RECENTE REACTIES
VOLG MIJ
U weet sinds gisteren zeker dat het zeer moeilijk is om een stel treinen te kopen. Je kunt zomaar 11 miljard euro verliezen! Gelukkig gaan de meeste mensen bij de aanschaf van hun auto verstandiger te werk.
De harde landing van de vliegende Fyra
GASTBLOG, 29/10/2015
Fyra   Foto: Mariano Mantel via Flickr CC BY-NC 2.0
E
r moest nu echt iemand weg. Wilma neemt de verantwoordelijkheid, ze is tenminste afgetreden. Ze zal de buikriem niet hoeven aan te halen, want bij zulke onvoorziene tegenslagen krijgen politici een riant wachtgeld. Mevrouw Mansveld kan er ook minder aan doen dan haar voorgangers, toen zij aantrad werden de treinen al geleverd. De conditie van de treinen heeft ze veel te positief afgeschilderd. Zou ze geen signalen hebben doorgekregen?
De Volkskrant, Commissie komt met vernietigend rapport over Fyra-debacle 28/10/15
Bekijkenpingback
Maar neem nu het ministerie van Infrastructuur (en Milieu)! Hoe groot brevet van onvermogen wil je krijgen? Ik heb (nog?) niet gehoord dat het ministerie zo spoedig mogelijk zal worden schoongeveegd. En dat alle mogelijkheden om de schade te achterhalen worden onderzocht. Het is een wanprestatie die u en ik niet gemakkelijk zullen overtreffen.
Tussen 2011 en 2017 is 54 miljard aan bezuinigingen gepland. Ik weet niet of het verlies van 11 miljard op de Fyra daarin is meegenomen. Een paar mensen hebben 11 miljard over de brug gegooid. Het zal natuurlijk allemaal door de burgers betaald moeten worden. De incompetente verantwoordelijken schuiven met deze waardevolle ervaring door naar hun volgende baan.
Sommige kranten vragen zich af hoe het verder moet. Ik weet het wel. Stel mij aan in dat opgeschoonde ministerie! Het spoor ligt er en ik weet wel hoe je een paar treinen koopt. Sterker, ik geef garantie: mocht de staat ook maar 1 euro verliezen op de nieuwe treinen, dan betaal ik die uit eigen zak terug!
Liefs, Don Quishot
Schrijf een reactie

Je mailadres blijft geheim
Je naam en mailadres zijn verplicht
Publiceer

VOLG MIJ
ZOEKEN