken
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN