RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Uitbuiting. Een goed onderwerp voor een scriptie dacht ik. Het leverde een hoop duidelijkheid op over dat onbestemde gevoel dat ik altijd had gehad op de werkvloer. Werknemers krijgen maar een deel van de waarde die ze produceren uitgekeerd. De rest -de meerwaarde- gaat zonder overleg naar de top die het kan besteden naar eigen goeddunken. Wil ze zichzelf verrijken? Prima.
Van KRITISCH naar CONSPIRACY naar ZWEVERIG
BLOG, 30/10/2017
Aluhoedje
Aluhoedje; Foto: Mia
L
ater ontdekte ik dat met je inkomen nog een keer hetzelfde gebeurt. Doordat op al het geld dat in omloop komt rente wordt geheven, gaat 40% van wat je verdient naar de bankiers en de ultrarijken. Een groot deel van je leven werk je dus voor mensen die al rijk en ook heel machtig zijn. De mechanismes van uitbuiting en rente zijn belangrijke verklaringen voor de immense en nog altijd groeiende inkomens-, vermogens- en machtsverschillen in onze wereld.
Was dit alleen maar een ongelukkig toeval? Was het systeem gewoon een beetje uit de hand gelopen en kon niemand hier iets aan doen? Toen ik daarop in ging zoomen zag ik opeens heel duidelijk dat onze democratie waar over recht, macht, zorg en inkomen wordt beslist, helemaal niet zo werkt als ik altijd had gedacht. Volksvertegenwoordigers worden bestookt en uiteindelijk gestuurd door lobbyisten.
Lees ook: De draaideur tussen politiek en banken
Bekijkenpingback
CONSPIRACY
De macht in Den Haag is allang overgeheveld naar Brussel waar de politiek nog veel schimmiger verloopt. Ik verdiepte me in de EU, de Bilderbergconferentie en de BIS bank. Achter de schermen regeren bankiers, multinationals, koningshuizen. Het zogenaamde democratisch proces blijkt alleen maar een mooie show om ons af te leiden en ons het idee te geven dat we mee mogen praten. Ik was een 'conspiracy theorist' geworden, een aluhoedje. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien.
Maar hoe was het mogelijk dat ik dit niet eerder wist? De oorzaak is -denk ik- een vernuftig systeem van mindcontrol. Onderwijs en media geven het idee dat ze ons van objectieve informatie voorzien, maar alles is geframed, gekleurd op zo een manier dat we de huidige maatschappijinrichting voor zoete koek slikken. Valse vlaggen om een agenda door te voeren die de elite goed uitkomt en ons onderling tegen elkaar opzet zodat we geen blok kunnen vormen en een bedreiging voor de elite zouden zijn. Om moedeloos van te worden.
Ik schreef er enigszins verhullend over op LangLeveEuropa en WelvaarvoorIedereen omdat ik bang was wat ik hiermee overhoop zou halen. Maar ik deed het toch, want wat moet je? Als je een mooiere, rechtvaardiger wereld wilt, moeten mensen toch weten wat er aan de hand is? Ik geloofde niet in hooivorken en 'klinkers uit de straten', maar geweldloos verzet en verandering van onderop door alternatieve geldsystemen, stadslandbouw, P2P, deeleconomie etc. leken me de oplossing.
ZWEVERIG
Toen kwam opeens de 3e stap in het zicht. Had de kwantumfysica niet aangetoond dat alles energie en vibratie is? Dat we om ons heen zien waar we naar op zoek zijn, wat we WILLEN ZIEN? Elektronen, de bouwstenen van de materie, zijn een golf van mogelijkheden totdat ze worden geobserveerd >>> dan pas worden ze deeltjes met een gefixeerde positie in tijd en ruimte. We creëren dus onze eigen realiteit!
Uiteindelijk zijn de overtuigingen in onszelf (wat we verwachten te zien) verantwoordelijk voor de wereld die we ervaren. De strijd over onze realiteit wordt niet gestreden in de materiële werkelijkheid, maar in ons bewustzijn middels onze eigen vibratie. (En strijd is niet het goede woord. Het is eerder een spannend proces want er MOET helemaal NIKS. We zijn vrij om te kiezen!)
Nu was ik een zweverig new-age denkertje geworden en ik voelde de band met m'n eerdere kritische en conspiracy vrienden en fans losser worden. Ik had geen zin meer om van alles aan de kaak te stellen en verontwaardiging op te roepen. Ik haalde er altijd superveel bezoekers en likes mee maar het paste niet meer bij m'n nieuwe inzicht. Wat je aandacht geeft groeit, dus ik wilde me concentreren op die energetische werkelijkheid waar alles wordt beslist en daar alles over leren.
Dat lucht ook op is mijn ervaring. Eigenlijk viel een last van m'n schouders. Ik hoef de wereld niet meer te redden. Als ik een mooiere wereld wil zien moet ik voor alles op m'n eigen vibratie letten en m'n eigen gebrekkige en ondermijnende programmatuur op gaan schonen. Mijn doel is nu geworden om hierover te communiceren en anderen bij te staan die hier ook meer over willen leren. Bijkomend voordeel: als we het samen doen werkt het nog vele malen krachtiger! Daarvoor is Droomwaard opgericht. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit zien? Herkennen jullie hier iets van? Bezwaren? Vragen? Andere ervaringen? Inzichten die me verder helpen? Alle feedback is welkom en wordt heel erg gewaardeerd.
***
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de mailinglist.

* indicates required
Je gegevens zijn veilig. Je privacy is gegarandeerd.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Frank Gerritsen  4 november

  Kwantummystiek… Dit kan je direct pareren, immers de kwantumcomputer is inmiddels een realiteit en er wordt massief geld in geïnvesteerd om over deze computer uiteindelijk te kunnen beschikken. Lang gaat het zeker niet meer duren. Een geheel andere vraag is of we daar ‘blij’ mee moeten zijn omdat nu al wel vast staat dat het ding in dienst komt van hen die we gerust de elite mogen noemen, wellicht een procent van die ene procent. We zullen het gaan beleven!
  Bij die computer gaat het echt om precies die natuurwetenschap maar dan helemaal ingericht om onze materiële wereld ‘ten dienste’ te staan. Wie durft dan nog het woord mystiek in de mond te nemen?

  • Mia  5 november

   Dat is een goeie Frank. Het ziet ernaar uit dat kwantumfysica wel gebruikt mag worden voor technologische snufjes zoals een kwantumcomputer, maar niet voor waarheidsvinding en onze (spirituele) ontwikkeling (enlightenment, empowerment). Hoe vind je dat? “Jonge fysici leren van alles over de kwantumfysica, maar vooral om die toe te kunnen passen in allerhande technologische ontwikkelingen. Als er fundamentele vragen bij hen opkomen en ze wagen het om die aan hun docenten te stellen, krijgen ze te horen dat ze hun mond erover moeten houden. Het is zinloos om je erin te verdiepen.” “Shut up and calculate” http://welvaartvooriedereen.nl/2015/05/kwantumfysica-is-onbegrijpelijk-shut-up-and-calculate/

 2. Frank Gerritsen  1 november

  Wat schrijf je toch openhartig en spontaan Mia! Behalve de inhoud en beweging daarbinnen is dat ook een waardevol aspect.
  En dan ‘Droomwaard’, een prachtig begrip op deze plek. Dromen en bewustzijn hebben een bijzondere samenhang. Daar valt veel aan te ontdekken en daarbij is het opvallend dat vele mensen zich niet of nauwelijks bewust zijn van hun dromen. Dat maakt het leven niet eenvoudiger.
  Je zet ‘new-age’ enigszins naast kwantumfysica. Ik zie die relatie zelf niet. ‘New age’ lijkt mij meer in verband te staan, voor zover het zich überhaupt laat definiëren, met een soort ‘materialistische- of anti-materialistische spiritualiteit’ (net hoe het uitvalt). Kwantumfysica is feitelijk gesproken (natuur)wetenschap. Het begrip ‘natuur’ is daarbij geëvalueerd naar een wereldwaarneming welke ruimte lijkt te bieden aan een ruimere spirituele benaderingswijze.
  Bij het creëren van eigen realiteit is het misschien belangrijk om daarbij te noemen dat ook ‘de realiteit’ gedragen wordt door meerdere krachtenvelden, waarbij die waar je zelf verantwoordelijk voor bent natuurlijk in directe zin het meest belangrijk is in je eigen ontwikkelingsstroom.

  • Mia  2 november

   Bedankt Frank! Het is belangrijk weer oog te krijgen voor onze dromen. Bij mij waren ze ook helemaal weggezakt. Dromen heb je niet voor niks, ze vertellen je iets over de reden waarom je hier op aarde bent gekomen.
   Goede opmerking over de vermeende relatie tussen new-age en kwantumfysica. Ik heb dat verband hier zo gelegd omdat ik weet dat veel mensen het zo duiden. Maar je hebt gelijk: kwantumfysica = (natuur-)wetenschap. Via deze ‘harde’ wetenschap is duidelijk geworden dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen het materiële en objectieve. Eindelijk ruimte voor een spirituele benaderingswijze. Gelukkig zijn er (natuur-)wetenschappers die dat ook zo zien, bijv. Fritjof Capra, John Hagelin, Fred Alan Wolf, Amit Goswami en Bruce Lipton. Maar veel mainstream wetenschappers willen daar niet aan. Zij noemen dat Kwantummystiek. Daar sluit mijn opmerking over ‘new age’ ook bij aan. Als ik dit allemaal zo opschrijf merk ik dat ik mezelf bij voorbaat aan het indekken/verdedigen ben. De meeste fysici en ook de niet-fysici zullen me wel zweverig vinden, dus daar sluit ik maar bij aan met mijn taalgebruik. Nou ja. Bedankt voor je opmerking. Zet me aan het denken. :-)
   De realiteit wordt zeker gedragen door meerdere krachtenvelden. I.i.g. die van jezelf en een andere hele belangrijke is het collectieve (onder-)bewustzijn. Misschien zijn er nog meer.

 3. Johan Bosman  31 oktober

  De kwantumfysica beschrijft niet de hele wereld om ons heen. Een fundamenteel deel van die wereld onttrekt zich aan de deeltjesfysica daar zij niet corpusculair van karakter is: de tijd-ruimte waarin alle “events” hun plaats vinden. In mijn Binas-boekje voor VWO-leerlingen staat nog steeds vermeld achter graviton: “niet gevonden”. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Want als gravitatie een kromming in de ruimte is (ikzelf kan mij er niets anders bij voorstellen) dan komt het zoeken naar een graviton mij nogal zinloos voor. Ik schrijf dit comment om aan te tonen dat het de mens voorgoed onmogelijk is om de realiteit te zien. Het is zelfs niet onmogelijk dat het verschijnsel “tijd” alleen maar in de menselijke psyche bestaat. Tijd maakt beweging mogelijk en heeft een aspect waardoor we tijd heel goed kunnen meten. Maar wat dat aspect is…..daar komen we maar niet achter!

  • Mia  31 oktober

   We kennen de realiteit inderdaad nog lang niet en de vraag is of we die ooit gaan kennen. Het is zeker mogelijk dat tijd en ruimte alleen in ons hoofd bestaan. Wat ik zo fascinerend vind aan de kwantumfysica is dat het onze kijk op de realiteit die we dachten te kennen fundamenteel heeft veranderd. De werkelijkheid is niet zo solide en objectief als we altijd hebben aangenomen. We hebben als waarnemer invloed op de realiteit of we dat nou leuk vinden of niet. Subject en object zijn niet te scheiden en deeltjes ontstaan pas op het moment dat ze worden waargenomen.

VOLG MIJ
ZOEKEN