RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
Iedere dag op haar weg naar school zag de 9-jarige Khloe een heleboel daklozen. Ze vroeg aan haar moeder hoe ze daar kwamen, wat er gebeurd was. Khloe wilde helpen en vroeg zich af wat ze kon doen. Nu deelt ze zelfgemaakte tasjes uit die gevuld zijn met allerlei verzorgingsproducten.
Khloe Kares, “Wat kan ik doen?”
VIDEO, 22/06/2016
This 9-Year-Old Girl Creates Beautiful Care Packages For Homeless Women
I
n Los Angeles leven meer dan 40.000 mensen op straat. De stadsbestuurders weten niet wat ze met dit enorme probleem aanmoeten. Khloe Thompson trekt zich het lot van de daklozen aan. Ze besloot samen met haar oma duurzame tassen in mooie kleuren en dessins te gaan maken.
Daarna worden de tassen gevuld met tandpasta, zeep, shampoo, maandverband etc. Allerlei spullen die vrouwen nodig hebben om zichzelf te verzorgen.
Dan gaat Khloe samen met haar moeder de straat op om de tassen uit te delen aan dakloze vrouwen. Zij zijn ontzettend blij met deze gift. Khloe krijgt knuffels en heel veel Thank You's en God Bless You's. Een vrouw zei: "Je laat me weer een echt mens voelen". Daar doet Khloe het voor: daklozen zijn niet eng of vies. Het zijn mensen zoals jij en ik.
"Khloe heeft onze ogen geopend om behulpzamer, respectvoller en bewuster in het leven te staan"
Khloe's initiatief reikt verder dan alleen de daklozen. Haar moeder en grootmoeder vertellen dat hun (klein-)dochter ervoor gezorgd heeft dat zij ook veranderd zijn. "Khloe heeft onze ogen geopend om behulpzamer, respectvoller en bewuster in het leven te staan".
Khloe heeft inmiddels een eigen organisatie Khloe Kares. Ze wil meerdere projecten gaan opstarten om het leven van daklozen wat makkelijker te maken. "Ik hoop dat ik op deze manier ook andere kinderen kan inspireren om iets te doen voor mensen die het moeilijk hebben", aldus Khloe.
Een inspiratiebron is ze zeker :-) Waar een simpele vraag - "Wat kan ik doen?" - niet toe kan leiden...
Meer
Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in op de mailinglist van Welvaart voor Iedereen.

* indicates required
Facebook
Willen jullie mijn pagina op Facebook liken en delen? Thanks. :-)
Pinterest
Vanaf nu kun je ook het inspiratiebord van Welvaart voor Iedereen volgen op Pinterest. See you there ;-)
Reactie
Heb jij ook ideeën, tips of inspiratie voor een mooiere wereld? Laat je reactie hieronder achter.
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN