RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Waarom zou je je bezig houden met kwantumfysica als je een mooiere wereld wilt creëren? Is dat nou relevant? Het is veel te moeilijk! We willen vooruit, we willen actie. Anders gebeurt er niks. Dit geeft alleen maar oponthoud.
Kwantumfysica voor een mooiere wereld
VIDEO, 01/10/2017
Kwantumfysica voor een mooiere wereld
W
aarom zou je je in kwantumfysica verdiepen? Heeft dat zin? Hoewel ik ook m'n twijfels had, ben ik er toch eens in gedoken. Uit de wetenschap van de kwantumfysica blijkt dat in de grond alles wat wij zijn en wat we om ons heen zien energie en informatie -bewustzijn- is.
De spirituelen onder ons zijn hier misschien allang van overtuigd door eigen ervaring, maar de meer rationelen twijfelen of zijn sceptisch. Ik wil laten zien dat het allang is aangetoond.
Mainstream wetenschappers ontkennen dat het zo'n vaart zal lopen en dat we er geen conclusies uit mogen trekken voor ons dagelijks leven, maar vooruitstrevende wetenschappers die hun nek durven uit te steken zoals bijvoorbeeld John Hagelin, Fred Alan Wolf, Amit Goswami en Bruce Lipton zijn er duidelijk over dat natuurwetenschap en spiritualiteit bij elkaar zijn gekomen. De uitkomsten van de kwantumfysica hebben wel degelijk enorme consequenties voor onze leefwereld.
We hoeven het niet alleen maar te geloven, het is kennis, het is waarheid, het is wetenschap.
Double Slit experiment
Ons bewustzijn heeft invloed op onze werkelijkheid. Het Double Slit experiment toont aan dat de simpele activiteit van waarnemen de uitkomst van het experiment verandert. Er is geen objectieve werkelijkheid daar-buiten. Binnenwereld en buitenwereld -subject en object- zijn verstrengeld.
Het Veld
Waar is de zogenaamde 'realiteit' voordat we die waarnemen, voordat wij ons erin mengen? Dat wordt Het Veld genoemd. Een energetisch bewustzijnsveld. Daarin is alles mogelijk. Het is het Veld van alle mogelijkheden.
Hologram
Hoe werkt onze werkelijkheid dan? Het lijkt erop dat dat iets virtueels is, iets holografisch. Informatie wordt verwerkt -wij verwerken informatie op een bepaalde manier- en zo ontstaat onze werkelijkheid. Van moment tot moment wordt onze realiteit geproduceerd door de interactie van ons bewustzijn met het Bewustzijnsveld.
Terug naar de Bron
Als wij een andere werkelijkheid willen zien en onze droom willen verwezenlijken, heeft het weinig zin om de materiële werkelijkheid als uitgangspunt te nemen. Die bestaat tenslotte niet los van ons als een objectief gegeven.
Terug naar de Bron waar het allemaal begint. Onze interactie met Het Universele BewustzijnsVeld en van daaruit een mooiere wereld creëren.
Dat is nieuw terrein. Maar wat een spannend terrein. Ik ben er zelf ook nog niet zo lang van op de hoogte. Ik voel me nog een amateur. Ik leer hier elke dag over bij.
Als je wilt weten wat dit betekent voor jouw wereld en jouw mogelijkheden wilt verkennen, zoek dan bijvoorbeeld eens bij Bentinho Massaro, Abraham Hicks, Mariëlle Duijndam, Inelia Benz, Louise Hay, Bruce Lipton (zomaar wat namen, er zijn er nog veel meer) en kijk wat met je resoneert.
***
***
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de mailinglist.

* indicates required
Je gegevens zijn veilig. Je privacy is gegarandeerd.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. Patricia  1 oktober

  Dank je Mia voor dit waardevolle artikel! :)

 2. Han  1 oktober

  Hoi Mia, Heel erg herkenbaar. Ik ben met een vergelijkbare verkenning bezig, ook nog maar een paar jaar. En ben geen bèta, dus het is moeilijke kost. Ik zelf ben erg gecharmeerd van het werk van Nassim Haramein. Zijn film, the Connected Universe is sinds vorige week beschikbaar op Youtube. En een ‘gouden oude’ is natuurlijk Rupert Sheldrake. Zijn werk kende ik al heel lang, maar krijgt door de nieuwe inzichten meer en meer context. Erg aan te raden is zijn nieuwe boek The Science Delusion, waar ook zijn gebande TED-lezing op gebaseerd is.

  https://www.youtube.com/watch?v=ByP11fU7A8w

  • Mia  1 oktober

   Bedankt voor de tips Han! Nassim Haramein is een bekende naam, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Rupert Sheldrake idem dito. Staat ook nog op m’n lijstje. :-) De video van Haramein ga ik ZEKER kijken en de gebande TED-lezing van Sheldrake ook.

 3. Jos Kox  1 oktober

  Hoi Mia,
  Ben momenteel bezig om een beweging op te zetten die zich bezig gaat houden met het positief bewegen van het veld (anders kan ik het niet zeggen). Zodra de site in de lucht is zal ik je informeren.
  Groet Jos

  • Mia  1 oktober

   Interessant!!! Fijn als je me op de hoogte wilt houden van de ontwikkelingen. Ik wil graag weten wanneer je site in de lucht is.

VOLG MIJ
ZOEKEN