RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Veel mensen met een missie hebben een ochtendritueel. Als je iets wilt bereiken heb je focus nodig. Als je een verlangen wilt realiseren zul je je er consequent op moeten afstemmen. De ochtend is daar bij uitstek voor geschikt.
Begin je dag krachtig!
UITGELICHT, 23/03/2017
Jenny Hoekstra
Tekening: Jenny Hoekstra van JennyHoekstra.nl
I
n het begin van het jaar lanceerde Life en Business Coach Jenny Hoekstra een prachtige serie waarin ze succesvolle ondernemers met een missie interviewt over hun ochtendritueel. Ik heb veel gesprekken geluisterd en werd geïnspireerd om zelf ook met zo'n ritueel te starten.
Ik heb tenslotte een droom en die wil ik realiseren. Dus alle hulp is welkom.
Ik had wel vaker geprobeerd om 's morgens tijd vrij te maken om met m'n doelen bezig te zijn, maar ik hield het nooit lang vol. De rompslomp van alledag slokte me op. Altijd veel te veel te doen. Een moment voor mezelf nemen leek zonde.
Deze keer is het anders. Uit de interviews leerde ik dat het belangrijk is om een vorm te vinden die helemaal bij je past. Zo houd je het veel makkelijker vol. Ik ben gewoon gestart en nu wil ik niet anders meer.
Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wat voor mij bijvoorbeeld heel goed werkt is schrijven: waar je heen wilt en wat je in de weg staat. Door het op papier te zetten krijg je goed zicht op wat zich vanbinnen afspeelt en wat er moet gebeuren.
Het is ontzettend fijn om voordat de dag echt start even ruimte voor jezelf te nemen. Regelmatig moet ik vroeg de deur uit. Dan sla ik het niet over. Ik doe gewoon een aangepast ritueel op de fiets of in de trein.
Belangrijk is om goed tot je door te laten dringen wie je ook alweer bent, waar je vandaan komt, wat er in je omgaat en wat je hier op aarde te doen hebt: je droom leven, je zielsverlangen realiseren. Als je daarmee in contact staat, kom je steeds meer in de flow. Je zult je doelen veel gemakkelijker bereiken.
Wil jij dat ook? Jenny Hoekstra gaat de interviewserie nog een keertje delen van 27 maart tot 2 april a.s. Je kunt gratis meedoen door je hier in te schrijven.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN