RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Opeens hoor ik iedereen over Mindf*ck, dat programma van illusionist en arts Victor Mids op de NPO. Mids leest je gedachten en kan je van alles laten doen door je geest te programmeren.
Reken af met mindf*ck
BLOG, 10/05/2017
Driehoek
Driehoek
I
n de Mindf*ck uitzending van 1 april jl. had Victor Mids een driehoek op de grond getekend. Hij vroeg iemand om erin te gaan staan. Mids praatte wat en deed wat om tenslotte tegen de proefpersoon te zeggen: "nu kun je er niet meer uit; je kunt je voeten niet meer verzetten."
De overtuiging dat hij vastgenageld stond werd als het ware in de geest van de proefpersoon geplant. En inderdaad: de jongen kon niet meer voor- of achteruit hoe graag hij dat ook wilde. Het was voor hem onmogelijk om 1 stap buiten de driehoek te doen. Stomverbaasd.
Na een tijdje werd met 1 vingerknip de betovering verbroken. De proefpersoon kon weer gaan en staan waar hij wilde.
Daarna werd het experiment herhaald met andere vrijwilligers en elke keer hetzelfde patroon: gevangen in de driehoek, geen kant meer op kunnen tot Mids tegen ze zei: "het spelletje is afgelopen, je kunt weer verder". Opluchting.
Beperkende overtuigingen
Wat denken jullie? Hoeveel overtuigingen zullen er in onze geest zitten die ons tegenhouden, kleiner maken, verzwakken? Hoeveel overtuigingen die ons afhouden van het bereiken van onze doelen, het vervullen van onze verlangens?
Eindeloos veel belemmerende denkbeelden zijn in ons gekropen door opvoeding en scholing. We waren nog klein, we konden het niet helpen.
Maar reken maar dat we ook op volwassen leeftijd ons portie nog binnen krijgen. De media zijn erin gespecialiseerd. Het hypnotiserend effect van de televisie is bekend. Zeker als je moe en onderuitgezakt voor de buis zit, ben je vatbaar voor alle suggesties die gedaan worden of je je daarvan nu bewust bent of niet.
Ze gaan zomaar bij je naarbinnen om zich daar vast te zetten en ze zullen je in de meeste gevallen zeker niet gaan dienen.
Je op laten sluiten door 1 of ander hypnopraatje: dat wil je toch niet? Je wilt toch zeker zelf bepalen waar je heen gaat? De macht over je eigen leven terug?
Grote schoonmaak
We worden in ons dagelijks leven voor plusminus 95% aangestuurd door onze onbewuste overtuigingen zegt bioloog en specialist op dit gebied Bruce Lipton. En we hebben meestal geen idee wat er in die kelder binnen zoal huist voor onzin en rommel.
Het zorgt er allemaal voor dat we niet het leven leiden wat we zouden willen, kunnen en verlangen. Het staat ons in de weg om onze droom te leven en het is ook DE reden dat we nog steeds niet de mooiere wereld hebben waarvan ons hart weet dat het mogelijk is.
"You're full of sh*t", schreef spiritueel coach Bentinho Massaro eens in een bericht. Ik schrok ervan. Maar het is waar. Tijd voor de grote schoonmaak.
Is dat ingewikkeld? Je kunt misschien naar een hypnotherapeut gaan om nieuwe helpende overtuigingen in je onderbewuste te laten planten. Nadeel is dat je je dan weer overgeeft aan iemand anders. Belangrijk aspect van dit proces is juist dat je ZELF verantwoordelijkheid over je eigen geest en leven neemt.
Effectieve methodes
Psyck-K waar oa. Bruce Lipton mee werkt is een heel effectieve methode om belemmerende overtuigingen uit ons onderbewuste te verwijderen. Je kunt je laten begeleiden door een specialist op dit gebied, maar het is ook mogelijk om zelf een basiscursus te doen zodat je jezelf kunt helpen. Ik ben een tijdje geleden hier geweest.
Maar wat heel eenvoudig is en waar je helemaal zelfstandig nu meteen al mee aan de slag kunt gaan is Ho'oponopono en/of (faster) EFT. Ik heb daar hele goede ervaringen mee. Het begint allemaal met opmerken wat er dagelijks aan beperkende overtuigingen naar boven komt (want het onderbewuste laat zich wel degelijk zien als je maar opmerkzaam bent).
Ga onderzoeken en opschrijven wat je tegenkomt. En als je ervan af wilt: gebruik dan die prachtige gratis tools. Zeg de 4 Ho'oponopono-zinnen en/of beklop een paar energiepunten met (faster) EFT zodat je van de rommel af komt en vervang het door iets beters. Zo word je bevrijd van vervelende beperkingen. Hoe simpel kan het zijn!
***
Heb je vragen of wil je hier over doorpraten? Laat dan een reactie achter hieronder of word lid van de besloten facebookgroep Droomwaard. Daar helpen we elkaar om los te komen van de mindf*ck en onze dromen waar te maken. Welkom!
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

 1. pietje puk  17 mei

  Het grappige van mindfuck is, dat het programma haar kijkers letterlijk voor de gek houdt. Let maar eens goed op de knips in de beelden. Het grootste gedeelte is geënsceneerd, digitaal bewerkt en de zogenaamde toevallige passanten zijn acteurs of mensen die het spel meespelen. Het is make-belief.

  Beter is het om de tell-a-vision te laten voor wat het is en jezelf te herprogrammeren voor de echte wonderen in het leven.

  • Mia  20 mei

   Tell-a-vision uitlaten is zeker het allerbeste. Ik kijk al jaren niet meer (alleen af en toe programma via uitzending gemist oid.) en dat heeft me heel veel gebracht. Je wordt minder beïnvloed/geprogrammeerd door instanties buiten je en dat biedt ruimte voor eigen initiatieven.

 2. Douwe  16 mei

  Ik heb zelf ook heel veel gedachten, geloven en geloofssystemen die mij niet langer dienden kunnen onderzoeken, omkeren en opruimen/transformeren met The Work van Byron Katie. Op http://www.thework.com kun je een heldere uitleg vinden, vele video’s waar je het kunt zien en allemaal vrij beschikbaar gesteld.

  • Mia  16 mei

   Dank je wel voor deze aanvulling en tips Douwe! Ik ben niet zo bekend met The Work maar het lijkt me zeker de moeite waard om te onderzoeken.

VOLG MIJ
ZOEKEN