RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Ons lichaam is opgebouwd uit een heleboel cellen en twee vloeistoffen. De eerste is het bloed dat de cellen voedt, de andere vloeistof is de lymfe die de cellen schoon moet houden. Ziekte ontstaat als het reinigen van de cellen niet meer goed lukt. Ziekte is eigenlijk niks anders dan verstopte lymfe.
Robert Morse: ziekte wordt veroorzaakt door verstopte lymfe
VIDEO, 20/09/2019
Lupus - Lymes Disease - Fibromyalgia | Dr Robert Morse N.D
D
e Amerikaanse natuurgeneeskundige en detox specialist dr. Robert Morse legt uit dat je alleen kunt begrijpen wat ziekte is als je weet hoe het lichaam is opgebouwd, namelijk uit een heleboel cellen en twee vloeistoffen. De ene is het bloed dat de cellen voedt, de andere vloeistof is de lymfe die de cellen schoon moet houden. Ziekte ontstaat als het reinigingssysteem van de cellen niet goed meer werkt, ziekte is eigenlijk niks anders dan verstopte lymfe.
We leven in een wereld waarin alles biochemie (scheikunde) is. Je eet het, je ademt het in, je zwemt erin, je loopt erdoor. De lucht is er vol van. Er zijn geen leegtes, het is overal.
Deze biochemie of scheikunde van het leven heeft 2 kanten. De ene kant is de 'prettige' kant: het basische stuk. Hier tegenover staat de 'vervelende' kant, het corrosieve of bijtende aspect: het zure stuk. Een voorbeeld van zuur is Coca Cola. Neem een slok en probeer die in je mond te houden. Hoe lang houd je dat vol? Cola heeft een pH van 3, dat is heel erg zuur en dat geeft een brandend en pijnlijk gevoel. De slijmvliezen in je mond helpen je door in reactie een beschermende stof af te scheiden, maar als dat niet zo was zou het zuur de cellen aan de binnenkant van je mond al snel aantasten.
Als je pijn hebt is dat wat je voelt: een overmaat aan opgehoopte zure afvalstoffen
Binnenin je lichaam komen eenzelfde soort zuren voor. Het zijn de stoffen die de cellen verlaten als bijproducten van de stofwisseling ter plaatse. Het zijn afvalstoffen die afgevoerd moeten worden. Als je pijn hebt is dat wat je voelt: een overmaat aan opgehoopte zure afvalstoffen.
Cellen moeten gevoed en verschoond worden net als een pasgeboren baby. Als je die vergeet te verschonen ontstaat er al snel een rode uitslag van het zuur van de urine en ontlasting. De huid wordt aangetast. Voor de zure bijproducten van de stofwisseling in de lichaamscellen geldt precies hetzelfde: die moeten ook regelmatig afgevoerd worden zodat het lichaam van binnen weer voldoende schoon, dat wil zeggen basisch wordt en je je goed en fit voelt.
Het bloed kan die taak niet uitvoeren want het kan niet omgaan met een zo grote hoeveelheid zuren. Daar is het niet voor ontworpen. Voor afvoer van zure afvalproducten heb je een vetachtige substantie nodig die de zuren enigszins kan inkapselen en neutraliseren. Het systeem dat die taak op zich neemt is ons lymfesysteem.
Neem bijvoorbeeld de ziekte Lyme. Wat overeenkomstig is aan al de mensen die aan deze ziekte lijden is niet zozeer de tekenbeet maar de systemische verzuring: een ophoping van zure afvalstoffen in het lichaam. Ze zouden de ziekte niet hebben als ze van binnen 'schoon', dat wil zeggen basisch waren in plaats van zuur.
Om ziektes te begrijpen kijk je niet primair naar de externe veroorzaker maar naar de interne omgeving
Om ziektes te begrijpen kijk je niet primair naar de externe veroorzaker maar naar de interne omgeving. Je lichaam is eigenlijk heel eenvoudig opgebouwd. Het bestaat uit een heleboel cellen en twee vloeistoffen. Een van die vloeistoffen voedt de cellen, de andere vloeistof maakt de cellen schoon. Net als bij een baby die je moet voeden en schoonhouden. Het lichaam heeft dus behalve een aanvoersysteem voor voeding ook een gigantisch rioolsysteem om alle lichaamscellen te reinigen.
Als het rioolsysteem verstopt raakt en de afvalstoffen uit de lymfe niet goed meer weggefilterd worden door de nieren dan ontstaan er problemen. Je krijgt als eerste verzuring en daarna ontsteking in de omgeving rond de cellen. Als de verzuring vervolgens ook naar binnen IN de cellen verplaatst kan kanker ontstaan.
Gewrichtspijnen bijvoorbeeld zijn niets anders dan verzuring van de gewrichten. Wat gaat er aan verzuring vooraf? Zwakke nieren en bijnieren. Die filteren het lymfe rioolsysteem niet goed meer waardoor het verstopt raakt. Het lichaam gaat meer cholesterol maken en calcium uit de botten, huid en vaatwanden roven in een poging om de verzuring enigszins te neutraliseren. Zo ontstaan er allerlei klachten en een toestand die we ziekte noemen.
Je concentreert je eerst op de nieren zodat die weer goed gaan filteren
Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is. En het is niet moeilijk. Je concentreert je eerst op de nieren (en bijnieren) zodat die weer goed gaan filteren. Dr. Robert Morse adviseert daar bepaalde kruiden voor en een aanpassing van het dieet. In de kern is dat: heel veel fruit en heel weinig eiwitten. In een volgende blog zal ik daar meer over vertellen.
Als de nieren en bijnieren weer goed werken dan kan het overtollige zuur het lichaam verlaten en alle mutaties die ervoor zorgden dat je klachten en pijnen had keren weer om: het lichaam wordt weer gezond!
Verreweg de meeste ziektes vinden hun oorzaak in het lymfestelsel
Zo niet dan eten alle opgehoopte zuren je als het ware van binnen op waardoor je steeds zieker wordt. Opgehoopte lymfe en de verzuring die daarbij komt leiden tot invaliderende ziektetoestanden en uiteindelijk tot de dood. Fibromyalgie, Lupus, Lyme, fibrocystische borstziekte, vleesbomen in de baarmoeder, endometriose, etc. etc. zijn allemaal veroorzaakt door hetzelfde probleem: een verstopte lymfesysteem en vervolgens verzuring. Verreweg de meeste ziektes vinden hun oorzaak in het lymfestelsel.
Het is dus van essentieel belang dat we de o zo belangrijke rol van het lymfesysteem goed begrijpen en de twee kanten van de scheikunde die in ons lichaam een rol spelen en de rol van de nieren hierbij. Als je dat begrijpt, heb je het door en kun je je maatregelen nemen. Houd het simpel en je kunt gezondheid bereiken.
Meer weten? Kijk op de website van Dr. Robert Morse of kijk op zijn Youtube channel. Lees ook Hoe krijg je je nieren weer aan de gang?
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

  1. Apdil unan  11 maart

    Ben kanker pasiyet en ook hard pasiyent

    • Mia  2 april

      Sterkte gewenst! Toch kun je met dit protocol aan de slag gaan om in ieder geval je kwaliteit van leven te verbeteren en je gezondheidstoestand weer in eigen hand te nemen. Misschien kan homeopathie ook nog een waardevolle aanvulling voor je zijn. Als je ondersteuning erbij wilt kun je altijd contact opnemen.

VOLG MIJ
ZOEKEN